Ο CEO της Apple Tim Cook ακούστηκε απίστευτα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι ο Warren Buffett είναι ένας από τους επενδυτές της εταιρείας χθες.

Στην συνέντευξη του στο CNBC, αποσπάσματα των οποίων έχουμε ήδη δημοσιεύσει σε προηγούμενα άρθρα μας, μίλησε για την σχέση του με τον Buffett, για την κουλτούρα της Apple και για πολλά ακόμη.

Το CNBC κοινοποίησε ολόκληρο το βίντεο αυτής της συνέντευξης που μπορείτε να δείτε εδώ. Στα 20 αυτά λεπτά ο Cook μίλησε για αρκετά γνωστά θέματα. Έτσι τόνισε για το πόσο η Apple νοιάζεται για τους καταναλωτές της, γιατί δεν πουλάει τα δεδομένα των χρηστών, για το πόσο την ενδιαφέρουν τα θέμα υγείας και για πολλά ακόμη.

Πολλά από αυτά τα έχουμε ξανακούσει ίσως σε διαφορετικές διατυπώσεις από τον ίδιο. Ένα σημείο όμως της συνέντευξης αυτής είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Να τονίσουμε εδώ ότι ο Warren Buffett συνήθως δεν επενδύει σε τεχνολογικές εταιρείες ή αγορά που δεν καταλαβαίνει. Η εταιρεία του πλέον έχει περισσότερες μετοχές της Apple από οποιονδήποτε άλλο και ο Cook αναφερόμενος σε αυτό τόνισε πως αυτό το γεγονός είναι μια διαπίστευση πως η Apple είναι κάτι περισσότερο από μια εταιρεία τεχνολογία σας. Τόσο ο Cook όσο και ο Buffett πιστεύουν πως η Apple είναι μια εταιρεία με κέντρο της τον καταναλωτή.

“Είμαστε στην τεχνολογική βιομηχανία. Αλλά δουλεύουμε στο σταυροδρόμι της τεχνολογίας, των φιλελεύθερων τεχνών και της ανθρωπιστικής επιστήμης. Έτσι λατρεύω το γεγονός πως μας βλέπει έτσι γιατί θέλουμε οι καταναλωτές μας να μας βλέπουν με τον ίδιο τρόπο. Πιστεύουμε πως η τεχνολογία πρέπει να είναι στο παρασκήνιο και όχι στο προσκήνιο. Επίσης θεωρούμε πως η τεχνολογία πρέπει να δίνει δύναμη στους ανθρώπους να κάνουν πράγματα και να τους βοηθάει στο να εκπληρώνουν στόχους που δεν θα μπορούσαν διαφορετικά. Αν όμως τα πράγματα παρουσιάζονται καθαρά ως τεχνολογία τότε αυτόματα δεν χρησιμοποιούνται πάρα πολύ.”

Ο Cook τόνισε πως είναι προνόμιο και τιμή να έχουν τον Buffet στην ομάδα των επενδυτών της Apple.