Monday, June 1, 2020

Έρευνα της GSK για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα με τη χρήση του Apple ResearchKit

GSK-iphone-parade-app-teaser-001-593x385

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline (GSK) ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως έχει ξεκινήσει μια νέα έρευενα για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, στην οποία χρησιμοποιεί τη ResearchKit πλατφόρμα της Apple η οποία επιτρέπει στους ερευνητές ιατρούς να συλλέγουν ισχυρά και ουσιώδη δεδομένα από τους χρήστες iPhone. O συγκεκριμένος κατασκευαστής φαρμάκων θα χρησιμοποιήσει το ResearchKit στη νέα του εφαρμογή GSK PARADE iPhone app, που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η εφαρμογή σχεδιάστηκε για να διεξάγει την κλινική μελέτη συλλογής και καταγραφής δεδομένων για εκείνα τα συμπτώματα που εμφανίζονται πιο συχνά στους ασθενείς που πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη μελέτη θα καταγράφει την δραστηριότητα και την ποιότητα της καθημερινής ζωής 300 ασθενών σε μια περίοδο 3 μηνών. Όπως άλλα Project που χρησιμοποιούν το ResearchKit, η εφαρμογή χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του iPhone για να καταγράψει συμπτώματα που εμφανίζονται συχνά σε ασθενής με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Από την GSK αναγέρουν χαρακτηριστικά τα εξής:

“Our goal is to engage with patients in a new way that integrates the research into their daily lives versus the traditional model that requires patients to travel to their doctors’ offices.”

Αυτό δείχνει πως η GSK για πρώτη φορά χρησιμοποιήσε το ResearchKit framework, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο, προκειμένου να μπορούν οι ερευνητές να διεξάγουν κάποιες κλινικές έρευνες.

Το ResearchKit επιτρέπει σε κλινικούς ερευνητές να συλλέξουν δεδομένα πιο συχνά και πιο ακριβή από τους συμμετέχοντες οι οποίοι χρησιμοποιούν iPhone. Παράλληλα με το ResearchKit, το νέο framework της Apple με την ονομασία CareKit κάνει πιο εύκολη τη μεμονομένη καταγραφή δεδομένων για τα διάφορα προγράμματα περίθαλψης, την καταγραφή συμπτωμάτων, την καταγραφή φαρμακευτικής αγωγής κ.ο.κ.

Τέλος, ν’ αναφέρουμε πως η ίδια η Apple ασχολείται με την έρευνα και το ResearchKit συλλέγοντας δεδομένα από τους χρήστες των συσκευών της, εφόσον ο χρήστης αποφασίσει να μοιραστεί κάποια από τα δεδομένα του με την εταιρεία.

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone XS Max και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...

Δείτε το νεότερο Navy Blue iPhone 12 Pro concept βίντεο

Οι φήμες για ένα Navy Blue iPhone χρωματισμό δεν είναι νέες και μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν πως η Apple θα φέρει αυτόν τον...

Η Apple κλείνει προσωρινά όλα τα Apple Stores στην Αμερική εξαιτίας των άγριων διαδηλώσεων...

Η Apple προσωρινά κλείνει όλα τα μεγάλα καταστήματα της στην Αμερική για να προστατέψει τους εργαζομένους της αλλά και το καταναλωτικό κοινό...

Η Apple θα φέρει το ‘Killers of the Flower Moon’ του Martin Scorsese στην...

Πίσω τον Απρίλιο σας είχαμε αναφέρει την φήμη πως η Apple και η Netflix προσπαθούσαν πολύ σκληρά για να κερδίσουν στις αντίστοιχες...

Το “SpongeBob: Patty Pursuit” από το Nickelodeon έγινε διαθέσιμο στην Apple Arcade υπηρεσία

Η Apple Arcade υπηρεσία δέχτηκε ένα νέο side-scrolling τίτλο στην συλλογή της που ακούει στο όνομα “SpongeBob: Patty Pursuit” από το Nickelodeon.

“Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition” έρχεται στις 27 Αυγούστου

Η Square Enix και επίσημα από το Twitter την ημερομηνία διάθεσης του επερχόμενου Final Fantasy τίτλου. Σύμφωνα με Square...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!