20 C
Athens
Monday, April 15, 2024
More

  Περισσότερες από 100 εταιρείες ακολούθησαν το παράδειγμα της Apple στη διακοπή των διαφημίσεων στο X

  Περισσότερες από 100 επωνυμίες έχουν πλέον σταματήσει τις διαφημίσεις στο X για αντισημιτικό περιεχόμενο που επιτρέπεται να διαδίδεται στο κοινωνικό δίκτυο. Ακολουθούν το παράδειγμα εταιρειών όπως η Apple και η Disney, που πήραν την απόφαση στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Το ίδιο το Χ είχε υπολογίσει ότι το οικονομικό χτύπημα θα μπορούσε να είναι περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια, αλλά τα εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας αποκαλύπτουν ότι η συνολική απώλεια μπορεί να φτάσει τα 75 εκατομμύρια δολάρια…

  Αν πιστεύετε ότι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του X Elon Musk, τότε το αποτέλεσμα οφείλεται σε μια δοκιμή που πραγματοποιήθηκε από την Media Matters, η οποία έδειξε ότι οι διαφημίσεις μεγάλων εμπορικών σημάτων όπως η Apple και η Disney εμφανίζονταν παράλληλα με την εξτρεμιστική ρητορική μίσους, συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτικού περιεχομένου.

  Ο Musk υποστηρίζει ότι τα δεδομένα ήταν «δόλια» και κίνησε αμέσως μήνυση κατά της δημοσίευσης – ενώ το TechCrunch υποστήριξε ότι ακόμη και η αγωγή περιέχει μια παραδοχή ότι τα ευρήματα ήταν ακριβή, αν και σε πολύ μικρή κλίμακα. Αλλά αυτό δεν είναι όλη η ιστορία. Πολλές από τις επωνυμίες που ανέστειλαν τη διαφήμιση στο X λένε ότι ανησυχούσαν περισσότερο για τη συμπεριφορά του ίδιου του Musk , ο οποίος απάντησε σε μια αντισημιτική ανάρτηση με το σχόλιο: «Είπατε την πραγματική αλήθεια». Αυτό το σχόλιο παραμένει στην πλατφόρμα σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα, χωρίς κανένα σημάδι απόσυρσης ή συγγνώμης. Ο Musk στο παρελθόν είχε απειλήσει να μηνύσει την Anti-Defamation League αφού η οργάνωση τόνισε ρατσιστικό περιεχόμενο στο X.

  Αρχικά, ένας σχετικά μικρός αριθμός εταιρειών αναφέρθηκε ότι ανέστειλε τη διαφήμιση στο X, με τις κυριότερες από αυτές να είναι η Apple, η Discovery, η Disney, η IBM, η Lionsgate, η Paramount, η Sony και η Warner Brothers. Οι εσωτερικές εκτιμήσεις του X για τα χαμένα έσοδα λέγεται ότι ήταν 11 εκατομμύρια δολλάρια. Ωστόσο, μια αναφορά των New York Times λέει ότι πάνω από 100 επωνυμίες έχουν πλέον ενταχθεί στο μποϊκοτάζ και ότι η Χ φοβάται ότι η συνολική επιτυχία θα μπορούσε να φτάσει τα 75 εκατομμύρια δολάρια.

  Η X, η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter, θα μπορούσε να χάσει έως και 75 εκατομμύρια δολάρια από διαφημιστικά έσοδα μέχρι το τέλος του έτους, καθώς δεκάδες μεγάλες μάρκες σταματούν τις καμπάνιες μάρκετίνγκ τους αφού ο ιδιοκτήτης της, Elon Musk, ενέκρινε μια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας αυτόν τον μήνα.

  Εσωτερικά έγγραφα που προβλήθηκαν από τους New York Times αυτή την εβδομάδα δείχνουν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση από ό,τι ήταν προηγουμένως γνωστό. Εκτός από τις 100+ επωνυμίες που έχουν σταματήσει τις διαφημίσεις τους εντελώς, δεκάδες άλλες λέγεται ότι σκέφτονται να το κάνουν.

  Η Χ είπε στους NYT ότι οι αριθμοί στο έγγραφο «ήταν ξεπερασμένοι ή αντιπροσώπευαν μια εσωτερική άσκηση για την αξιολόγηση του συνολικού κινδύνου» – η τελευταία περιγραφή δεν φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με την έκθεση. Ορισμένες μάρκες έχουν σταματήσει να δημοσιεύουν στο X εντελώς

  Μια ξεχωριστή αναφορά του CNN λέει ότι ορισμένες επωνυμίες προχωρούν περισσότερο από την παύση των διαφημίσεων: Σταματούν κάθε δραστηριότητα στο X.

  Τις τελευταίες ημέρες, μια σειρά από εξέχουσες επωνυμίες μέσων ενημέρωσης όχι μόνο διέκοψαν τις επί πληρωμή καμπάνιες μάρκετινγκ στην μαχόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στον Elon Musk, αλλά σταμάτησαν να δημοσιεύουν σε αυτήν τελείως, σιωπηλοί στον άλλοτε βασικό ιστότοπο που προσπαθούσε να γίνει ο κόσμος. ψηφιακή πόλης.

  Οι εμβληματικοί λογαριασμοί που ανήκουν στις Disney, Paramount, Lionsgate, Sony Pictures, Universal και Warner Bros. Discovery (μητρική εταιρεία του CNN) δεν έχουν κάνει καμία ανάρτηση στην πλατφόρμα εδώ και περίπου 10 ημέρες, μετά την ανησυχητική υποστήριξη του Musk για μια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας, την οποία εξακολουθεί να προβάλει χωρίς να έχει ζητήσει συγγνώμη.

  Το μπλακάουτ στο X εκτείνεται πέρα από τους εταιρικούς λογαριασμούς αυτών των εταιρειών, σε ορισμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, οι πιο υψηλού προφίλ λογαριασμοί που συνδέονται με τη Disney έχουν σταματήσει αναρτήσεις στο X, όπως οι @StarWars, @Pixar και @MarvelStudios, οι οποίοι προηγουμένως ανέβαζαν πολλές φορές την ημέρα στην πλατφόρμα στους εκατομμύρια ακολούθους τους.

  Αντίθετα, αυτές οι μάρκες μεταπήδησαν στα ανταγωνιστικά Threads που ανήκουν στη Meta, όπου άρχισαν να δημοσιεύουν ενεργά.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.