Sunday, May 31, 2020

Εύκολη και γρήγορη πλοήγηση μέσω χαρτών σε οποιαδήποτε διεύθυνση

Η Apple πριν από μερικά χρόνια έκανε αρκετά βήματα στον χώρο της πλοήγησης μέσω των νέων χαρτών που χρησιμοποίησε, προκειμένου να κάνει πιο εύκολο το έργο των χρηστών που θέλουν να βρουν οδηγίες πλοήγησης προς οποιαδήποτε διεύθυνση. Αλλά είδαμε πολλούς χρήστες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τους χάρτες της Apple, καθώς βλέπουμε πως ακόμα το σύστημα χαρτών πάσχει από σοβαρές αναβαθμίσεις. Πολλές φορές, επίσης, όταν θέλουμε να βορύμε μία διεύθυνση μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε αρκετά βήματα εντός της εφαρμογής μέχρι να φτάσουμε στο σημείο της πλοήγησης. Και αυτό βλέπουμε πως συμβαίνει ακόμα και με την εφαρμογή Google Maps.

Αντί λοιπόν αυτών των δύο εφαρμογών, σας προτείνουμε μία καλύτερη λύση που ενδεχομένως να σας λύσει τα χέρια. Χρησιμοποιώντας το Workflow, μπορείτε γρήγορα να βρείτε οδηγίες πλοήγησης για οποιαδήποτε διεύθυνση θέλετε, από το clipboard της συσκευής σας. Έχετε πρόβλημα όταν σας στέλνουν μία διεύθυνση μέσω μηνυμάτων και είναι σε μορφή που δεν υποστηρίζεται από το iOS? Δεν θέλετε να μπείτε στην διαδικασία αντιγραφής μίας διεύθυνσης και επικόλησης της μέσα στην εφαρμογή των χαρτών? Δεν θέλετε να περιμένετε πότε θα φορτώσουν οι χάρτες και οι οδηγίες πλοήγησης? Τότε το Workflow λύνει όλα αυτά τα προβλήματα.

Για να έχετε όλα αυτά τα προνόμια, αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή. Πιστέψτε μας, μπορεί να κοστίζει $1.99, αλλά θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν την χρειαστείτε.

Το Workflow από μόνο του είναι πολύ απλό: πέρνει το περιεχόμενο που έχετε αποθηκεύσει στο clipboard, βρίσκει οδηγίες πλοήγησης για την διεύθυνση που έχετε επιλέξει και στην συνέχεια ανοίγει τις οδηγίες αυτές στην εφαρμογή χαρτών που έχετε επιλέξει εσείς.

get-directions-workflow-web-screenshot

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από την σελίδα της και εφόσον την κατεβάσετε, θα σας δείξουμε παρακάτω τα βήματα για το πως να την χρησιμοποιήσετε:

Επιλογή 1η: Χρησιμοποίηση κάποιου extension της εφαρμογής

Κάθε φορά που πατάτε το Share κουμπί εντός μίας εφαρμογής, τότε θα δείτε πως το Workflow είναι μια από τις προεπιλεγμένες εφαρμογές για να ανοίξετε αυτό που έχετε επιλέξει. Επομένως, εντός του Safari για παράδειγμα, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να επιλέξετε την διεύθυνση που θέλετε, να κάνε Copy (Αντιγραφή), να πατήσετε το κουμπί Share, πατήστε στο Run Workflow και επιλέξτε το Open In Maps στη οθόνη που θα εμφανιστεί.

workflow-extension-screenshot

Επιλογή 2η: Χρησιμοποίηση κάποιας web app από την αρχική οθόνη

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κάποια εφαρμογή που δεν έχει την δυνατότητα για share -όπως είναι η εφαρμογή μηνυμάτων- μπορείτε επίσης να προσθέσετε το Workflow στην αρχική σας οθόνη, όπου στην ουσία μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μια κανονική εφαρμογή. Για να το κάνετε αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Workflow και μέσα στην καρτέλα My Workflows πατήστε πάνω στην επιλογή Open in Maps
  2. Πατήστε το κουμπί των ρυθμίσεων στην οθόνη που θα ανοίξει

workflow-maps-settings-screenshot

Στην νέα οθόνη που θα ανοίξει ακολουθήστε τα εξής βήματα

  1. Πατήστε στο Add to Home Screen
  2. Επιλέξτε το χρώμα και το λογότυπο που θέλετε να εμφανίζεται στην αρχική σας οθόνη
  3. Εφόσον η εφαμογή Workflow σας πετάξει μέσα στο Safari, πατήστε το Share που θα εμφανιστεί στον Safari

workflow-add-to-home-screen-screenshotΤέλος, πατήστε στο εικονίδιο Add to Home Screen που θα εμφανιστεί στην λίστα των Extensions που θα ανοίξει

Πλέον έχετε στην αρχική σας οθόνη το εικονίδιο για την συγκεκριμένη ενέργεια, στο οποίο μπορείτε να πατήσετε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, εφόσον έχετε βρει κάποια διεύθυνση και θέλετε να την ανοίξετε στην εφαρμογή των χαρτών της επιλογής σας.

Εν ολίγοις, αποτελεί ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε και άλλα κενά τα οποία υπάρχουν στο iOS την συγκεκριμένη στιγμή.

Σχολιασμός στο φόρουμ

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone XS Max και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!