Γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Night Shift mode στο iOS 9.3

0
312

iOS-9-3-Night-Shift-780x439

Το επερχόμενο iOS 9.3 μπορεί σε πολλούς από εσάς να μην μοιάζει για μια μεγάλη αναβάθμιση αλλά πρέπει να σας τονίσουμε πως έχει ένα νέο χαρακτηριστικό που σίγουρα πρέπει να σας ενθουσιάσει.

Αυτό σας το έχουμε παρουσιάσει ήδη σε προηγούμενα άρθρα μας και δεν είναι άλλο από το Night Shift που κάνει την χρήση του iPhone και iPad το βράδυ πιο άνετη χωρίς να επιβαρύνει το πρόγραμμα ύπνου σας και γενικότερα την υγεία σας.

Παρακάτω σας περιγράφουμε γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το νέο χαρακτηριστικό με το που γίνει διαθέσιμη στο κοινό η iOS 9.3.

Όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές ή gadgets αν προτιμάτε από την οθόνη τους εκπέμπουν ένα μπλε φως που ο οργανισμός σας είναι απόλυτα φυσιολογικό να το απορροφήσει κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά αυτό δεν θέλετε να γίνεται και κατά την διάρκεια της νύχτας. Χρησιμοποιώντας smartphones και tablets κοντά στην ώρα που πάμε για ύπνο κάνει αυτή την διαδικασία πιο δύσκολη.

Αυτό οφείλετε στο γεγονός πως το μπλε φως κοροϊδεύει το βιολογικό σας ρολόι και κάνει τον οργανισμό σας να νομίζετε πως είναι ακόμη μέρα. Έτσι οι αισθήσεις σας παραμένουν σε μέγιστη εγρήγορση καθώς και οι αντιδράσεις σας. Η μελατόνη που είναι μια ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τον ύπνο σας δύσκολα ενεργοποιείτε και αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα άσχημο για την υγεία σας.

Σαν να μην έφτανε αυτό πολλές έρευνες έχουν δείξει πως οι παρατεταμένη έκθεση σε αυτό το μπλε φως μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στην καρδία και να προκαλέσει διαβήτη, παχυσαρκία ακόμη και καρκίνο.

Με το Night Shift της Apple η οθόνη σας κατά τις βραδινές ώρες θα αποκτήσει μια πιο πορτοκαλί χροιά με πιο ζεστές αποχρώσεις χωρίς όμως να αλλάζει την ευκρίνεια της.

Αν λοιπόν σας αρέσει να διαβάζετε στο κρεβάτι, να βλέπετε ταινίες ή να παίζετε παιχνίδια πριν κοιμηθείτε θα πρέπει σίγουρα να ενεργοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό στην συσκευή σας μόλις γίνει διαθέσιμο.

Σίγουρα οι γύρω σας το βράδυ αλλά και τα ίδια σας τα μάτια θα σας ευγνωμονούν για αυτό.

Σχολιασμός στο φόρουμ