Νωρίτερα φέτος ο Bill Stasior αποχώρησε από την Apple διατελώντας για περίπου 7 συναπτά έτη αντιπρόεδρος της ομάδας της Siri. Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Information το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple πλέον αναλαμβάνει νέο ρόλο στην ομάδα AI της Microsoft.

Στην Microsoft ο Stasior θα έχει τον τίτλο του αντιπροέδρου της τεχνολογίας για την εταιρεία και θα δίνει αναφορά απευθείας στον Chief Technology Officer Kevin Scott. Η βασική του ευθύνη θα είναι τα δρώμενα της ομάδας τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft οπού και θα αναλάβει την ηγεσία της.

Η Microsoft επιβεβαίωσε αυτή την πρόσληψη αναφέροντας πως ο Stasior θα δουλέψει έτσι ώστε να βοηθήσει την ευθυγράμμιση στις τεχνολογικές στρατηγικές της εταιρείας.

Η απομάκρυνση του Stasior από την Apple φέτος είχε να κάνει με την αναδιοργάνωση που κάνει η εταιρεία στην ομάδα της Siri. Όπως είχαμε αναφέρει ο John Giannandrea ήρθε στην εταιρεία από την Google και ανέλαβε την ηγεσία της Siri αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αντιπροέδρου της Apple στα θέματα μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης.

Από την πλευρά του ο Stasior όταν έφυγε από την Apple παραχώρησε μια συνέντευξη όπου και έκανε κριτική στις ψηφιακές βοηθούς της αγοράς αυτή την στιγμή αναφέροντας πως δεν φέρνουν αυτά που υπόσχονται μιας και ακόμη δεν μπορούν να αντιληφθούν την φυσική γλώσσα των χρηστών.