15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Διαβάστε τι είπε ο Jony Ive για το Apple Watch στην νέα του συνέντευξη

    41c5b648-f409-4be0-9ec5-d1c5ac006e58_seven_hundred

    Το Apple Watch είναι πλέον προ των πυλών και το τμήμα διαφήμισης και προώθησης της Apple έχει πάρει φωτιά. Πέρα από μια σειρά εξωφύλλων του Watch σε περιοδικά μόδας είχαμε και σημαντικές και εκτενής συνεντεύξεις του Jony Ive όπως αυτή στο The New Yorker και την νέα του στο Financial Times του Λονδίνου.

    Στο άρθρο – συνέντευξη με τίτλο “ο άντρας πίσω από το Apple Watch” ο Ive μοιράζετε αρκετές πληροφορίες για αυτή την πρώτη wearable συσκευή της Apple.

    Πέρα από την ιδέα πίσω από το Watch ο Ive στάθηκε και σε άλλα θέματα όπως την μεγάλη σημασία που δίνει η ομάδα του στην λεπτομέρεια καθώς και στο πως διαφέρει αυτή η συσκευή από το iPhone σε ότι έχει να κάνει με την σύλληψη της ιδέας, τον σχεδιασμό αλλά και πολλά ακόμη.

    Στο επιχείρημα του πως η αυτονομία του Apple Watch δεν θα δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα στους χρήστες μιας και η συσκευή θα χρησιμοποιηθεί διαφορετικά από το iPhone ο Ive τόνισε:

    “Ένα από τα πρώτα πράγματα που μου έκαναν εντύπωση ήταν η διαπίστωση το πόσο συχνά κοιτάω το ρολόι μου την ίδια περίοδο. Μπορεί λοιπόν να κοιτάξω την ώρα και μετά από λίγο μηχανικά να το ξανακάνω γιατί δεν θα έχω συνειδητοποιήσει ακριβώς με την πρώτη φορά την ακριβή ώρα. Αν τώρα έκανα το ίδιο με το smartphone μου τότε επειδή θα έπρεπε να το βγάλω από την τσέπη ή την τσάντα μου θα έδινα μεγαλύτερη προσοχή την πρώτη φορά. Προσωπικά μου αρέσει αυτή η αίσθηση του να μπορείς να κοιτάς και να ξανακοιτάς κάτι χωρίς μεγάλη προσοχή. Νομίζω πως ο καρπός είναι η τέλεια περιοχή για μια τέτοια τεχνολογία.”

    Επίσης τόνισε το πόσο σημασία έδωσε η ομάδα του στην λεπτομέρεια ακόμη και στην συσκευασία της συσκευής.

    Όπως και στην περίπτωση του iPhone, iPad, και iPod έχουμε ένα μικρό άσπρο κουτί που θα ανοίγει συρόμενα ακριβώς όπως το ήθελε η ομάδα του Ive.

    “Δουλεύουμε ακόμη και στην αίσθηση που αφήνει το άνοιγμα της συσκευασίας αλλά ακόμη και στην τριβή που θα δημιουργήσουν τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Ναι είμαστε φανατικοί της λεπτομέρειας”

    Αναφερόμενος στην μικρή υπογραφή του κουτιού του Apple Watch ο Ive ανέφερε:

    “Δεν θέλαμε η συσκευασία να αποτελέσει ένα έξτρα κόστος για την συσκευή κάνοντας ένα μεγάλο κουτί από ακριβά υλικά. Ήμασταν πάντα λάτρεις της έλλειψης βάρους και της άρτιας εφαρμογής. Έτσι κάναμε την σωστή επιλογή έχοντας ένα μικρό κουτί που σε κάθε περίπτωση είναι η καλύτερη δυνατή αυτή την στιγμή και για το περιβάλλον. Επίσης η μικρή υπογραφή του σημαίνει πως μπορεί να το τοποθετήσει κάποιος εύκολα κάπου χωρίς να χρειαστεί ο χρήστης να γεμίσει την ντουλάπα του με ακόμη ένα μεγάλο κουτί.”

    Στην περίπτωση της συσκευασίας του ακριβού μοντέλου του Apple Watch εκεί το κουτί διαφοροποιείται μιας και έχουν χρησιμοποιηθεί υψηλής ποιότητας υλικά όπως επεξεργασμένο δέρμα και άλλα.

    Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο που πραγματικά αξίζει τον χρόνο σας εδώ

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles