23.9 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple παρουσιάζει ένα AR/VR headset

    Η Apple πρόσφατα κατοχύρωσε μια πατέντα για μια διπλής τεχνολογίας AV/VR headset που θα μπορεί να δίνει 3D ψηφιακές οπτικές απεικόνισης επαυξημένης πραγματικότητας σε συνδυασμό με ένα ψηφιακό περιεχόμενο.

    Η πατέντα αυτή παρουσιάστηκε πρώτη φορά δημόσια στο Variety.

    Η Apple έκανε αίτηση για καταχώρηση αυτού του διπλώματος ευρεσιτεχνίας πίσω τον Μάρτιο και τελικά κοινοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Στην πατέντα αυτή έχουμε περιγραφή ενός headset επαυξημένης πραγματικότητα που καταγράφει τον πραγματικό κόσμο χρησιμοποιώντας εμπρόσθιες κάμερες και παρουσιάζοντας εν συνεχεία αυτές τις σκηνές στην οθόνη του χρήστη. Ο χρήστης θα μπορεί να είναι διαδραστικός σε αυτό το περιβάλλον.

    Επίσης έχουμε περιγραφή για το πως η οθόνη που θα βρίσκεται ενσωματωμένη σε αυτό το headset θα μπορεί να περιλαμβάνει αισθητήρες που διαβάζουν στοιχεία του χρήστη όπως τις εκφράσεις του, την κίνηση των ματιών του αλλά και κινήσεις του κεφαλιού του.

    Τον περασμένο χρόνο το CNET ανέφερε πως η Apple δούλευε πάνω σε ένα AR/VR headset με δυνατότητες ανάλυσης 16K. Πριν μερικού μήνες ο πάντα αξιόπιστος αναλυτής για θέματα της Apple Ming-Chi Kuo ανέφερε πως η εταιρεία θα ξεκινήσει να κατασκευάζει μια τέτοια συσκευή είτε κατά το 4ο τρίμηνο του 2019 ή το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

    Την ίδια στιγμή βέβαια πηγές από την παραγωγική αλυσίδα της εταιρείας ανέφεραν πως η Apple αν και είχε στα πλάνα της μια τέτοια συσκευή τελικά αυτά τα ακύρωσε.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles