Screen Shot 2014-05-03 at 2.16.58 PM

Μια κυκλοφορία που είναι η αλήθεια πως την περιμένω προσωπικά με μεγάλη ανυπομονησία εδώ και καιρό.

Πριν ξεκινήσω με το review του συγκεκριμένου πρωτοποριακού  διαδραστικού  εγχειρίδιου να σας αναφέρω από την προσωπική μου σκοπιά γιατί το εν λόγω όπως και τα προηγούμενα έχουν γίνει σημείο αναφοράς τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στην δουλειά.

Το να αρθρογραφείς εδώ και χρόνια για την Apple να είσαι διαχειριστής ενός από τα μεγαλύτερα site και φόρουμ στην Ελλάδα για την Apple αλλά και στην δουλειά σου να ασχολείσαι με υπολογιστές αυτόματα σε κάνουν τον νούμερο 1 στόχο αποριών από γνωστούς και φίλους σχεδόν για ότι έχει να κάνει με την Apple και τα προϊόντα της.

Όσο και αν θα ήθελα να περηφανευτώ πως είμαι η Wikipedia της Apple και πως οι γνώσεις μου φτάνουν στα τεχνολογικά πέρατα του κόσμου δεν μπορώ να το κάνω σε καμιά περίπτωση. Πολλές φορές χρειάζεται και εγώ ο ίδιος να βρω ένα άρθρο και έναν οδηγό για να διαβάσω και εν συνεχεία να βοηθήσω το εκάστοτε άτομο.

Η αξία λοιπόν της δουλειάς των Μιχάλη Σίμου και Μιχάλη Μυρσιάδη με τα καταπληκτικά τους διαδραστικά εγχειρίδια για το εκάστοτε λογισμικό του OS X της Apple είναι μοναδική για εμένα αλλά και ειλικρινά το τονίζω αυτό θα πρέπει να είναι και για όλους εσάς.

2014-05-03 15_25_13-Textbooks _ Learning Has Never Been Easier

Ας περάσουμε λοιπόν στο ίδιο το νέο iBook τους με τίτλο “Το πλήρες εγχειρίδιο του OS X Mavericks”

Το πλήρες εγχειρίδιο του OS X Mavericks είναι ένα πρωτοποριακό διαδραστικό εγχειρίδιο για την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Apple στα Ελληνικά, διαθέσιμο για τους υπολογιστές Mac και τις ταμπλέτες iPad.

Στην συγκεκριμένη έκδοση του ηλεκτρονικού εγχειριδίου, θα βρείτε όσα θέλετε να μάθετε για το σύγχρονο λειτουργικό σύστημα Mavericks, προκειμένου να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις δυνατότητες που σας προσφέρει. Το εγχειρίδιο είναι γραμμένο με απλά λόγια, από έμπειρους χρήστες του λειτουργικού και απευθύνεται τόσο στους νέους όσο και στους παλαιότερους χρήστες του OS X.

Στις περισσότερες από 820 σελίδες, θα βρείτε λεπτομερή περιγραφή για όλες τις λειτουργίες και τα καινούργια χαρακτηριστικά του Mavericks, με εκατοντάδες εικόνες, βίντεο και απλές οδηγίες βήμα προς βήμα για να εκτελέσετε οποιαδήποτε εργασία ή ρύθμιση. Επιπλέον οι αναφορές σε μενού, κουμπιά, ονομασίες κλπ., υπάρχουν και στην αγγλική γλώσσα, με αποτέλεσμα το εγχειρίδιο να εξυπηρετεί τους χρήστες όποια γλώσσα κι αν έχουν επιλέξει για το περιβάλλον του OS X.

Με το βιβλίο να είναι ιδανικά οργανωμένο, ξεκινώντας από τα βασικά και προχωρώντας σε βάθος ανάλυση όλων των χαρακτηριστικών του λειτουργικού, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να βρείτε αυτό που θέλετε και να έχετε στην διάθεση σας ένα πλήρες εγχειρίδιο του λειτουργικού. Ακόμη θα διαπιστώσετε πως η μοντέρνα σχεδίαση του βιβλίου, καθιστά την ανάγνωση του ξεκούραστη και απολαυστική.

Είτε είστε λοιπόν γνώστης των λειτουργικών της Apple και κάτοχος εδώ και χρόνια ενός Mac είτε μόλις αγοράσατε το πρώτο σας το εν λόγω βιβλίο πρέπει να βρίσκετε στην κατοχή σας σε κάθε περίπτωση.

Η γραφή του είναι απλά άριστη. Όχι δεν είναι ξύλινη, λαϊκιστή ακαταλαβίστικη για κάποιο μη μυημένο στα των λογισμικών, πραγματικά μπορεί να γίνει ένα όμορφο ανάγνωσμα ακόμη και όταν δεν χρειάζεται να βρείτε κάτι συγκεκριμένο που σας προβληματίζει με το σύστημα σας. Επίσης και προς τιμή των συγγραφέων του δεν είναι μια φτηνή μετάφραση από κάποιο αντίστοιχο του εξωτερικού. Φωνάζει από την πρώτη ματιά πως οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω του είναι και γνώστες και έχουν αφιερώσει πολύ κόπο χρόνο αλλά ακόμη και μεράκι και τέχνη για την συγγραφή του.

Αν συμπεριλάβουμε σε όλα τα παραπάνω τις χιλιάδες φωτογραφίες του, τα βίντεο αλλά ακόμη και τους ήχους έχουμε ειλικρινά ένα εντυπωσιακό εγχειρίδιο του OS X Mavericks που θα φανεί χρήσιμο σε όλους εσάς.

Για ακόμη μια φορά τόσο ως επαγγελματίας, πανεπιστημιακός αλλά και λάτρης της Apple θα ήθελα δημόσια να πω ένα μεγάλο μπράβο στην καταπληκτική αυτή δουλειά των Μιχάλη Σίμου και Μιχάλη Μυρσιάδη και να τονίσω πως θα πρέπει να το αγοράσετε όλοι σας.

banner_200X200

Περισσότερα για το ίδιο το βιβλίο αλλά και τα προηγούμενα τους θα βρείτε στο textbooks.gr ενώ το εν λόγω μπορείτε να το κατεβάσετε σήμερα από το iTunes Store εδώ στην τιμή των 17,99 €.  (Μια τιμή απολύτως λογική για ένα τόσο σπουδαίο έργο που θα σας βοηθήσει περισσότερο από μια φορές)

Με μεγάλη επίσης χαρά θα θέλαμε να σας πούμε πως 3 τυχεροί από εσάς θα κάνουν το εν λόγω iBook εντελώς δωρεάν μια μεγάλη προσφορά των συγγραφέων του σε όλους εσάς.

Το Giveaway αυτό θα κρατήσει μέχρι και την Δευτέρα 5 Μαΐου με τους τυχερούς να γνωστοποιούνται την Τρίτη. Για να λάβετε συμμετοχές θα πρέπει:

1) Κάθε μέρα να αφήνετε ένα σχόλιο στο εν λόγω ποστ στο φόρουμ μας (Μόνο ένα) ΕΔΩ

2) Να κάνετε Like και κοινοποίηση την φωτογραφία του Giveaway που θα ανεβάσουμε στην σελίδα μας στο Facebook 

Καλή τύχη σε όλους σας.

Προσωπικά αλλά και εκ μέρους τους διαχειριστικής ομάδας ένα μεγάλο ευχαριστώ στην textbooks.gr και στους 2 Μιχάληδες που για ακόμη μια φορά μεγαλούργησαν!