13.6 C
Athens
Monday, February 26, 2024
More

  Οι αναφορές της εφοδιαστικής αλυσίδας υποστηρίζουν ότι τα 2ης γενιάς Vision Pro θα έρθουν στην μισή τιμή το 2025

  Το Bloomberg τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι η Apple εργάζεται σε ένα σετ Vision Pro 2ης γενιάς που θα μπορούσε να μειώσει την τιμή κατά περίπου στο μισό, και αυτό υποστηρίζεται σήμερα από μια νέα έκθεση εφοδιαστικής αλυσίδας. Η έκθεση αναφέρει ότι η εταιρεία εργάζεται επί του παρόντος σε τέσσερις παραλλαγές ενός μελλοντικού headset και ότι η Apple στοχεύει να μειώσει στο μισό το κόστος κατασκευής με ένα από αυτά…

  Το Vision Pro 1ης γενιάς το 2024

  Μετά από χρόνια φημών, η Apple επιβεβαίωσε επίσημα την ύπαρξη του Vision Pro τον Ιούνιο. Η εταιρεία ονόμασε την εμπειρία μικτής πραγματικότητας ως «χωρικό υπολογισμό» και έδειξε αυτό που φαινόταν να είναι ένα πολύ ολοκληρωμένο προϊόν. Είπε ότι δεν ήταν ακόμη έτοιμο για κυκλοφορία, αλλά έδωσε μια hands on εμπειρία του στα μέσα ενημέρωσης μετά την παρουσίαση.

  Ορισμένες δυνατότητες του Vision Pro φαίνονται gimmicks; Απολύτως. Αλλά πολλά από αυτά που είδαν τα πρώτα μέσα ενημέρωσης είναι απόδειξη του πόσο εντυπωσιακή μπορεί να είναι η μικτή πραγματικότητα όταν γίνεται σωστά, χρησιμοποιώντας κορυφαίο υλικό και λογισμικό.

  Καθώς το οικοσύστημα επεκτείνεται, μέρος του περιεχομένου που μπορεί να φαίνεται τεχνητό μπορεί να αντικατασταθεί με απίστευτες εμπειρίες. Το υλικό του Vision Pro είναι απολύτως κορυφαίο στον κλάδο. Ο συνδυασμός αυτών των καταπληκτικών οθονών και των ισχυρών τσιπ M2 και R1 μέσα σημαίνουν ότι το Vision Pro υπερέχει σε ό,τι κάνει.

  Η αλήθεια είναι ότι ακούστηκε μουρμούρα στο Apple Park όταν αποκαλύφθηκε η τιμή εκκίνησης των 3.499 $, αν και η Apple το παρομοιάζει με το πρώτο Macintosh.

  Αυτό είναι ένα σημείο εκκίνησης, όχι κάτι που η εταιρεία αναμένει να γίνει προϊόν μαζικής χρήσης από την αρχή.

  2ης γενιάς Vision Pro το 2025

  Το Bloomberg τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι η Apple στοχεύει σε τιμή μεταξύ 1500 και 2500 $ για ένα Vision Pro 2ης γενιάς και ότι πιθανότατα θα απορρίψει τη λειτουργία EyeSight για να το πετύχει.

  Μια νέα έκθεση εφοδιαστικής αλυσίδας από την Digitimes το υποστηρίζει, δηλώνοντας ότι η Apple στοχεύει να μειώσει το Bill of Materials – έναν όρο που περιγράφει το συνολικό κόστος των εξαρτημάτων – κατά 50%.

  Εννοείται ότι το κόστος τιμολόγησης υλικών (BOM) για την προσιτή έκδοση είναι το μισό από εκείνο της πρώτης γενιάς Vision Pro […] Σύμφωνα με μια αναφορά του Bloomberg, η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια έκδοση του Vision Pro στην περιοχή των 1.500-2.500 δολαρίων στην ΗΠΑ, την οποία υποστηρίζουν πληροφορίες από τις αλυσίδες εφοδιασμού.

  Το κόστος των εξαρτημάτων είναι μόνο ένα στοιχείο της συνολικής δαπάνης, φυσικά. Η Apple πρέπει να προσθέσει το κόστος συναρμολόγησης – το οποίο θα ήταν επίσης φθηνότερο, με λιγότερα εξαρτήματα – και γενικά έξοδα, όπως η Ε&Α, το μάρκετινγκ, η διανομή και οι πωλήσεις.

  Η έκθεση υποστηρίζει ότι η Apple εργάζεται επί του παρόντος σε τέσσερις ξεχωριστές εκδόσεις του χωρικού υπολογιστή επόμενης γενιάς, αλλά μόνο ο άμεσος διάδοχος και μια έκδοση μισής τιμής επιβεβαιώνονται.

  Το επερχόμενο ακουστικό Apple Vision Pro δεύτερης γενιάς θα περιλαμβάνει τέσσερις εκδόσεις, μία από τις οποίες θα είναι πιο φιλική προς τις τιμές, σύμφωνα με πηγές του κλάδου […] Δύο από τις τέσσερις φημολογούμενες εκδόσεις του Vision Pro δεύτερης γενιάς της Apple έχουν επιβεβαιωθεί: η μία θα είναι μια έκδοση high-end όπως η πρώτη γενιά και η δεύτερη θα είναι μια πιο προσιτή έκδοση.

  Στόχος της Apple είναι να μειώσει το κόστος του BOM στο μισό.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.