Για ακόμη μία φορά, ένα κενό ασφαλείας το οποίο εντοπίστηκε στην υπηρεσία iCloud φένεται πως έδινε την δυνατότητα σε Hackers να δοκιμάζουν συνεχώς διαφορετικούς κωδικούς σε οποιονδήποτε λογαριασμό, χωρίς αυτός να κλειδώνεται, όπως έπρεπε δηλαδή να γίνεται σε περίπτωση πληκτρολόγησης λανθασμένου κωδικού.
Κατά αυτόν τον τρόπο, πληκτρολογώντας συνεχώς διαφορετικούς κωδικούς καθώς με λίγη τύχη, ο κάθε ένας θα μπορούσε να έχει την δυνατότητα πρόσβασης στις προσωπικές μας πληροφορίες. Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ο Hacker με την κωδική ονομασία pr0x13 έδωσε στο ευρύ κοινό ένα εργαλείο, με το οποίο ο κάθε χρήστης θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει και να μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση σε κάποιον λογαριασμό iCloud. To πρόγραμμα αυτό, με την ονομασία iDict, δοκίμαζε κωδικούς μέσα από μια λίστα συχνά χρησιμοποιημένων κωδικών, οι οποίοι θα περιέχουν φράσεις αλλά και αλφαρηθμητικά στοιχεία. Ο ίδιος ο pr0x13 ισχυρίστηκε ότι το πρόγραμμα το οποίο δημιούργησε ήταν δυνατό να παρακάμψει και τις ερωτήσεις ασφαλείας που είχε θέσει ο κάθε χρήστης.
Εφόσον αυτό έγινε γνωστό στην Apple, το κενό διορθώθηκε άμεσα χωρίς χρονοτριβές, προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο τα στοιχεία των χρηστών. Όπως όλοι θα θυμόμαστε, πριν από μερικούς μήνες, η υπηρεσία iCloud βρέθηκε πάλι στο επίκεντρο στόχου των Hackers, οι οποίοι έδωσαν στην δημοσιότητα τις προσωπικές φωτογραφίες πολλών διάσημων σταρ, και κυρίως φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου.
Μετά από όλα αυτά που ακούμε τον τελευταίο καιρό, μήπως τελικά το iCloud δεν είναι και η πιο ασφαλής υπηρεσία για τα προσωπικά μας δεδομένα? Μήπως θα πρέπει να αναλογιστούμε τα όσα γίνονται κάθε τόσο με την συγκεκριμένη υπηρεσία? Προσωπική μου άποψη ότι έχω ήδη αρχίσει εδώ και καιρό να προσέχω τα δεδομένα που ανεβάζω στο iCloud και κυρίως τις φωτογραφίες που κρατάω στην συλλογή μου. Ποτέ δεν ξέρουμε που θα βρεθούν ατές σε περίπτωση οποιασδήποτε υποκλοπής των προσωπικών μας δεδομένων.