Υπάρχουν μια σειρά αποδείξεων που δείχνουν πως το AirPower mat ασύρματης φόρτισης της Apple θα ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα. Ειδικά μετά και την ανακοίνωση των νέων AirPods οι φήμες για αυτό έχουν φουντώσει.

Η The Wall Street Journal προσθέτει στο παραπάνω μια νέα αναφορά σχετικά με την κατάσταση αυτού του πολυαναμενόμενου αξεσουάρ της Apple.

Σύμφωνα λοιπόν με την WSJ η Apple κατάφερε να ξεπεράσει όποιες δυσκολίες είχαν οδηγήσει σε τεράστια καθυστέρηση του στην αγορά και έτσι έδωσε το πράσινο φως για την μαζική παραγωγή του στις αρχές του 2019.

“Η Apple νωρίτερα φέτος ανέκρινε την μαζική παραγωγική του ασύρματου pad φόρτισης με την ονομασία AirPower σύμφωνα με τα όσα μάθαμε από ανθρώπους κοντά σε αυτά τα πλάνα της εταιρείας. Το αξεσουάρ είχε ανακοινωθεί πίσω το 2017. Το AirPower θα επιτρέπει στους χρήστες να φορτίζουν τα νέα AirPods και το iPhone την ίδια στιγμή και έχει καθυστερήσει εξαιτίας πολλών και διαφορετικών θεμάτων κατά την κατασκευή του. Η Apple συνήθως ανακοινώνει νέα προϊόντα λίγους μήνες πριν την μαζική παραγωγή τους αλλά στην περίπτωση του AirPower είχαμε μεγάλη καθυστέρηση.”

Ο SVP of Marketing της Apple Phil Schiller ήταν ο πρώτος που έκανε preview το AirPower στο κοινό πίσω τον Σεπτέμβριο του 2017 μαζί με τα  Apple Watch Series 3, iPhone 8, και iPhone X. Τότε η εταιρεία είχε αναφέρει πως το νέο αυτό αξεσουάρ θα κυκλοφορούσε κάποια στιγμή μέσα στο 2018 αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε ακόμη και στα βιβλιαράκια οδηγιών των iPhone Xs και iPhone XR.

Το AirPower λογικά θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ταυτόχρονης ασύρματης φόρτισης iPhones ή ενός iPhone, ενός Apple Watch και AirPods.