23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Για πρώτη φορά το HomePod έγινε jailbroken με το checkra1n εργαλείο

    Όταν οι περισσότεροι χρήστες σκέφτονται ένα jailbreak εργαλείο όπως το checkra1n, σίγουρα έρχονται στο μυαλό τους συσκευές όπως τα iPhones, iPod Touch, iPads και Apple TV. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός πως το checkm8 bootrom exploit που βρίσκεται πίσω από αυτό το εργαλείο έχει τόσο δύναμη για να κάνει hack πολλά συστήματα της Apple μέσα σε αυτά και το T2 chip της εταιρείας που βρίσκεται σε πολλά Macs.

    Μαθαίνουμε λοιπόν σήμερα πως και το HomePod μπορεί να δεχτεί ένα checkra1n jailbreak. Τα νέα αυτά κοινοποιήθηκαν από τον Twitter user @_L1ngL1ng_, και αν μη τι άλλο δημιούργησαν πολύ μεγάλη έκπληξη….

    Στο tweet και όπως φαίνεται παραπάνω μπορούμε να δούμε ένα screenshot από ένα Terminal παράθυρο του macOS που οι εντολές που εμφανίζονται δείχνουν πως υπάρχει επιτυχημένη πρόσβαση στο root του HomePod. Φαίνεται μάλιστα πως πρόκειται για το 1ης γενιάς HomePod με την κωδική ονομασία AudioAccessory1,1 και πως δεν είναι το νέο HomePod mini που έχει αναγνωριστικό το AudioAccessory5,1.

    Το ερώτημα είναι τι θα μπορούσε να προσφέρει ένα jailbroken HomePod. Οι πρώτες σκέψεις αφορούν τα εξής:

    • Πρόσβαση στο HomePod ώστε να χρησιμοποιηθεί ως ένα Bluetooth ηχείο χωρίς την χρήση του AirPlay
    • Διαφορετικά χρώματα στην οθόνη αφής του
    • Χρήση και με την Google Assistant αντί της Siri

    Φυσικά τα παραπάνω είναι απλές ιδέες και δεν είναι ακριβώς αντιπροσωπευτικές του τι μπορεί να προσφέρει ένα jailbroken HomePod και παρά το jailbreak εργαλείο πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό να γίνει…

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.