17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Αυτό το άρθρο ίσως σας αλλάξει την συνήθεια αναβάθμισης του iPhone σας κάθε χρόνο

    Έχετε ποτέ αναρωτηθεί το κόστος του iPhone στην διάρκεια της ζωής σας αν αναβαθμίζετε την συσκευή αυτή κάθε χρόνο; Η εταιρεία Decluttr έκανε τους υπολογισμούς και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό……

    Ο τυπικός κύκλος της αναβάθμισης ενός smartphone έχει μεγαλώσει σε διάρκεια τα τελευταία χρόνια. Εκεί που κάποτε δεν αποτελούσε έκπληξη κάποιος να ανανεώνει το iPhone του κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια πλέον οι χρήστες κρατούν τις συσκευές τους περί τα τέσσερα χρόνια.

    Αν όμως ανήκετε στην κατηγορία των καταναλωτών που θέλουν κάθε χρόνο ότι νεότερο και ότι καλύτερο τότε στην διάρκεια της ζωής σας μπορεί να ξοδέψετε για αυτό τον σκοπό περί τα $45,208. Συνυπολογίζοντας και το κόστος του πλάνου παροχών για αυτή την συσκευή, με βάση τα Αμερικανικά δεδομένα τότε το ταμείο σας θα είναι μείον κατά $103.000.

    Στην μελέτη αυτή υπολογίστηκε πως κάποιος χρήστης αγοράζει την πρώτη του smartphone συσκευή του στα 18, η αλήθεια είναι πως πλέον οι κάτοχοι smartphone συσκευών ξεκινούν από μικρότερες ηλικίες, και από εκεί και πέρα συνεχίζει να την αναβαθμίζει σε νεότερη μέχρι την ηλικία των 81 ετών. Κάθε αγορά αφορά το τελευταίο μοντέλο ενώ το παλαιότερο γίνεται μεταπώληση σε μια εταιρεία τρίτου.

    Επίσης θεωρήθηκε πως η τιμή του iPhone σημειώνει αύξηση κάθε χρόνο, κάτι που ούτε και αυτό είναι ακριβές μιας και υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως η Apple έφτασε στο μέγιστο της τιμής που μπορεί να κοστολογήσει μια smartphone συσκευή της.

    Σε κάθε περίπτωση όμως μελέτες σαν τις παραπάνω μας κάνουν να σκεφτούμε σοβαρά πόσο χρήματα έχουμε δαπανήσει μέχρι σήμερα για μια smartphone συσκευή και πόσα θα δαπανήσουμε στα επόμενα χρόνια….. Σίγουρα για εμάς τους fans της Apple τα ποσά που ξοδεύουμε δεν είναι σε καμία περίπτωση μικρά!!

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles