Ο δημοφιλής, ανοιχτού λογισμικού, video player VLC θα φέρει AirPlay υποστηρίξει σε ένα μην περίπου από τώρα. Η VideoLan, η ομάδα πίσω από το VLC έχει πλάνα στο να κάνει ευκολότερή την αλλαγή από το iTunes στο VLC!!

H επιβεβαίωση αυτή ήρθε σήμερα καθώς το VLC γιορτάζει τις 3 δις λήψεις με το 1/3 αυτών να είναι σε mobile συσκευές.

Το VLC σίγουρα είναι ένα πρόγραμμα που πρέπει να βρίσκεται σε έναν υπολογιστή. Ο media player αυτός είναι δωρεάν για όλους και μπορεί να παίξει πρακτικά όλα τα media αρχεία όποιου τύπου και αν είναι.

Το σημαντικότερο είναι πως σύντομα το VLC θα μπορεί να κάνει stream περιεχόμενο στο Apple TV μέσω του AirPlay.

Αυτό μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακό για κάποιους χρήστες που έχουν μια Mac ή iOS συσκευή μιας αυτό γίνεται ήδη μέσω του Apple TV.  Αλλά με την υποστήριξη AirPlay στο VLC αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα μπορείτε να κάνετε stream και από πλατφόρμες τρίτων με την ίδια ακριβώς άνεση.

Θα είναι ευκολότερο από ποτέ να κάνετε stream ήχου ή βίντεο από Windows ή ακόμη και ένα Android smartphone και tablet σε οποιαδήποτε AirPlay συσκευή. Το VLC μάλιστα θα είναι η πρώτη εφαρμογή που θα μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο μετά την απόφαση της Apple να ανοίξει το AirPlay πρωτόκολλο της σε περισσότερες εταιρίες.

Ο Jean-Baptiste Kempf,  ένας από τους κεντρικούς προγραμματιστές του VLC ανέφερε στο Variety ότι η AirPlay υποστήριξη θα έρθει περίπου σε έναν μήνα από τώρα.

Μια νέα αναβάθμιση της εφαρμογής που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα προσθέτει υποστήριξη και AV1 τύπων βίντεο και σε μελλοντικές κυκλοφορίες θα δούμε και υποστήριξη βίντεο επαυξημένης πραγματικότητας.