18.1 C
Athens
Friday, December 1, 2023
More

    Η Γαλλία τερματίζει τις πωλήσεις των iPhone 12 στην χώρα λόγω ανησυχιών για το επίπεδο ακτινοβολίας τους

    Η Γαλλία διέταξε την Τρίτη την Apple να σταματήσει τις πωλήσεις του iPhone 12 και να «διορθώσει» τις υπάρχουσες συσκευές λόγω φόβου ότι οι συσκευές εκπέμπουν υπερβολική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (μέσω France24).

    Το γαλλικό πρακτορείο που ρυθμίζει τις ραδιοσυχνότητες, ANFR, ανέφερε στον ιστότοπό του ότι οι δοκιμές διαπίστωσαν ότι το iPhone 12 εκπέμπει περισσότερα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που μπορούν να απορροφηθούν από το σώμα από ό,τι επιτρέπεται.

    Το ANFR διέταξε την Apple να «αφαιρέσει το iPhone 12 από τη γαλλική αγορά από τις 12 Σεπτεμβρίου, επειδή το μοντέλο υπερβαίνει το όριο» για ηλεκτρομαγνητική απορρόφηση από το σώμα. Το πρακτορείο είπε επίσης στην Apple να ανακαλέσει κάθε iPhone 12 που έχει πουλήσει ποτέ στη χώρα.

    Η Apple κυκλοφόρησε το iPhone 12 το 2020 και εξακολουθεί να πωλείται σε όλο τον κόσμο. «Σε ό,τι αφορά τα τηλέφωνα που έχουν ήδη πωληθεί, η Apple πρέπει να λάβει διορθωτικά μέτρα το συντομότερο των καθυστερήσεων για να συμμορφωθούν τα τηλέφωνα που επηρεάζονται», ανέφερε η ANFR σε δήλωση στον ιστότοπό της. «Διαφορετικά, η Apple θα πρέπει να τα ανακαλέσει».

    Το ANFR είπε ότι ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης (SAR) της συσκευής ήταν 5,74 Watt ανά κιλό, που είναι πάνω από το όριο που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα τηλέφωνο όταν το κρατάτε ή το κρατάτε σε μια τσέπη. Η ANFR είπε ότι σκοπεύει να μοιραστεί τα ευρήματά της με άλλες ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ. Τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

    Σύμφωνα με τον ιστότοπο του ΠΟΥ, με βάση δεδομένα από μεγάλο αριθμό μελετών, «δεν έχουν αποδειχθεί αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία που προκαλούνται από τη χρήση κινητού τηλεφώνου».

    Η Apple είπε στο BBC ότι αμφισβήτησε την αναθεώρηση του ANFR και είπε ότι παρείχε στη ρυθμιστική αρχή τα αποτελέσματα του εργαστηρίου της καθώς και τρίτα μέρη που δείχνουν ότι η συσκευή συμμορφώνεται με όλους τους σχετικούς κανόνες. Η Apple είπε ότι το iPhone 12 αναγνωρίστηκε ως συμβατό με τους κανονισμούς για τα επίπεδα ακτινοβολίας παγκοσμίως. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple τίθεται υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη χώρα.

    Σύμφωνα με έναν προηγούμενο γαλλικό νόμο, η Apple ήταν νομίμως υποχρεωμένη μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 να συμπεριλάβει EarPods στο κουτί με βάση την αρχή της προφύλαξης, επειδή οι ρυθμιστικές αρχές είπαν ότι οι κίνδυνοι έκθεσης του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα δεν είναι σαφώς γνωστοί.

    Η Γαλλία το 2020 διεύρυνε επίσης τους κανονισμούς που απαιτούν από τους λιανοπωλητές να εμφανίζουν την αξία ακτινοβολίας των προϊόντων σε συσκευασίες πέρα από τα smartphone, συμπεριλαμβανομένων των tablet και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

    Όσον αφορά την παραγγελία του iPhone 12, η Apple πρέπει να απαντήσει σε αυτήν εντός δύο εβδομάδων, ανέφερε το ANFR.

    Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.