14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Apple και Google σε νέα συμφωνία για τους εργαζομένους της Silicon Valley

    google-apple

    Apple, Google, Intel και Adobe συμφώνησαν να έρθουν σε συμφωνία για την δικαστική διαμάχη που είχαν με τους εργαζομένους της Silicon Valley όπως αναφέρει σήμερα το Reuters. H μήνυση και η δικαστική διαμάχη των εργαζομένων ξεκίνησε το 2011 όταν οι τέσσερις τεχνολογικοί γίγαντες κατηγορήθηκαν πως συνομιλούσαν πίσω από κλειστές πόρτες μεταξύ τους έτσι ώστε να μην μπορούν εργαζόμενοι από την μια εταιρεία να μετακινηθούν στην άλλη. Επίσης με αυτό τον τρόπο έλεγχαν και την μισθοδοσία στα διάφορα κλιμάκια των εταιρειών τους.

    Ο δικαστής της Καλιφόρνια απέρριψε την αποζημίωση και την παύση της μήνυσης για ένα πόσο τον $324.5 που προσέφεραν οι εταιρείες πέρυσι και έτσι μια νέα συμφωνία μάλλον έχει επέλθει τελικά στα $415 εκατομμύρια.

    Ο κατήγορος στηρίχτηκε σε email μεταξύ του Steve Jobs της Apple του Eric Schmidt της Google αλλά και άλλων executives όπου φαινόταν καθαρά η προσπάθεια διαχείρισης τους ανθρώπινου δυναμικού τους με τέτοιο τρόπο που δεν επιτρεπόταν η μια εταιρεία να πλησιάσει έναν εργαζόμενο από μια άλλη.

    Οι εταιρείες συμφώνησαν επίσης με τον εισαγγελέα πως δεν πρόκειται να υπογράψουν καμιά συμφωνία συμβουλευτικού χαρακτήρα μεταξύ τους για τα επόμενα 5 χρόνια.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles