15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple αναφέρουν πως το AR έχει μια τεράστια δυναμική στις συσκευές του σήμερα και του αύριο

    Η Apple συνέχισε να εστιάζει και φέτος στην επαυξημένη πραγματικότητα προσθέτοντας τους LiDAR scanners στα iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max και iPad Pro. Σε μια νέα συνέντευξη στο CNET, ο Mike Rockwell, Apple’s head of AR, και η Allessandra McGinnis, senior product manager for AR, παρουσίασαν τους στόχους και το όραμα της Apple.

    O Rockwell τόνισε πως ένας από τους τρόπους που η Apple μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία της επαυξημένης πραγματικότητας είναι με το να την κάνει διαθέσιμη στο οικοσύστημα των συσκευών της. Η επιτυχία αυτής της τεχνολογίας σήμερα σημαίνει πως θα είναι διαθέσιμη και για το μέλλον και ειδικά για τις συσκευές του αύριο.

    “Η επαυξημένη πραγματικότητα έχει μια μοναδική δυναμική ώστε να γίνει πολύτιμη βοηθός στην ζωή των χρηστών από τις συσκευές που υπάρχουν σήμερα και από συσκευές που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον, αλλά πρέπει να εγγυηθούμε πως είναι μια επιτυχημένη τεχνολογία. Για εμάς ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε κάτι τέτοιο είναι να φέρουμε αυτή την τεχνολογία στις συσκευές του οικοσυστήματος μας έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος κερδοφόρος και υγιείς με στόχο να επενδύσουν οι άνθρωποι χρόνο και κόπο σε αυτόν”

    Ο Rockwell επίσης πρόσθεσε πως ακόμη και ένας μικρός αριθμός iPhone και iPad χρηστών να κάνουν χρήση τον χαρακτηριστικών της επαυξημένης πραγματικότητας που είναι διαθέσιμα αυτή την στιγμή θα είναι ένας τεράστιος αριθμός για αυτή την τεχνολογία. Όλα αυτά ως μέρος τους στόχου της Apple να προσφέρει μια πλατφόρμα και ένα οικοσύστημα για τους προγραμματιστές που θα μπορούν να έχουν κύρια έσοδα από αυτή τους την ενασχόληση.

    Ο Rockwell στάθηκε και στην δυνατότητα που έχει η επαυξημένη πραγματικότητα στον χώρο της προσβασιμότητας:

    “Υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε, ειδικά με την κατανόηση του περιβάλλοντος που είναι γύρω μας. Μπορούμε να αναγνωρίζουμε ανθρώπους αλλά αν σκεφτείς τι μπορεί ένας άνθρωπος να καταλάβει σχετικά με ένα περιβάλλον τότε δεν υπάρχει λόγος μιας συσκευή στην ολότητα της να μην μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο.”

    Η McGinnis ανέφερε πως η Apple δουλεύει ήδη με κοινότητες τυφλών και ανθρώπων με προβλήματα όρασης έτσι ώστε να βελτιώσει το κομμάτι της αναγνώρισης ανθρώπων αρχικά.

    Ο Rockwell έδωσε έμφαση και στις βλέψεις της Apple στον τομέα αυτό:

    “Αυτή η τεχνολογία είναι στην αρχή της ακόμη αλλά σε μερικά χρόνια από τώρα μπορεί να γίνει ένα από αυτά τα πράγματα που όταν τα σκεφτείς δεν θα μπορείς να θυμηθείς πως ζούσες πριν χωρίς αυτό όπως για παράδειγμα έχουμε τώρα το Internet.”

    Οι πρόσφατες φήμες μάλιστα θέλουν την Apple να λανσάρει το πρώτο headset επαυξημένης πραγματικότητας ακόμη και μέσα στο 2021. Ένα διαφορετικό AR headset εικάζεται επίσης πως θα είναι αποκλειστικά για gaming εμπειρίες και θα έρθει μέσα στο 2022.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.