Έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλές ιστορίες για το πως τα χαρακτηριστικά υγείας του Apple Watch έχουν καταφέρει να σώσουν τις ζωές ανθρώπων. Σήμερα ακόμη μια τέτοια ιστορία έκανε την εμφάνιση της στο Reddit, με έναν Apple Watch Series 4 χρήστη να εξηγεί πως η εφαρμογή ECG της Apple τον προειδοποίησε για σοβαρά θέματα με την καρδιά του.

Ο Phil Harrison γράφει πως έκανε προπόνηση για τον μαραθώνιο του Brighton στην Αγγλία όταν και ξεκίνησε να έχει μια ταχυκαρδία που δεν σταματούσε. Τότε χρησιμοποίησε την εφαρμογή ηλεκτροκαρδιογραφήματος στο Apple Watch για να δει τι συνέβαινε. Ο ίδιος τονίζει πως η εφαρμογή αυτή μόλις είχε γίνει διαθέσιμη στην Αγγλία.

“Στις 5 Απριλίου ξεκίνησε να έχω ταχυκαρδίες που δεν φαινόντουσαν να σταματούν εύκολα. Καθώς φορούσα το Apple Watch μου το οποίο μόλις είχε δεχτεί την ECG λειτουργία αποφάσισα να την χρησιμοποιήσω για να δω τι συνέβαινε. Όταν με προειδοποίησε για φαινόμενα κολπικής μαρμαρυγής με έκανε να ανησυχήσω έντονα.”

Με βάση την ειδοποίηση που έλαβε ο Harisson από το Apple Watch του άμεσα πήγε να ζητήσει ιατρική γνωμάτευση. Οι γιατροί βρήκαν πως έπρεπε να γίνει επιδιόρθωση της βαλβίδας της καρδιάς του και έτσι ήδη ετοιμάζεται για εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς τον επόμενο μήνα.