Friday, May 29, 2020

Ερευνητές δημιουργούν iPhone-εργαστήριο που μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο

screen-shot-2016-10-22-at-5-59-08-pm

Δεν αποτελεί μυστικό πως η Apple έχει μεγάλα σχέδια τόσο για το iPhone όσο και για το Apple Watch σε ότι αφορά τον τομέα της υγείας. Δεν είναι όμως η μόνη εταιρεία που κάνει έρευνα πάνω σε αυτό. Πρόσφατα μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Washington State και υπό την ηγεσία του assistant professor Lei Li, δημιούργησαν ένα κινητό εργαστήριο που βασίζεται πάνω σε ένα smartphone και το οποίο έχει την ικανότητα να εντοπίζει τον καρκίνο άμεσα.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο εργαστήριο μπορεί να κάνει ανάλυση σε 8 δείγματα την ίδια στιγμή παρουσιάζοντας αποτελέσματα με φανταστική ακρίβεια.

Ο καθηγητής Li αναφέρει πως μπορεί μέσω του εργαστηρίου αυτού να εντοπίσει έναν καρκίνο δείκτη και συγκεκριμένα τον interleukin-6 (IL-6), που είναι γνωστός για περιπτώσεις καρκίνου στον πνεύμονα, στον προστάτη, στο συκώτι και στο στήθος.

portable-cancer-detector1

Η ανακάλυψη και η δημιουργία αυτού του εργαστηρίου είναι άκρως ενδιαφέρουσα και μπορεί στο πολύ άμεσο μέλλον να φέρει σημαντικά αποτελέσματα ως προς την αναγνώριση του καρκίνου σε όλο τον κόσμο.

“With our eight channel spectrometer, we can put eight different samples to do the same test, or one sample in eight different wells to do eight different tests. This increases our device’s efficiency,” said Li, who has filed a provisional patent for the work.

“The spectrometer would be especially useful in clinics and hospitals that have a large number of samples without on-site labs, or for doctors who practice abroad or in remote areas,” he said. “They can’t carry a whole lab with them. They need a portable and efficient device.”

Ο καθηγητής Li δημιούργησε το εργαστήριο χρησιμοποιώντας ένα iPhone 5, αλλά είδη η ομάδα του δουλεύει και σε μια νέα έκδοση έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε smartphone.

Σχολιασμός στο φόρουμ

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!