23.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Apple ανακοίνωσε το Apple Watch Series 6 με μετρήσεις του οξυγόνου του αίματος

    Χρειάστηκε ένας χρόνος σχεδιασμού και δημιουργίας αλλά πλέον το πιο δημοφιλές wearable της αγοράς έχει μια νέα έκδοση.

    Κατά την διάρκεια του “Time Flies” ψηφιακού event της Apple η εταιρεία και επίσημα παρουσίασε το Apple Watch Series 6. Το νέο smartwatch της Apple έχει έναν παρόμοιο σχεδιασμό με το Apple Watch Series 5 που έρχεται να αντικαταστήσει και αυτό ήταν κάτι που περιμέναμε. Αν και το hardware παραμένει σε σύγκριση με περσινό μοντέλο σε πολλά σημεία κοινό πάρα αυτά έχουμε κάποιες σημαντικές προσθήκες.

    Όπως αναμενόταν η Apple εστιάζει για ακόμη μια φορά στον τομέα της υγείας. Σε αυτό στάθηκε κατά την παρουσίαση του και ο Tim Cook.

    To Apple Watch Series 6 έχει έναν νέο αισθητήρα υγείας που ενσωματώνει την καταγραφή του οξυγόνου του αίματος. Η μέτρηση αυτή γίνεται κάθε 15 δευτερόλεπτα. Επίσης γίνεται καταγραφή μετρήσεων ακόμη και κατά την διάρκεια του ύπνου. Η καταγραφή αυτή είναι ορατή όταν το κόκκινο φως του νέου αισθητήρα ανάβει στο πίσω μέρος της συσκευής.

    Η εφαρμογή καταγραφής του οξυγόνου του αίματος καταγράφει τα δεδομένα του χρήση ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε με την Apple να καλωσορίζει και 3 νέες έρευνες υγείας με βάση αυτές τις μετρήσεις.

    Το Apple Watch Series 6 έρχεται με το νέο γρηγορότερο S6 chip που φέρνει πιο γρήγορες επιδόσεις και με επιπλέον αισθητήρες όπως η προσθήκη οξυμέτρου και υψομετρητή.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.