Η Sony υπόσχεται κάτι που πολύ από εμάς θα το ήθελαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο λόγος για το πρώτο wearable air-condition!!!

To όνομα αυτού είναι Reon Pocket και ουσιαστικά πρόκειται για μια συμπαγής μικρή συσκευή που μπαίνει στο πίσω μέρος ενός ειδικά διαμορφωμένου t-shirt.

Η συσκευή έκανε την εμφάνιση της στο First Flight crowdfunding πρόγραμμα, και συμπλήρωσε την χρηματοδότηση που θα του επιτρέψει να βγει στην αγορά.

Το Engadget αναφέρει πως η Sony είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με αυτό το project αναφέροντας μοναδικά χαρακτηριστικά που θα περιλαμβάνει.

The stealthy device doesn’t condition the air as such. Rather, it sits at the base of your neck and uses the Peltier effect (where heat is absorbed or emitted when you pass an electrical current across a junction) to either lower your temperature by 23F or raise it by 14F, all without bulk or noise. You could wear a stuffy business outfit on a hot day and avoid looking like you’ve just stepped out of a sauna.

Η Sony υποστηρίζει πως θα μπορεί να μειώσει την θερμοκρασία της πλάτης από τους 36C (97F) στους 23C (73F).

Η συσκευή θα μπορεί να προσφέρει τόσο δροσιά όσο και ζέστη και ο χειρισμός της θα γίνεται μέσω Bluetooth και μιας συγκεκριμένης εφαρμογής αποκλειστικά για αυτό. Ο χρήστης μάλιστα θα έχει την ελευθερία να αποφασίζει αυτός την θερμοκρασία που θα θέλει.

Τα άσχημα νέα βέβαια όπως μπορεί κάποιος να φανταστεί έχουν να κάνουν με την αυτονομία της συσκευής. Αυτή στην πρώτη της έκδοση θα είναι μικρότερη των 2 ωρών.

Δείτε και το παρακάτω βίντεο για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα: