13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Διαβάστε περισσότερα νέα για το τι έρχεται από την Apple τους επόμενους μήνες

    AR72014-WWDC-Wallpaper-2016

    Ο γνωστός δημοσιογράφος Mark Gurman του 9to5Mac έκανε την εμφάνιση του στο τελευταίο επεισόδιο του The Jay & Farad Show podcast, και εκεί μοιράστηκε με το κοινό ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το τι να περιμένουμε από την Apple τους επόμενους μήνες αρχής γενομένης από το συνέδριο της αυτό τον μήνα το WWDC.

    Ας τα δούμε λοιπόν όλα αυτά λίγο αναλυτικά.

    Δεν θα δούμε νέο hardware στο WWDC

    Χωρίς να δημιουργήσει κάποια έκπληξη ο Gurman ανέφερε πως δεν θα έχουμε κάποια ανακοίνωση hardware στο φετινό WWDC αυτό τον μήνα με την Apple να εστιάζει όπως ήταν και αναμενόμενο στο λογισμικό και πιο συγκεκριμένα στα OS X, iOS, watchOS, και tvOS.

    Μερικές βελτιώσεις στον σχεδιασμό του iOS

    Ο Gurman επιμένει πως ότι λέει και αναφέρει αν και είναι από πηγές μέσα από την Apple δεν είναι 100% σίγουρος. Με βάση αυτό πιστεύει πως η διεπαφή του χρήστη στο iOS θα δει κάποιες μικρές βελτιώσεις με περισσότερα χρώματα, περισσότερες ειδοποιήσεις και με μερικά tweaks στα εικονίδια. Τίποτα όμως που θα μπορεί να θεωρηθεί ως μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον όποιο ο χρήστης αλληλεπιδρά με τα iPhone, iPad και iPod Touch.

    Νέες βελτιώσεις για την εφαρμογή Photos

    Η εφαρμογή της Apple για τις φωτογραφίες θα δεχτεί κάποιες σημαντικές προσθήκες με την δυνατότητα Markup σχεδιασμού. Χαρακτηριστικό που το είδαμε για πρώτη φορά στην Mail εφαρμογή της Apple. To χαρακτηριστικό αυτό θα επιτρέπει να προστίθεται εύκολα πάνω σε μια φωτογραφία μια σημείωση ή κάποιο κείμενο ή ακόμη και κάποιο σχέδιο.

    Ανανέωση της εφαρμογή Apple Music

    Σύμφωνα πάντα με τον Gurman η Apple δουλεύει εδώ και πολύ καιρό πάνω στην ανανέωση της εφαρμογής της μουσικής της. Ο νέος ανασχεδιασμός θα δώσει πιο σκούρα χρώματα και θα μοιάζει πιο κοντά με τις χρωματικές επιλογές του Spotify. Μεγάλη σημασία επίσης η Apple έχει δώσει στα μουσικά εξώφυλλα του άλμπουμ των καλλιτεχνών. Αλλαγές θα δούμε και στον τρόπο πλοήγησης μέσα στην εφαρμογή με προσθήκη tabs αλλά και σημαντικών βελτιώσεων και διορθώσεων στις βιβλιοθήκες των χρηστών.

    Αυτό που δεν θα γίνει μάλλον όμως ούτε φέτος είναι η Apple να πάρει την απόφαση να χωρίσει το Apple Music σε μια ξεχωριστή εφαρμογή

    Siri – Νέο SDK και υποστήριξη στο Mac 

    O Gurman επιβεβαίωσε πως η Siri έρχεται στο Mac με τις ίδιες δυνατότητες που γνωρίσαμε από την ψηφιακή βοηθό της Apple και στο iOS.

    Θα υπάρχει ένα Siri εικονίδιο στην μπάρα του Μενού που θα επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει την Siri. Θα υπάρχει επίσης υποστήριξη του “Hey Siri” χαρακτηριστικού όπως συμβαίνει και στο iPhone 6S αυτή την στιγμή.

    Ακόμη η Apple θα δώσει στους προγραμματιστές ένα νέο Siri SDK κάτι που περιμέναν εδώ και πολλά χρόνια. Ο Gurman αναφέρει πως αυτή η καθυστέρηση στην Apple οφείλετε κυρίως στο γεγονός ότι η εταιρεία είχε πάντα αμφιβολίες για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και την διάθεση αυτών από τρίτους.

    Κανείς ακόμη όμως δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι ελευθερία θα δώσει η Apple στους προγραμματιστές της με αυτό το Siri SDK.

    Αποστολή χρημάτων μέσω iMessage

    Κάτι που κάποιοι περιμέναν πως θα το δούνε είναι η δυνατότητα του χρήστη να στείλει λεφτά χρησιμοποιώντας το Apple Pay μέσω της εφαρμογή μηνυμάτων της Apple.

    Ο Gurman δεν ανέφερε πολλές πληροφορίες εδώ για το πως κάτι τέτοιο θα υλοποιηθεί από την Apple αλλά σίγουρα θα είναι ακόμη ένα πολύ μεγάλο βήμα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

    Προσθήκες στο λογισμικό 

    O Gurman ανέφερε πως για ακόμη ένα χρόνο η Apple θα ανακοινώσει ακόμη μεγαλύτερη και δυνατότερη κρυπτογράφηση στο iOS. Επίσης  θα έχουμε κάποια νέα χαρακτηριστικά στην iOS Lock Screen παρόμοια με αυτά των Glances του Apple Watch.

    Επίσης για ακόμη μια χρονιά μάλλον δεν θα δούμε σημαντικές αλλαγές στο iTunes από την Apple.

    Νέα MacBooks

    O Gurman υποστηρίζει πως τα νέα MacBook Pro θα έρθουν στο τέλος του χρόνου. Οι αλλαγές που θα φέρουν θα αφορούν τόσο το εσωτερικό τους όσο και την ίδια τους την σχεδίαση.

    Για πρώτη φορά λοιπόν θα έχουμε δύο οθόνες – Η μια θα είναι η κεντρική και η άλλη θα είναι πάνω από το πληκτρολόγιο με την μορφή ενός έξυπνου touchpad.

    Τα νέα MacBook Pro επίσης θα ενσωματώσουν την τεχνολογία Touch ID.

    Τέλος ο Gurman αναφέρει πως το MacBook Air θα δει να έρχεται το τέλος του μιας και η Apple θα το αντικαταστήσει σύντομα εξ ολοκλήρου από το νέο MacBook. Μοντέλα MacBook Air θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην αγορά για μερικά χρόνια ακόμη αλλά δεν θα δούμε σημαντικές αλλαγές πλέον στην σειρά αυτή.

    Το iPhone του 2017

    Ο Gurman υποστηρίζει σθεναρά πως το 2017 θα είναι μια πολύ μεγάλη χρονιά για την Apple σε ότι έχει να κάνει με την παρουσίαση νέων συσκευών.

    Το iPhone θα βρεθεί στο στόχαστρο με την Apple να παρουσιάζει ένα τελείως ανανεωμένο μοντέλο με μικρότερα bezels και ίσως με προσθήκη OLED οθόνης αλλά και αφαίρεσης του φυσικού κουμπιού – το γνωστό μας Home Button.

    Τέλος αναφέρει πως η είδηση ότι η Apple θα ανανεώνει σημαντικά τα μοντέλα iPhone της κάθε 3 χρόνια δεν ευσταθεί και έτσι θα πρέπει να περιμένουμε τις μεγαλύτερες αλλαγές στην σειρά ανά 2 χρόνια.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles