Taig-taiji

Το idownloadblog προσπαθεί να ρίξει λίγο φως στον σημερινό σάλο που ξέσπασε μετά την κυκλοφορία του evasi0n7 jailbreak εργαλείου από του τους Evaders.

Οι Κινέζοι jailbreakers είχαν μια ευχαρίστηση έκπληξη σήμερα το πρωί όταν αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το evasi0n7 για τις iOS συσκευές τους. Μετά την ολοκλήρωση του αντί να δουν στην επιφάνεια εργασίας το Cydia βρήκαν έναν διαφορετικό installer με το όνομα Taig.

Το site έχοντας έρθει σε επαφή με άτομα κοντά στους Evaders προσπαθεί να δώσει μερικές πρώτες απαντήσεις για αυτή την αλλαγή αλλά και για το τι πραγματικά σημαίνει.

Αν λοιπόν η iOS συσκευή σας έχει ως επιλεγμένη γλώσσα τα κινέζικα τότε το evasion εργαλείο θα την αναγνωρίσει και θα προ εγκαταστήσει τον Taig installer. O χρήστης έχει το δικαίωμα να εγκαταστήσει και το Cydia αν κάνει κλικ στην αντίστοιχη επιλογή του εργαλείου.

Αν η κινεζική γλώσσα δεν είναι επιλεγμένη στην συσκευή σας τότε ο συγκεκριμένος installer δεν θα εγκατασταθεί ποτέ.

Για ποιο λόγο όμως υπάρχει; Πολλοί Κινέζοι χρήστες δεν μιλούνε αγγλικά και το Cydia εδώ και χρόνια είναι 100% βασισμένο μόνο σε μια γλώσσα αυτή της αγγλικής. Αυτό το γεγονός δυσκολεύει την πλειοψηφία των χρηστών της εν λόγω χώρας στο να πλοηγηθούν μέσα στο Cydia και στο να κάνουν τις απαραίτητες λειτουργίες.

Δίνοντας την ικανότητα στους Κινέζους jailbreakers οι Evaders το θεώρησαν σωστή κίνηση μιας και δεν υπήρχε καμία ένδειξη για υποστήριξη του Cydia σε κάποια άλλη γλώσσα.

Ο συγκεκριμένος installer, Taig, έχει πειρατικά repo; H απάντηση εδώ είναι πως και ναι και όχι. Υπάρχουν προ εγκατεστημένα στο Taig κάποια περίεργα repo που οδηγούν σε πειρατικές λήψεις από ότι δείχνουν οι πρώτες δοκιμές αλλά η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από Taig δεσμευτικέ να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο κατά της πειρατείας και να τα αφαιρέσει. Το Taig όμως είναι σαν το Cydia. Έτσι παρόλο που το Cydia δεν προσφέρει πειρατικές εφαρμογές ή repos προ εγκατεστημένα πάρα αυτά κανένας δεν εμποδίζει τον χρήστη να τα προσθέσει κατά βούληση μόνος τους μετά. Με τον ίδιο ακριβό τρόπο λειτουργεί και το Taig.

Θα παρακολουθείτε η συσκευή μου από τους Κινέζους; Η απάντηση σε αυτό είναι πως όχι, καμιά πληροφορία σας δεν πρόκειται να κλαπεί, υποστηρίζει πάντα η πηγή κοντά στους Evaders. To Taig εγκαθιστάτε μόνο αν εντοπίσει πως η γλώσσα της συσκευής σας είναι στα Κινέζικα.

Πήραν οι Evaders 1 εκατομμύριο δολάρια για να προ εγκαθιστούν το Taig με το evasion7 εργαλείο τους; H απάντηση εδώ δεν ήρθε ποτέ μιας και ούτε το αρνήθηκαν σε εκδοχή αλλά ούτε και το επιβεβαιώσαν και έτσι πιστεύουμε πως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

Υπήρξαν λάθη στο σημερινό λανσάρισμα του evasion7 από τους Evaders; Εδώ η απάντηση είναι σίγουρα ναι και ήδη οι αντιδράσεις του κόσμου για αυτή τους την αναπάντεχη κίνηση αλλά και την συνεργασία τους με την Κινεζική εταιρεία τους έχουν δημιουργήσει πολλούς πονοκεφάλους. Θα έπρεπε να είχανε κάνει λογικά κάποια δήλωση πριν κυκλοφορήσει το εργαλείο στο κοινό που να δίνουν κάποιες εξηγήσεις και για να μην έχουμε τώρα όλο αυτό το μπέρδεμα.

Λέγοντας το παραπάνω υπάρχουν έντονες φήμες πως οι Evaders κάναν μια τέτοια κίνηση μιας και είχαν τεράστιο ανταγωνισμό από δύο άλλες ομάδες που ήταν κοντά στο jailbreak του iOS 7. Στην μια φημολογείται πως από τους επικεφαλής ήταν ο Saurik του Cydia και στην άλλη ο γνωστός hacker geohot.

Σχολιασμός στο φόρουμ