Γάλλοι ερευνητές: Ένα iPhone 6s ή iPad Mini 4 μπορεί να προκάλεσε την πτώση της πτήσης της EgyptAir

0
156

6142013EgyptAirBoeing737CreditRHLImages

Στις 19 Μαΐου πέρυσι είχαμε ένα τραγικό περιστατικό. Η πτήση MS804 της EgyptAir κατέπεσε με αποτέλεσμα να οδηγήσει στο θάνατο 66 επιβάτες.

Οι πρώτες αναφορές κάνανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια μια υπόθεση που ακόμη και σήμερα έχει βάση μιας και στις σωρο΄τς των νεκρών ανιχνεύτηκαν ίχνη εκρηκτικών.

Μια ομάδα Γάλλων ερευνητών όμως έχει μια εντελώς διαφορετική θεωρία υποστηρίζοντας ότι η αιτία της πτώσης ήταν ένα iPad mini 4 ή ένα iPhone 6s του συγκυβερνήτη.

Η υπόθεση τους βασίζεται στο γεγονός πως η πυρκαγιά φαίνεται να έχει ξεκινήσει από το πιλοτήριο και από εκεί να οδηγηθήκαμε τελικά στην πτώση της πτήσης. Η αιτία της σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές αυτούς μπορεί να ήταν η ανάφλεξη της συσκευής πάνω στον πίνακα οργάνων του συγκυβερνήτη.

Μάλιστα αναφέρουν πως αν τις τοποθέτησε εσφαλμένα εκεί ο συγκυβερνήτης η έκθεση τους για παράδειγμα στο φως του ήλιου για μεγάλο χρονικά διάστημα σίγουρα θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας των συσκευών.

Η εν λόγω θεωρία έχει βρει πολλούς πολέμιους μιας και αφενός δεν υπάρχουν αποδείξεις και αφετέρου όπως τονίζουν πολλοί εμπειρογνώμονες οι πιλότοι δεν αφήνουν συσκευές πάνω από τον πίνακα οργάνων καθώς θα καταλήξουν στο πάτωμα του αεροπλάνου κατά την απογείωση ή μπορεί να επηρεάσουν τον πίνακα οργάνων.

Η Apple από την πλευρά της τόνισε:

 “Δε μας έχει ζητηθεί να έρθουμε σε επικοινωνία με κάποια αρχή η οποία διερευνά το τραγικό αυτό περιστατικό. Δεν έχουμε δει το πόρισμα της έρευνας, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να συνδέουν το περιστατικό αυτό με προϊόντα της Apple. Αν οι ερευνητές έχουν κάποιες ερωτήσεις για εμάς, θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Διεξάγουμε ενδελεχείς δοκιμές για να διασφαλίσουμε ότι οι συσκευές μας ικανοποιούν και συμμορφώνονται πλήρως με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας”