Η Apple αναπτύσσει μια μεγάλη σειρά λειτουργιών που χρησιμοποιούν γενετική τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας έκδοσης Siri, που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.
Στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο “Power On”, ο Gurman είπε ότι παρά τον ισχυρισμό του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Tim Cook, ότι η Apple εργάζεται επί χρόνια σε τεχνολογία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης, τα στελέχη της Apple “πιάστηκαν εξαπίνης” από το ξαφνικό ενδιαφέρον της βιομηχανίας για την τεχνητή νοημοσύνη και ξεκίνησαν έναν αγχωτικό αγώνα τα τέλη του περασμένου έτους για να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος».
Ο ανώτερος αντιπρόεδρος μηχανικής μάθησης και στρατηγικής τεχνητής νοημοσύνης της Apple, John Giannandrea, και ο ανώτερος αντιπρόεδρος μηχανικής λογισμικού Craig Federighi, προφανώς ηγούνται των προσπαθειών της εταιρείας για την τεχνητή νοημοσύνη. Ο Eddy Cue, ο ανώτερος αντιπρόεδρος υπηρεσιών της Apple, συμμετέχει επίσης στην ώθηση. Ο Giannandrea λέγεται ότι επιβλέπει την ανάπτυξη των υποκείμενων τεχνολογιών για ένα νέο σύστημα AI.
Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του εργάζεται σε μια νέα, «πιο έξυπνη έκδοση της Siri» που είναι βαθιά ενσωματωμένη με την τεχνητή νοημοσύνη. Ο Gurman λέει ότι θα μπορούσε να είναι έτοιμο το επόμενο έτος.
Από την άλλη πλευρά, ο Federighi εποπτεύει την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην επόμενη μεγάλη έκδοση του iOS, εισάγοντας λειτουργίες που εκτελούνται στο μοντέλο μεγάλης γλώσσας (LLM) της Apple. Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών είναι μια ανανεωμένη αλληλεπίδραση μεταξύ της Siri και της εφαρμογής Messages, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να υποβάλλουν σύνθετες ερωτήσεις και να συμπληρώνουν αυτόματα προτάσεις πιο αποτελεσματικά.
Η ομάδα του Federighi εξετάζει επίσης την ενσωμάτωση του AI στο Xcode για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να γράφουν κώδικα πιο γρήγορα, ευθυγραμμίζοντας τον με υπηρεσίες όπως το GitHub Copilot της Microsoft. Ο Cue φέρεται να επιχειρεί να προσθέσει τεχνητή νοημοσύνη σε όσο το δυνατόν περισσότερες εφαρμογές της Apple, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών στο Apple Music, όπως λίστες αναπαραγωγής που δημιουργούνται αυτόματα και εφαρμογές παραγωγικότητας όπως το Pages και το Keynote, όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει στη σύνταξη ή τη δημιουργία διαφανειών.
Η Apple προφανώς δοκιμάζει επίσης τη χρήση γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για εσωτερικές εφαρμογές εξυπηρέτησης πελατών στο AppleCare.
Η Apple φέρεται να δαπανά 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως για έρευνα τεχνητής νοημοσύνης. Το εάν η Apple θα πρέπει να αναπτύξει τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη ως μια εντελώς εμπειρία στη συσκευή, μια εγκατάσταση που βασίζεται σε σύννεφο ή μια υβριδική προσέγγιση, αποτελεί επί του παρόντος πηγή συζήτησης εσωτερικά.
Ο Gurman ανέφερε προηγουμένως ότι η Apple εργάζεται σε ένα εργαλείο chatbot που ορισμένοι μηχανικοί έχουν ονομάσει “Apple GPT” για να ανταγωνιστεί το ChatGPT του OpenAI.
Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε Facebook, Twitter, Instagram, και YouTube