Εάν δεν έχετε ενημερώσει ακόμα την συσκευή σας στο iOS 16.1, ίσως θελήσετε να το κάνετε νωρίτερα παρά αργότερα: Μεταξύ των αλλαγών είναι μια ενημέρωση κώδικα για μια ευπάθεια zero-day. Η Apple λέει ότι τα exploits ενδέχεται να χρησιμοποιούνται ενεργά αυτή την στιγμή.
Η ευπάθεια ασφαλείας είναι ενός τύπου που χρησιμοποιείται συχνά από χάκερ για να τους επιτρέψει να εκτελούν κακόβουλο κώδικα σε στοχευμένες συσκευές…
Η Apple το κατέταξε ως ευπάθεια πυρήνα.
Διαθέσιμο για: iPhone 8 και μεταγενέστερα, iPad Pro (όλα τα μοντέλα), iPad Air 3ης γενιάς και μεταγενέστερα, iPad 5ης γενιάς και μεταγενέστερα, iPad mini 5ης γενιάς και μεταγενέστερα Αποτέλεσμα: Μια εφαρμογή μπορεί να να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα με δικαιώματα πυρήνα. Η Apple γνωρίζει μια αναφορά ότι αυτό το ζήτημα ενδέχεται να έχει ενεργό σε πραγματικό σενάριο κακόβουλης επίθεσης. Περιγραφή: Ένα πρόβλημα εγγραφής εκτός ορίων αντιμετωπίστηκε με βελτιωμένο έλεγχο ορίων.
Οι λεγόμενες ευπάθειες μηδενικής ημέρας είναι αυτές που ανακαλύπτονται από άλλους πριν γίνουν γνωστές από την ίδια την εταιρεία. Η Arstechnica λέει ότι αυτό ανεβάζει τον γνωστό αριθμό ευπάθειας μηδενικής ημέρας της Apple φέτος σε οκτώ ή εννέα.
Όπως συμβαίνει με κάθε ευπάθεια μηδενικής ημέρας, ο κίνδυνος για τον μέσο χρήστη είναι μικρός. Οι περισσότερες είτε αναφέρονται από ερευνητές ασφαλείας είτε πωλούνται σε έθνη-κράτη από χάκερ – και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν γενικά σε στοχευμένες επιθέσεις εναντίον συγκεκριμένων ατόμων. Ωστόσο, ο κίνδυνος επιθέσεων μεγαλύτερης κλίμακας είναι πάντα παρών, επομένως είναι πάντα καλή ιδέα να διατηρείτε τις συσκευές σας ενημερωμένες.
Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε Facebook, Twitter, Instagram, και YouTube