19.2 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η εφαρμογή του ηλεκτροκαρδιογραφήματος ECG σώζει ακόμη έναν άνθρωπο

    Έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλές ιστορίες για το πως τα χαρακτηριστικά υγείας του Apple Watch έχουν καταφέρει να σώσουν τις ζωές ανθρώπων. Σήμερα ακόμη μια τέτοια ιστορία έκανε την εμφάνιση της στο Reddit, με έναν Apple Watch Series 4 χρήστη να εξηγεί πως η εφαρμογή ECG της Apple τον προειδοποίησε για σοβαρά θέματα με την καρδιά του.

    Ο Phil Harrison γράφει πως έκανε προπόνηση για τον μαραθώνιο του Brighton στην Αγγλία όταν και ξεκίνησε να έχει μια ταχυκαρδία που δεν σταματούσε. Τότε χρησιμοποίησε την εφαρμογή ηλεκτροκαρδιογραφήματος στο Apple Watch για να δει τι συνέβαινε. Ο ίδιος τονίζει πως η εφαρμογή αυτή μόλις είχε γίνει διαθέσιμη στην Αγγλία.

    “Στις 5 Απριλίου ξεκίνησε να έχω ταχυκαρδίες που δεν φαινόντουσαν να σταματούν εύκολα. Καθώς φορούσα το Apple Watch μου το οποίο μόλις είχε δεχτεί την ECG λειτουργία αποφάσισα να την χρησιμοποιήσω για να δω τι συνέβαινε. Όταν με προειδοποίησε για φαινόμενα κολπικής μαρμαρυγής με έκανε να ανησυχήσω έντονα.”

    Με βάση την ειδοποίηση που έλαβε ο Harisson από το Apple Watch του άμεσα πήγε να ζητήσει ιατρική γνωμάτευση. Οι γιατροί βρήκαν πως έπρεπε να γίνει επιδιόρθωση της βαλβίδας της καρδιάς του και έτσι ήδη ετοιμάζεται για εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς τον επόμενο μήνα.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles