Friday, June 5, 2020

Tι είναι το Taig και ποια η σχέση της Κίνας με το evasi0n7 jailbreak

Taig-taiji

Το idownloadblog προσπαθεί να ρίξει λίγο φως στον σημερινό σάλο που ξέσπασε μετά την κυκλοφορία του evasi0n7 jailbreak εργαλείου από του τους Evaders.

Οι Κινέζοι jailbreakers είχαν μια ευχαρίστηση έκπληξη σήμερα το πρωί όταν αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το evasi0n7 για τις iOS συσκευές τους. Μετά την ολοκλήρωση του αντί να δουν στην επιφάνεια εργασίας το Cydia βρήκαν έναν διαφορετικό installer με το όνομα Taig.

Το site έχοντας έρθει σε επαφή με άτομα κοντά στους Evaders προσπαθεί να δώσει μερικές πρώτες απαντήσεις για αυτή την αλλαγή αλλά και για το τι πραγματικά σημαίνει.

Αν λοιπόν η iOS συσκευή σας έχει ως επιλεγμένη γλώσσα τα κινέζικα τότε το evasion εργαλείο θα την αναγνωρίσει και θα προ εγκαταστήσει τον Taig installer. O χρήστης έχει το δικαίωμα να εγκαταστήσει και το Cydia αν κάνει κλικ στην αντίστοιχη επιλογή του εργαλείου.

Αν η κινεζική γλώσσα δεν είναι επιλεγμένη στην συσκευή σας τότε ο συγκεκριμένος installer δεν θα εγκατασταθεί ποτέ.

Για ποιο λόγο όμως υπάρχει; Πολλοί Κινέζοι χρήστες δεν μιλούνε αγγλικά και το Cydia εδώ και χρόνια είναι 100% βασισμένο μόνο σε μια γλώσσα αυτή της αγγλικής. Αυτό το γεγονός δυσκολεύει την πλειοψηφία των χρηστών της εν λόγω χώρας στο να πλοηγηθούν μέσα στο Cydia και στο να κάνουν τις απαραίτητες λειτουργίες.

Δίνοντας την ικανότητα στους Κινέζους jailbreakers οι Evaders το θεώρησαν σωστή κίνηση μιας και δεν υπήρχε καμία ένδειξη για υποστήριξη του Cydia σε κάποια άλλη γλώσσα.

Ο συγκεκριμένος installer, Taig, έχει πειρατικά repo; H απάντηση εδώ είναι πως και ναι και όχι. Υπάρχουν προ εγκατεστημένα στο Taig κάποια περίεργα repo που οδηγούν σε πειρατικές λήψεις από ότι δείχνουν οι πρώτες δοκιμές αλλά η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από Taig δεσμευτικέ να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο κατά της πειρατείας και να τα αφαιρέσει. Το Taig όμως είναι σαν το Cydia. Έτσι παρόλο που το Cydia δεν προσφέρει πειρατικές εφαρμογές ή repos προ εγκατεστημένα πάρα αυτά κανένας δεν εμποδίζει τον χρήστη να τα προσθέσει κατά βούληση μόνος τους μετά. Με τον ίδιο ακριβό τρόπο λειτουργεί και το Taig.

Θα παρακολουθείτε η συσκευή μου από τους Κινέζους; Η απάντηση σε αυτό είναι πως όχι, καμιά πληροφορία σας δεν πρόκειται να κλαπεί, υποστηρίζει πάντα η πηγή κοντά στους Evaders. To Taig εγκαθιστάτε μόνο αν εντοπίσει πως η γλώσσα της συσκευής σας είναι στα Κινέζικα.

Πήραν οι Evaders 1 εκατομμύριο δολάρια για να προ εγκαθιστούν το Taig με το evasion7 εργαλείο τους; H απάντηση εδώ δεν ήρθε ποτέ μιας και ούτε το αρνήθηκαν σε εκδοχή αλλά ούτε και το επιβεβαιώσαν και έτσι πιστεύουμε πως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

Υπήρξαν λάθη στο σημερινό λανσάρισμα του evasion7 από τους Evaders; Εδώ η απάντηση είναι σίγουρα ναι και ήδη οι αντιδράσεις του κόσμου για αυτή τους την αναπάντεχη κίνηση αλλά και την συνεργασία τους με την Κινεζική εταιρεία τους έχουν δημιουργήσει πολλούς πονοκεφάλους. Θα έπρεπε να είχανε κάνει λογικά κάποια δήλωση πριν κυκλοφορήσει το εργαλείο στο κοινό που να δίνουν κάποιες εξηγήσεις και για να μην έχουμε τώρα όλο αυτό το μπέρδεμα.

Λέγοντας το παραπάνω υπάρχουν έντονες φήμες πως οι Evaders κάναν μια τέτοια κίνηση μιας και είχαν τεράστιο ανταγωνισμό από δύο άλλες ομάδες που ήταν κοντά στο jailbreak του iOS 7. Στην μια φημολογείται πως από τους επικεφαλής ήταν ο Saurik του Cydia και στην άλλη ο γνωστός hacker geohot.

Σχολιασμός στο φόρουμ

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

20% λιγότερα smartphones πουλήθηκαν, παγκοσμίως, το 1ο τρίμηνο του 2020

Ένα από τα πιο μελανά κεφάλαια στην ιστορία της, έγραψε η παγκόσμια αγορά smartphones κατά το 1ο τρίμηνο του 2020. Με τους...

Αναφορά: Η iOS 14 θα υποστηρίζει όλα τα iPhones που ήταν συμβατά με την...

Καθώς όλοι μας περιμένουμε την iOS 14 - την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού - στο WWDC αργότερα αυτό το μήνα, το...

Φωτογραφίες που διέρρευσαν υποτιθέμενα δείχνουν dummy iPhone 12 μοντέλα

Μια νέα αναφορά από το Macotakara σήμερα δίνει μια εικόνα κάποιων dummy συσκευών που υποτιθέμενα αφορούν τα επερχόμενα iPhone 12 μοντέλα. Η...

H Apple επιβεβαιώνει πως η iOS 13.5.1 αναβάθμιση κλείνει το κενό ασφαλείας που χρησιμοποιούνταν...

Η Apple κυκλοφόρησε χθες την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία. Η Apple...

Η Apple έκανε διαθέσιμες τις iOS 13.5.1 και watchOS 6.2.6 με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας

Η Apple κυκλοφόρησε την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό χθες μετά την κυκλοφορία της 13.5 έκδοσης που είχε δοθεί τον περασμένο μήνα....

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!