14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Αυτή η ιδέα απεικονίζει όλα όσα θέλουμε σε ένα νέο δρομολογητή AirPort

    Τον Ιανουάριο του 2007, η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη της έκδοση του Airport Extreme. Ήταν ένας ασύρματος δρομολογητής που υποστήριζε 802.11n Wi-Fi και μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως διακομιστής εκτύπωσης και αποθήκευσης. Αλλά το 2016, είδαμε την τελευταία έκδοση του AirPort extreme από την Apple, και είχε βγει εντελώς από τα ράφια μέχρι το 2018. Τώρα, πέντε χρόνια αργότερα, φαίνεται ότι το μόνο πράγμα που λείπει από το ιδανικό δίκτυο HomeKit της Apple θα ήταν ένας νέος δρομολογητής AirPort που χρησιμοποιεί συσκευές όπως το HomePods ως σημεία πλέγματος. Ο Parker Ortolani μας δείχνει πώς θα μπορούσε να μοιάζει ιδανικά.

    Η Apple είχε μια ισχυρή ώθηση στην υιοθέτηση του οικοσυστήματος HomeKit, κάτι που αποδεικνύεται από την υιοθέτηση του Matter ως νέο πρότυπο έξυπνου σπιτιού. Κατάλαβαν ότι οι υπολογιστικές τους συσκευές μιλάνε ήδη τόσο καλά μεταξύ τους που η προσθήκη κάποιας λειτουργικότητας έξυπνου σπιτιού θα ήταν το επόμενο λογικό βήμα. Ανάμεσα σε υλικό όπως το HomePod Mini, το ανανεωμένο HomePod και το Apple TV, και στη συνέχεια υπηρεσίες όπως η εφαρμογή Home, το Private Relay και η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο iCloud, η Apple φαίνεται να έχει ρυθμιστεί για να φέρει στην αγορά κάποιο είδος δικτύου mesh- βασισμένος δρομολογητής που λειτουργεί τέλεια στο οικοσύστημά της Apple και είναι εξαιρετικά ασφαλής.

    Η Ortolani συγκέντρωσε μερικές εικόνες για το πώς αυτός ο νέος δρομολογητής AirPort θα ταίριαζε στο τρέχον έξυπνο σπίτι σας. Από οπτική άποψη, φαίνεται ότι θα ταίριαζε ακριβώς στην τρέχουσα γλώσσα προϊόντος της Apple, καθώς είναι κομψό και μινιμαλιστικό και θα μπορούσε να κρυφτεί ή να αναμειχθεί εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Μοιάζει επίσης ότι παίρνει χαρακτηριστικά από το HomePod και το HomePod Mini με μια διεπαφή ευαίσθητη στην αφή στο επάνω μέρος του δρομολογητή που πιθανώς θα εμφανίζει διαφορετικές καταστάσεις του Wi-Fi, θα δείχνει πότε το Siri είναι ενεργό και επίσης φαίνεται ότι θα ελέγχει την ένταση για τα ενσωματωμένα ηχεία.

    Στο AirPort Concept, φαίνεται ότι ο Parker πιστεύει ότι το AirPort θα τρέξει μια μοναδική έκδοση του iOS που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον έλεγχο οικιακών και δικτύων γραφείου. Όλα αυτά θα τροφοδοτούνται από το τσιπ A15 που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στη σειρά iPhone 13, τα iPhone 14 και 14 plus, καθώς και το Apple TV 4k. Αυτό το τσιπ A15 θα επιτρέπει λειτουργίες όπως:

    • Wi-Fi 6E
    • Siri
    • iClould Private Relay
    • Υποστήριξη για αξεσουάρ Matter
    • Απλοποιημένη εγκατάσταση
    • Διαχείριση δικτύων δικτύων οικιακών και γραφείων

    Πιστεύω ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Apple διστάζει να επιστρέψει στις πωλήσεις δρομολογητών είναι ότι, πρώτον, δεν ήθελε την υποχρέωση να ασφαλίσει το δίκτυο του σπιτιού ή του γραφείου σας μέχρι να καταλάβουν όλα τα μέτρα ασφαλείας τους. Δεύτερον, είδαν την Google να επιχειρεί το πρωτόκολλο δικτύου mesh με μια «απλή και εύκολη» διαδικασία εγκατάστασης και αυτό φαίνεται να απέτυχε, οπότε η Apple ήθελε να είναι πλήρως έτοιμη να το ξανακάνει.

    Η ιδέα για το δίκτυο πλέγματος είναι ότι χρησιμοποιώντας το νέο AirPort που τροφοδοτείται με A15, η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα τσιπ U1 και U2 στις τρέχουσες συσκευές Apple για να δημιουργήσει ένα δίκτυο πλέγματος που θα εξαντλείται από τα HomePods στο οικιακό σας δίκτυο. Αυτό θα ήταν ιδανικό αν ζείτε σε ένα μεγαλύτερο σπίτι που έχει δεύτερο όροφο και υπόγειο ή αν ζείτε σε ένα μέρος με χοντρούς τοίχους από σκυρόδεμα όπου τα σήματα Wi-Fi αρχίζουν να μειώνονται. Μια ερώτηση που έχω είναι η εμβέλεια του δρομολογητή καθώς και κάθε σημείο πλέγματος HomePod. Θα ήταν επίσης ωραίο αν η Apple άρχιζε να φτιάχνει HomePods που περιελάμβαναν υποδοχή Ethernet σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να συνδεθεί στο δίκτυο πλέγματος.

    Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει δώσει τεράστια έμφαση στην ασφάλεια. Πέρυσι κυκλοφόρησαν το Private Relay που μοιάζει κάπως με ένα VPN και στη συνέχεια φέτος μόλις ανακοίνωσαν ότι όλες οι εφαρμογές τους iCloud είναι πλέον κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο. Αυτή η νοοτροπία με επίκεντρο το απόρρητο θα κατέβει και στο AirPort, επομένως όλη η επισκεψιμότητά σας μπορεί να αποκρύπτεται από προεπιλογή.

    Πιστεύω ότι είναι καιρός η Apple να επιστρέψει στην κατηγορία προϊόντων δρομολογητή μιας και διαθέτουν τις απαραίτητες υπηρεσίες για να καταλάβουν αυτήν την αγορά για τους χρήστες της Apple. Εάν γνωρίζουμε ένα πράγμα, είναι ότι η Apple ξέρει πώς να δημιουργεί μια φιλική προς τον χρήστη εμπειρία οικοσυστήματος και η προσθήκη ενός δικτύου πλέγματος Wi-Fi δεν θα ήταν διαφορετική. Αναμένετε πράγματα όπως η άμεση σύνδεση iCloud, η κοινή χρήση Wi-Fi με συγκεκριμένους χρήστες iCloud, η δυνατότητα εύκολης προσθήκης συσκευών που δεν ανήκουν στην Apple και μια εύχρηστη εφαρμογή διαχείρισης για να δείτε τις ταχύτητες Wi-Fi και να διαχειριστείτε τυχόν χρήστες στο δίκτυο . Αυτά είναι όλα τα χαρακτηριστικά που η Apple θα φροντίσει να τα κατέχει προτού τα παρουσιάσει μια τέτοια συσκευή στην αγορά.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.