22.6 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

  Οδηγός αγοραστή iPhone 14 Pro vs iPhone 15 Pro: 35+ αναβαθμίσεις σε σύγκριση

  Το iPhone 15 Pro διαδέχεται το iPhone 14 Pro του 2022, φέρνοντας πάνω από 35 νέες δυνατότητες και βελτιώσεις στα high-end smartphone της Apple. Αυτός ο οδηγός αγοραστών αναλύει κάθε σημαντική διαφορά που πρέπει να γνωρίζετε μεταξύ των δύο γενεών.

  Το 2022, η Apple αποκάλυψε το iPhone 14 Pro ως τον διάδοχο του δημοφιλούς iPhone 13 Pro, παρουσιάζοντας μια οθόνη πάντα ανοιχτή, το Dynamic Island, μια κάμερα 48 megapixel, το τσιπ A16 Bionic, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και πολλά άλλα.

  Τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max έχουν πλέον διακοπεί από την Apple και ως ελαφρώς παλαιότερα μοντέλα, μπορούν να βρεθούν χαμηλότερες τιμές σε μεταπωλητές τρίτων.

  Ως εκ τούτου, ορισμένοι πελάτες που διαθέτουν μια παλαιότερη συσκευή μπορεί να εξετάζουν το ενδεχόμενο αναβάθμισης σε ένα iPhone 14 Pro ή ένα iPhone 15 Pro. Καθώς το iPhone 14 Pro και το iPhone 15 Pro μοιράζονται έναν μεγάλο αριθμό λειτουργιών, θα πρέπει να σκεφτείτε να αγοράσετε ή να παραμείνετε με το iPhone 14 Pro για να εξοικονομήσετε χρήματα;

  Ο οδηγός μας βοηθά να απαντήσουμε στο ερώτημα πώς να αποφασίσετε ποιο από αυτά τα δύο μοντέλα iPhone είναι καλύτερο για εσάς και χρησιμεύει ως ένας τρόπος για να δείτε ξεκάθαρα όλες τις διαφορές που φέρνει το iPhone 15 Pro στο τραπέζι. Αν και το iPhone 14 Pro και το iPhone 15 Pro μοιράζονται τα περισσότερα από τα βασικά χαρακτηριστικά τους, το iPhone 15 Pro προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό αξιοσημείωτων αναβαθμίσεων σε σχέση με τον προκάτοχό του, όπως σχεδιασμό από τιτάνιο, κουμπί Action, θύρα USB-C και τσιπ A17.

  ‌iPhone 14 Pro‌‌iPhone 15 Pro‌
  Πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι χειρουργικής ποιότητας με τετραγωνισμένα άκραΠλαίσιο από τιτάνιο αεροδιαστημικής ποιότητας με περίγραμμα
  Λεπτότερα περιγράμματα γύρω από την οθόνη για ελαφρώς μικρότερο συνολικό αποτύπωμα
  7.85mm πάχος8.25mm πάχος (0.4mm περισσότερο)
  206g ή 240g βάρος187g ή 221g weight
  Ring/Silent διακόπτηςAction κουμπί
  A16 Bionic chip (5nm)A17 Pro chip (3nm)
  6-core CPU6-core CPU (10% γρηγορότερο)
  5-core GPU6-core GPU με ιχνηλάτηση ακτίνων με επιτάχυνση υλικού (μέχρι 20% γρηγορότερο)
  16-core Neural Engine16-core Neural Engine (2x γρηγορότερη)
  Αποκλειστικός AV1 decoder
  6GB μνήμης8GB μνήμης
  Telephoto κάμερα με αισθητήρα 2ης γενιάς sensor-shift optical image stabilizationTelephoto κάμερα με μεγαλύτερο αισθητήρα, folded tetraprism σχεδιασμό, optical image stabilization, και αυτόματη εστίαση3D sensor-shift (Μόνο για τα Pro Max)
  0.5x, 1x, 2x, and 3x optical zoom0.5x, 1x, 2x, 3x, and 5x optical zoom (5x μόνο στα Pro Max)
  13mm, 24mm, 28mm, 35mm, 77mm, και 120mm focal length picker (120mm στο Pro Max αποκλειστικά)
  48-megapixel super-high-resolution φωτογραφίες24- και 48-megapixel super-high-resolution φωτογραφίες
  48-megapixel ProRAW λήψεις48-megapixel ProRAW και 48-megapixel HEIF λήψεις με 4x μεγαλύτερη ανάλυση
  Smart HDR 4Smart HDR 5
  Portrait mode με Focus και Depth ControlΕπόμενης γενιάς portraits με Focus και Depth Control
  Night mode και Night mode portraitsΒελτιωμένα Night mode και Night mode portraits
  ProRes λήψεις βίντεο 4K στα 30 fpsProRes λήψεις βίντεο 4K στα 60 fps με βελτιωμένο
  Action modeAction mode και low-light βίντεο
  Λήψεις βίντεο Log
  Academy Color Encoding System
  Record spatial βίντεο για το Apple Vision Pro
  Λήψη και αυτόματη μεταφορά 48-megapixel ProRAW εικόνων στο Mac μέσω USB 3
  Βελτιωμένη ποιότητα ήχου στις κλήσεις
  Wi‑Fi 6 connectivityWi‑Fi 6E connectivity
  Thread networking technology
  1ης γενιάς Ultra Wideband chip2ης γενιάς Ultra Wideband chip (σύνδεση 3x ακόμη πιο μακριά)
  Precision Finding για το Find My friends
  Emergency SOS μέσω δορυφόρουEmergency SOS μέσω δορυφόρου και οδική βοήθεια μέσω δορυφόρου
  Lightning θύραUSB-C θύρα
  USB 2 ταχύτητα μεταφοράς (μέχρι 480Mb/s)USB 3 ταχύτητα μεταφοράς (μέχρι 10Gb/s, 20x πιο γρήγορα)
  Υποστήριξη για Qi wireless chargingΥποστήριξη Qi 2 wireless charging
  128GB, 256GB, 512GB, και 1TB αποθηκευτικού χώρου128GB, 256GB, 512GB, και 1TB αποθηκευτικού χώρου (όχι 128GB επιλογή στο Pro Max)
  Διαθέσιμοι χρωματισμοί σε Deep Purple, Gold, Silver, και Space BlackNatural Titanium, Blue Titanium, White Titanium, και Black Titanium

  Συνολικά, το iPhone 15 Pro είναι μια αρκετά σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το iPhone 14 Pro, εισάγοντας σημαντικές λειτουργίες στην καθημερινότητα του χρήστη, όπως η θύρα USB-C και το κουμπί Action που αλλάζουν τις μεθόδους αλληλεπίδρασης με τη συσκευή.

  Η νέα, σημαντικά πιο ελαφριά σχεδίαση από τιτάνιο, τα πιο λεπτά περιγράμματα γύρω από την οθόνη και οι περιγραμμένες άκρες έχουν ως αποτέλεσμα μια αισθητά διαφορετική αισθητική και αίσθηση στο χέρι.

  Το iPhone 15 Pro φέρνει επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις στη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση, προσθέτοντας υποστήριξη για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης 24 megapixel, Smart HDR 5 και πορτρέτα επόμενης γενιάς – πρακτικά χαρακτηριστικά που μπορούν να επωφεληθούν από τους περισσότερους χρήστες.

  Το iPhone 15 Pro Max ανεβάζει τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο με την τηλεφακό τετραπρισμού, προσφέροντας έως και 5x οπτικό ζουμ στο iPhone για πρώτη φορά. Λειτουργίες όπως η λήψη HEIF 48 megapixel, η εξωτερική εγγραφή και η εγγραφή αρχείων καταγραφής, το σύστημα έγχρωμης κωδικοποίησης Academy και η γρήγορη μεταφορά δεδομένων μέσω USB 3 αποτελούν επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις για τους επαγγελματίες.

  Για να μην αναφέρουμε την Οδική Βοήθεια μέσω δορυφόρου, τις νέες επιλογές χρωμάτων, το τσιπ εξαιρετικά ευρείας ζώνης δεύτερης γενιάς και το τσιπ A17 Pro – το πρώτο τσιπ της Apple κατασκευασμένο με διαδικασία κατασκευής 3nm, που βελτιώνει ριζικά τις δυνατότητες παιχνιδιού της συσκευής.

  Λόγω της κλίμακας και του εύρους αυτών των βελτιώσεων, ορισμένοι χρήστες του iPhone 14 Pro μπορούν να δικαιολογήσουν την αναβάθμιση στο iPhone 15 Pro, ειδικά αν εκτιμούν τη νέα σχεδίαση, τη θύρα USB-C, το κουμπί δράσης και τις βελτιώσεις της κάμερας.

  Αξίζει να παραμείνετε με το iPhone 14 Pro μόνο εάν περιμένετε μια ακόμη πιο ουσιαστική αναβάθμιση στο μέλλον. Οι πελάτες που προέρχονται από ένα παλαιότερο μοντέλο έχουν επίσης καλό λόγο να προτιμούν το πιο πρόσφατο μοντέλο έναντι του iPhone 14 Pro λόγω του σχετικά μεγάλου αριθμού βελτιώσεων και πρόσθετων λειτουργιών που προσφέρει το iPhone 15 Pro, αλλά εξαρτάται πάντα και από την τιμή.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.