22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η AliveCor κατέθεσε μήνυση κατά της Apple για τεχνολογία του Apple Watch και για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού

    Η εταιρεία κατασκευής ιατρικών συσκευών AliveCor κατέθεσε μήνυση κατά της Apple για θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού μετά την αντίστοιχη ενέργεια που έχει κάνει και για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.

    Στην νέα μηνυτήριο αναφορά η AliveCor κατηγορεί την Apple για μονοπώλιο και πρακτικές που θίγουν τον ανταγωνισμό.

    Όπως και στην περίπτωση με την Epic Games η AliveCor αναφέρει πως η Apple κάνει κατάχρηση της δύναμης της στην αγορά.

    “Η AliveCor δημιούργησε το πρώτο προσωπικό ηλεκτροκαρδιογράφημα. Οι τακτικές της Apple πλήγωσαν τον ανταγωνισμό, μείωσαν τις επιλογές των καταναλωτών και ίσως να επηρεάσουν ακόμη και την δημόσια υγεία..”

    Η ένταση μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησε όταν το Apple Watch έφερε το χαρακτηριστικό του ηλεκτροκαρδιογραφήματος το 2018. Στην μήνυση της AliveCor η Apple κατηγορείται ότι έκλεψε την τεχνολογία αυτή και πως επίσης αθέμιτα μπλόκαρε την SmartRhythm εφαρμογή της εταιρείας που δουλεύει με το ECG KardiaBand προϊόν της.

    Η ενέργεια αυτή της Apple να μην επιτρέψει την SmartRhythm εφαρμογή να γίνει εκ νέου διαθέσιμη στο App Store βάζει ακόμη και σε κίνδυνο της ζωές των AliveCor χρηστών σύμφωνα με την εταιρεία.

    Αναλυτικά το κείμενο της μήνυσης:

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.