Thursday, May 30, 2024

Το headset μικτής πραγματικότητας της Apple μπορεί να είναι το πιο περίπλοκο προϊόν υλικού που έχει μέχρι σήμερα λόγω του κυρτού γυαλιού και των λυγισμένων κυκλωμάτων

Ακριβώς επειδή κάτι είναι δύσκολο δεν σημαίνει ότι θα είναι υπέροχο. Τα headset μικτής πραγματικότητας της Apple είναι, από κάθε άποψη, ιδιαίτερα δύσκολο να παραχθούν, ωστόσο η Apple πιστεύει ότι έχει κάτι το ιδιαίτερο. Αυτό είναι το μήνυμα από την τελευταία έκθεση της The Information, η οποία αναφέρει πόσο περίπλοκη και ακριβή ήταν η κατασκευή της συσκευής. Η σύνοψη της κατάστασης κατασκευής των headsets αυτών έρχεται την παραμονή της Apple να αποκαλύψει επιτέλους αυτό που εργάζεται εδώ και χρόνια.

Η δημοσιογράφος Wayne Ma υπήρξε εξέχων αφηγητής του τι συμβαίνει στα παρασκήνια στον κόσμο της Apple σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης της νέας αυτής συσκευή. Στο τελευταίο του κομμάτι, η Ma περιγράφει την πολυπλοκότητα που συμβάλλει στην αύξηση του κόστους και στον περιορισμό της παραγωγής.

Για παράδειγμα, η κομψή σχεδίαση του headset είναι ιδιαίτερα δύσκολη:

Η νέα αυτή συσκευή είναι το πιο περίπλοκο προϊόν υλικού που έχει δημιουργήσει ποτέ η Apple λόγω του ασυνήθιστου καμπυλωμένου σχήματος, της λεπτότητας και του εξαιρετικά μικρού βάρους του—το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την αναμενόμενη τιμή του προϋπολογισμού περίπου στα 3.000$. Αρκετές εσωτερικές ψηφιακές αποδόσεις της συσκευής, τις οποίες έχει δει το The Information τα τελευταία χρόνια, δείχνουν ένα κομμάτι κυρτό γυαλί με άκρες τυλιγμένες σε ένα λείο πλαίσιο αλουμινίου που φαίνεται να είναι ελαφρώς παχύτερο από ένα iPhone.

Αυτό το κυρτό σχέδιο γυαλιού θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημαντικό σημείο πονοκεφάλου για την εταιρεία όσον αφορά την ανθεκτικότητα. Ένας αγώνας ήταν η εξισορρόπηση της ανθεκτικότητας του μπροστινού καμπυλωμένου γυαλιού με το πάχος και το βάρος. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα headsets αυτά θα είναι ακόμη πιο εύθραυστα από τις οθόνες του iPhone με τους μηχανικούς να ανησυχούν για την ασφάλεια των ματιών εάν το σπασμένο γυαλί γίνει πρόβλημα.

Λέγεται επίσης ότι η συσκευή είναι πολύ δύσκολο να συναρμολογηθεί:

Άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με την κατασκευή της συσκευής λένε επίσης ότι η καμπυλότητα και τα πυκνά συσκευασμένα ηλεκτρονικά τους έχουν κάνει τη ζωή δύσκολη για τους εργαζόμενους στη συναρμολόγηση, επειδή έχουν ελάχιστο χώρο για ελιγμούς με εργαλεία και πρέπει να εγκαταστήσουν εξαρτήματα σε δύσκολες γωνίες. Τα περισσότερα προϊόντα της Apple, συμπεριλαμβανομένων των headsets αυτών, συναρμολογούνται σε μεγάλο βαθμό με το χέρι.

Η απαίτηση μιας λυγισμένης μητρικής πλακέτας μέσα σε ένα λεπτό πλαίσιο δεν βοήθησε. Η Ma λέει ότι η Apple χρειάζεται να αναπτύξει «μια λυγισμένη μητρική πλακέτα για να χωράει στο κυρτό εξωτερικό κέλυφος της συσκευής – το πρώτο στο είδος του για την Apple – μαζί με λύσεις για την τοποθέτηση των φακών και των οθονών στο ίδιο αυτό λεπτό πλαίσιο».

Και ενώ το headset είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά τη Δευτέρα, η Ma επαναλαμβάνει παρόμοιες αναφορές που υποδηλώνουν ότι δεν θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά.

Η μαζική παραγωγή της συσκευής δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, αν και ο κατασκευαστής της Apple έχει πει στους υποψήφιους για εργασία ότι πρέπει να στελεχώσει πλήρως το εργοστάσιο για αυτό τον σκοπό μέχρι τον Ιούλιο, σύμφωνα με έναν μηχανικό που έχει συνομιλίες με τον κατασκευαστή, την Luxshare Precision Industry. Αυτό θα υποδηλώνει μια ημερομηνία κυκλοφορίας είτε το φθινόπωρο είτε το χειμώνα, καθώς η Apple χρειάζεται συνήθως αρκετούς μήνες για να αυξήσει την παραγωγή των προϊόντων της.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.