14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Έρευνα της GSK για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα με τη χρήση του Apple ResearchKit

    GSK-iphone-parade-app-teaser-001-593x385

    Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline (GSK) ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως έχει ξεκινήσει μια νέα έρευενα για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, στην οποία χρησιμοποιεί τη ResearchKit πλατφόρμα της Apple η οποία επιτρέπει στους ερευνητές ιατρούς να συλλέγουν ισχυρά και ουσιώδη δεδομένα από τους χρήστες iPhone. O συγκεκριμένος κατασκευαστής φαρμάκων θα χρησιμοποιήσει το ResearchKit στη νέα του εφαρμογή GSK PARADE iPhone app, που μπορείτε να βρείτε εδώ.

    Η εφαρμογή σχεδιάστηκε για να διεξάγει την κλινική μελέτη συλλογής και καταγραφής δεδομένων για εκείνα τα συμπτώματα που εμφανίζονται πιο συχνά στους ασθενείς που πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια.

    Παράλληλα, η συγκεκριμένη μελέτη θα καταγράφει την δραστηριότητα και την ποιότητα της καθημερινής ζωής 300 ασθενών σε μια περίοδο 3 μηνών. Όπως άλλα Project που χρησιμοποιούν το ResearchKit, η εφαρμογή χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του iPhone για να καταγράψει συμπτώματα που εμφανίζονται συχνά σε ασθενής με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

    Από την GSK αναγέρουν χαρακτηριστικά τα εξής:

    “Our goal is to engage with patients in a new way that integrates the research into their daily lives versus the traditional model that requires patients to travel to their doctors’ offices.”

    Αυτό δείχνει πως η GSK για πρώτη φορά χρησιμοποιήσε το ResearchKit framework, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο, προκειμένου να μπορούν οι ερευνητές να διεξάγουν κάποιες κλινικές έρευνες.

    Το ResearchKit επιτρέπει σε κλινικούς ερευνητές να συλλέξουν δεδομένα πιο συχνά και πιο ακριβή από τους συμμετέχοντες οι οποίοι χρησιμοποιούν iPhone. Παράλληλα με το ResearchKit, το νέο framework της Apple με την ονομασία CareKit κάνει πιο εύκολη τη μεμονομένη καταγραφή δεδομένων για τα διάφορα προγράμματα περίθαλψης, την καταγραφή συμπτωμάτων, την καταγραφή φαρμακευτικής αγωγής κ.ο.κ.

    Τέλος, ν’ αναφέρουμε πως η ίδια η Apple ασχολείται με την έρευνα και το ResearchKit συλλέγοντας δεδομένα από τους χρήστες των συσκευών της, εφόσον ο χρήστης αποφασίσει να μοιραστεί κάποια από τα δεδομένα του με την εταιρεία.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles