22.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple έκανε αύξηση στην επένδυση της στην Corning που κατασκευάζει την κεραμική γυάλινη επίστρωση των iPhone 12

    Η Apple είχε ήδη επενδύσει $450 εκατομμύρια και πλέον ανακοίνωσε πως προσθέτει και άλλα $45 εκατομμύρια στην Corning έτσι ώστε να την βοηθήσει στην κατασκευή της γυάλινης κεραμικής προστασίας των iPhone – μια τεχνική που έκανε επίσημο ντεμπούτο με τα iPhone 12.

    Δεν είναι ξεκάθαρο αυτή την στιγμή αν η Corning έχει μια αποκλειστική συνεργασία με την Apple πάνω σε αυτό ή για το αν η έρευνα της θα επεκταθεί και σε άλλους κατασκευαστές smartphones στο μέλλον.

    Η Corning παράγει την κεραμική γυάλινη επίστρωση – προστασία των iPhone 12 σε εργοστάσιο της στην Αμερική αποκλειστικά. Η επιχορήγηση αυτή αν θέλετε είναι μια κίνηση της Apple για την βοήθεια προμηθευτών της που έχουν την γραμμή παραγωγής τους στην χώρα και έχει ήδη κάνει και μια επένδυση $410 εκατομμυρίων στην II-VI εταιρεία που κατασκευάζει τα VCSEL lasers που είναι απαραίτητα την True Depth κάμερα του Face ID.

    Σε σημερινή του δήλωση ο Apple COO Jeff Williams ανέφερε για την Corning.

    “Η Apple και η Corning έχουμε μια πολύ μεγάλη ιστορία συνεργασίας στο να καταφέρνουν κάθε φορά το αδύνατο. Από την πρώτη γυάλινη επιφάνεια του πρώτου iPhone στην επαναστατική τεχνική της κεραμικής επίστρωσης της iPhone 12 σειράς η συνεργασία μας έχει φέρει τρομερά αποτελέσματα. Η κεραμική επίστρωση στην γυάλινη επιφάνεια των iPhone είναι ένα άριστο παράδειγμα τεχνολογιών που έγιναν δυνατές όταν υπήρξε βαθιά καινοτομία και ώθηση από την βιομηχανία της Αμερικής.”

    Αρχικά και για την ιστορία το πρώτο iPhone είχε μια οθόνη από πλαστικό. Ο Steve Jobs όμως διαπίστωσε πως τα πρωτότυπα αυτά δεχόντουσαν πολλές γρατσουνίες στις οθόνες τους όταν η συσκευή έμπαινε σε μια τσέπη. Μέσα σε λίγους μήνες από την επίσημη κυκλοφορία του iPhone τον Ιούνιου του 2007 η Apple συνεργάστηκε με την Corning για την μαζική παραγωγή του πρώτου Gorilla Glass που θα χρησιμοποιούνταν στην οθόνη των iPhone αντί της πλαστικής επιφάνειας. Η Apple έκτοτε σε κάθε iPhone χρησιμοποιεί διαφορετικές εκδόσεις του Gorilla Glass.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.