24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Αναβαθμισμένη Phone App στο iOS 10 με Spam Alerts, υποστήριξη VoIP και Voicemail Transcriptions

    wwdc-2016-voicemail-transcription

     

    Το iOS 10 έκανε την εμφάνισή του στο WWDC 2016 και μαζί με όλα εκείνα τα νέα χαρακτηριστικά που έφερε η Apple, η εφαρμογή τηλεφώνου αποτελεί σίγουρα μια σημαντική ανακοίνωση που αξίζει ν’ αναφερθεί, λόγω των νέων χαρακτηριστικών που φέρνει.

    Η νέα εφαρμογή τηλεφώνου της Apple στο iOS 10 θα φέρει αρκετά νέα και χρήσιμα χαρακτηριστικά, ώστε να κάνει τη χρήση τηλεφώνου ακόμη καλύτερη και πιο προσιτή στους χρήστες.

    Μια νέα εμπειρία χρήσης τηλεφώνου για το iPhone

    Ξεκινώντας με τις αναβαθμίσεις για το voicemail, η εφαρμογή τηλεφώνου στο iOS 10 θα μετατρέπει πλέον οποιοδήποτε μήνυμα τηλεφωνητή σε γραπτό κείμενο, χωρίς να χρειάζεται να το ακούσετε σε ηχητικό μήνυμα. Αυτό θα είναι αρκετά χρήσιμο όταν θα είστε σε χώρο όπου δε θα είναι δυνατό ν’ ακούσετε το ηχητικό μήνυμα.

    Η εφαρμογή τηλεφώνου αυξάνει επίσης την εμπειρία χρήσης κατά τη διάρκεια των εισερχόμενων κλήσεων, γιατί όταν λαμβάνετε κάποια εισερχόμενη κλήση από κάποιον άγνωστο αριθμό, τότε το iOS θα είναι σε θέση να σας αναφέρει αν αποτελεί κάποια παραπλανητική κλήση (spam) ή όχι. Συνήθως, άγνωστοι αριθμοί μπορεί να γίνουν ενοχλητικοί, επομένως είναι καλό να γνωρίζουμε ποιοι αριθμοί είναι κανονικοί ή ποιοι αριθμοί είναι απλά παραπλανητικοί.

    Οι ειδοποιήσεις για παραπλανητικούς αριθμούς θα εμφανίζονται ακριβώς κάτω από τον αριθμό που σας καλεί στην οθόνη κλειδώματος, όταν λαμβάνετε κάποια εισερχόμενη κλήση.

    Υποστήριξη VoIP μέσω API

    Η Apple θα επιτρέπει πλέον σε third-party developers που κατασκευάζουν VoIP εφαρμογές για το App Store, να ενσωματώσουν στην εφαρμογή του τηλεφώνου τις ειδοποιήσεις  κλήσεων από third-party apps, με αποτέλεσμα η ειδοποίηση να μπορεί να καταλαμβάνει όλο το μέρος της οθόνης, όπως μια κανονική κλήση, αποφεύγοντας την εμφάνιση μιας απλής, μικρής ειδοποίησης που θα εμφανίζεται σε ένα μικρό μέρος της οθόνης.

    wwdc-2016-phone-voice-api

     

    Έτσι, θα μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις από VoIP εφαρμογές, ακόμη και στην οθόνη κλειδώματος, όπως θα εμφανιζόταν μια κανονική κλήση τηλεφώνου. Μια μπάρα θα εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης, που θα χρειάζεται να τη σείρει ο χρήστης για ν’ απαντήσει στην κλήση κι εφόσον το κάνει αυτό, τότε θα τον μεταφέρει μέσα στο περιβάλλον της εφαρμογής για να μιλήσει.

    Η συγκεκριμένη λειτουργία θα είναι διαθέσιμη γι’ αρκετές υπηρεσίες, όπως το WhatsApp, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό το τι ωφέλη θα έχουν οι προγραμματιστές από τη συγκεκριμένη λειτουργία. Θα ήταν πάντως καλό (κι εφικτό όπως φαίνεται) να το δούμε σε εφαρμογές όπως το Viber, το Skype και το Facebook Messenger στο μέλλον.

    Τέλος, εφόσον η εφαρμογή τηλεφώνου είναι η πιο σημαντική κατά τη χρήση ενός iPhone (κι όχι ενός iPod ή iPad) τότε θα λέγαμε πως τα νέα χαρακτηριστικά που θα την απαρτίσουν, αποτελούν σημαντικές αναβαθμίσεις μαζί με το νέο λογισμικό. Περιμένουμε πλέον να δούμε τα πρώτα reviews από τις beta εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Ιούλιο.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles