17.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple μπορεί να δημιουργήσει τα δικά της A-Series chip για Mac στα επόμενα χρόνια

    KGI-Apple-to-Make-Its-Own-Chips-Soon-Including-for-Mac

    Ο αρκετά αξιόπιστος αναλυτής της KGI Securities Ming-Chi Kuo έκανε διαθέσιμη σήμερα μια έκθεση αναλύοντας την παραγωγή chip για την Apple για τις διάφορες συσκευές της. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο ίδιος πιστεύει πως πέρα από το γεγονός ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό κατασκευαστών θα δημιουργήσει και η ίδια μια σειρά A-Series Chips για τα MacBook όπως κάνει μέχρι στιγμής για τα iPhone και iPad.

    “H Apple μπορεί να λανσάρει Mac προϊόντα χρησιμοποιώντας δικά της chip μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια. Η πρόβλεψη αυτή έχει να κάνει με το γεγονός πως η Apple έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει chip μεταξύ του Intel Atom και Core i3 που είναι πολύ καλά για τα Mac. Με αυτό τον τρόπο η Apple δεν θα εξαρτάτε τόσο από την Intel για το πότε θα κυκλοφορήσει ένα νέο Mac αλλά και για το τι χαρακτηριστικά θα έχει αυτό.” τόνισε χαρακτηριστικά ο αναλυτής στην έκθεση του.

    Αν η Apple τελικά αποφασίσει να κάνει μια τέτοια κίνηση αυτό σημαίνει πως θα εγκαταλείψει την συνεργασία της με την Intel και πως θα κινηθεί στους ARM επεξεργαστές και για τα Mac της. Κάτι τέτοιο το MacRumours προβλέπει πως μπορεί να σταδιακά και για τα βασικά μοντέλα της εταιρείας. Επίσης με μια τέτοια κίνηση η Apple θα μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα την παραγωγική της αλυσίδα όπως κάνει και με τα iPhone και iPad χωρίς να εξαρτάται από το χρονικά πλαίσια της Intel.

    O Κυο επίσης αναφέρει πω το A9 chip που θα βρούμε στο επόμενο iPhone θα κατασκευαστεί από την Samsung και την GlobalFoundries, ενώ η TSMC θα αναλάβει το A9X που θα δούμε στα επερχόμενα iPads. To 2016 προβλέπει πως η Apple θα ανακατέψει ξανά την τράπουλα δίνοντας στην TSMC την κατασκευή του A10 chip και στην Samsung αυτή του A10X για τα iPad.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles