17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

  Νέο iPad, MacBook Air, Mac mini: Τι να περιμένετε από μια ανοιξιάτικη εκδήλωση της Apple

  Υπάρχουν πολλά προϊόντα προ των πυλών για την Apple, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ανανεώσεων Mac, νέων iPad και άλλων. Δείτε τι φημολογείται ότι θα εμφανιστεί σε εκδήλωση της Apple τον Μάρτιο του 2024.

  Μετά την κυκλοφορία του Apple Vision Pro στις αρχές Φεβρουαρίου, ο κόσμος των φημών στρέφει την προσοχή του στις επόμενες κυκλοφορίες προϊόντων της Apple. Ευτυχώς, μπορεί να μην χρειαστεί πολύ να περιμένετε να φτάσουν. Με την ισχυρή πιθανότητα μιας ειδικής εκδήλωσης στη γωνία, δείτε τι πιστεύουν οι διαρρήκτες και οι παρατηρητές του κλάδου ότι θα μπορούσε να είναι καθ’ οδόν από την εταιρεία Cupertino.

  Η Apple είναι μια πολύ τυπική όταν πρόκειται για ειδικές εκδηλώσεις και λανσαρίσματα προϊόντων. Εξαιρουμένων ορισμένων ακραίων στοιχείων, υπάρχει ένας αρκετά τυπικός ρυθμός στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Apple.

  Όλοι είναι εξοικειωμένοι με την εκδήλωση του Σεπτεμβρίου, η οποία παρουσιάζει το iPhone και κάποια άλλα προϊόντα. Αυτό, και η συνηθισμένη εμφάνιση των ενημερώσεων Mac ένα μήνα αργότερα.

  Ένα άλλο αρκετά στατικό γεγονός είναι το WWDC, το οποίο είναι ο χώρος της Apple για να επιδείξει τις ενημερώσεις του λειτουργικού της συστήματος που θα κυκλοφορήσουν με τη φθινοπωρινή σειρά προϊόντων της. Αν και με επίκεντρο το λογισμικό και τους προγραμματιστές, η Apple χρησιμοποιεί την εκδήλωση για ορισμένες εκδόσεις υλικού, με τα τελευταία χρόνια να περιλαμβάνουν πολλές συζητήσεις για το Apple Silicon.

  Υπάρχει μια τρίτη γενική περίοδος εκδηλώσεων για την Apple, και αυτή είναι την άνοιξη. Ωστόσο, δεν είναι κάτι εγγυημένο. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Apple έχει πραγματοποιήσει μια εκδήλωση την Άνοιξη έξι φορές: 2015, 2016, 2018, 2019, 2021 και 2022.

  Η έλλειψη μιας εκδήλωσης για την άνοιξη το 2023 καθιστά λίγο πιο πιθανό ότι θα πραγματοποιηθεί αυτό έτος. Για το χρονοδιάγραμμα, τρία από αυτά τα γεγονότα ήταν για τα τέλη Μαρτίου, δύο ήταν για τις αρχές Μαρτίου και ένα για τον Απρίλιο.

  Μια εκδήλωση στα τέλη Μαρτίου είναι επομένως το φαβορί. Βοηθά επίσης το γεγονός ότι οι φήμες αναφέρουν μια ενημέρωση Μαρτίου για την κυκλοφορία προϊόντων. Αυτή η συζήτηση αφορά εκδηλώσεις, αλλά είναι εξίσου εύλογο για την Apple να κάνει μια παρουσίαση δελτίου τύπου για προϊόντα αντί για μια πλήρη παρουσίαση.

  Το 2020, κυκλοφόρησε ενημερωμένα μοντέλα iPad Pro και ένα MacBook Air 13 ιντσών τον Μάρτιο, ακολουθούμενο από μια ενημέρωση iPhone SE τον Απρίλιο και ενημερώσεις MacBook Pro τον Μάιο. Το 2017, η Apple έκανε την κυκλοφορία του Μαρτίου για το iPhone SE και ένα iPad και την άνοιξη του 2014 έκανε το ίδιο για το iPhone 5C 8GB και ένα MacBook Air.

  Μια επίσημη εκδήλωση είναι σίγουρα το προτιμώμενο όχημα της Apple για λανσαρίσματα. Ταυτόχρονα, όμως, λαμβάνει παρόμοια αντίδραση από τα ΜΜΕ με τη διανομή δελτίων τύπου.

  M3 MacBook Air

  Μετά την εισαγωγή της γενιάς τσιπ M3 και των νέων μοντέλων MacBook Pro τον Οκτώβριο, φαίνεται ότι η σειρά MacBook Air είναι πρωταρχικοί υποψήφιοι για μια ενημέρωση στην πιο πρόσφατη σειρά Apple Silicon.

  Τόσο το MacBook Air 13 ιντσών όσο και το MacBook Air 15 ιντσών θα δουν αλλαγές τους πρώτους μήνες του 2024. Φήμες από μια αναφορά του DigiTimes του Μαρτίου 2023 ανέφεραν ότι υπήρχε μια ενημέρωση MacBook Air το 2024 ή το 2025, αλλά με την Apple να κάνει την αλλαγή σε μια οθόνη βασισμένη σε OLED αντί για έκδοση LCD. Αυτό μπορεί να μην συμβεί απαραίτητα, λόγω του πρόσθετου κόστους παραγωγής που θα αυξήσει την τιμή του ίδιου του MacBook Air.

  Τον Οκτώβριο, πριν από την εκδήλωση “Scary Fast”, ο Mark Gurman πρότεινε ότι οι σειρές MacBook Air και MacBook Pro θα λάβουν ενημερώσεις την άνοιξη του 2024. Μετά την εκδήλωση του Οκτωβρίου, ο Gurman αναθεώρησε τις προβλέψεις του, αναφέροντας ότι οι εκδόσεις M3 του MacBook Air 13 ιντσών και του MacBook Air 15 ιντσών θα φτάσουν τον Μάρτιο. Με την κωδική ονομασία J613 και J615, τα μοντέλα θα είναι μια ενημερωμένη έκδοση προδιαγραφών, συγκεκριμένα μια που θα έχει αναβαθμισμένα τσιπ χωρίς άλλες μεγάλες αλλαγές στα χαρακτηριστικά.

  iPad και iPad Pro

  Η Apple δεν έκανε αλλαγές στις σειρές iPad ή iPad Pro το 2023. Η μόνη αλλαγή που συνέβη ήταν η εισαγωγή ενός νέου USB-C Apple Pencil. Αυτό καθιστά τις αρχές του 2024 ώριμες ημερομηνίες για ενημερώσεις iPad σειράς.

  Ξεκινώντας με το iPad Air, ένας ισχυρισμός του Νοεμβρίου από τον αναλυτή Ming-Chi Kuo πρότεινε ότι θα μπορούσαν να φτάσουν δύο μοντέλα iPad Air, με ένα μοντέλο 10,9 ιντσών συνοδευόμενο από μια έκδοση 12,9 ιντσών.

  Οι φήμες τον Οκτώβριο πρόσφεραν παρόμοιες εικασίες. Θεωρητικά, αυτό αντικατοπτρίζει το μέγεθος της σειράς iPad Pro, αλλά δεν θα έχει τον οπίσθιο φωτισμό mini-LED του iPad Pro. Ακόμα κι έτσι, θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη χρήση ενός backplane Oxide παρόμοιας προδιαγραφής.

  Ο Kuo προέβλεψε επίσης ότι θα υπάρξουν δύο μοντέλα OLED iPad Pro που θα αντικαταστήσουν τις εκδόσεις mini-LED που ήδη υπάρχουν. Προσφέροντας νέα σχέδια συντελεστών μορφής, τα tablet θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το πιο πρόσφατο τσιπ M3, με την ίδια την οθόνη OLED να χρησιμοποιεί διπλό σχεδιασμό με backplanes LTPO.

  Τον Δεκέμβριο, οι δηλώσεις του Gurman διπλασιάστηκαν για την ενημέρωση των iPad Air, καθώς και στα μοντέλα iPad Pro με οθόνη OLED, χωρίς αλλαγές μεγέθους.

  Ενημερώσεις για το Apple Pencil και το Magic Keyboard αναφέρθηκαν επίσης από τον δημοσιογράφο. Αργότερα τον Δεκέμβριο, ο Gurman πρόσθεσε ότι το iPad Pro θα ανανεωνόταν, αλλά σταμάτησε να λέει τι συνεπάγεται η ανανέωση αυτή. Σε αυτήν την αναφορά, πρόσφερε επίσης ορισμένες πληροφορίες για την υπόλοιπη σειρά iPad, με το iPad mini και το iPad αρχικού επιπέδου να αναμένεται να αναβαθμιστούν βάση προδιαγραφών και για τα δύο μοντέλα σε νεότερα τσιπ της σειράς Α.

  Mac mini

  Το Mac mini είναι συνήθως από τις πρώτες συσκευές που έχουν ενημερωθεί σε μια γενιά Apple Silicon, αλλά μέχρι στιγμής έχει χάσει το τσιπ M3. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πραγματικά πολλές φήμες για το συμπαγές επιτραπέζιο Mac τους τελευταίους μήνες.

  Υπήρξαν κάποιες υποτιθέμενες δοκιμές ενός M3 Mac mini τον Αύγουστο του 2023, εν τω μεταξύ μια πρόβλεψη της Gurman ότι δεν θα εμφανιζόταν το φθινόπωρο αποδείχθηκε σωστή αργότερα μέσα στο έτος.

  Εκείνη την εποχή, ο Gurman θεώρησε το M3 Mac mini ως κάτι “σίγουρο” που “επιτέλους έρχεται”, αλλά θα μπορούσε ενδεχομένως να φτάσει στα τέλη του 2024. Όσο για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει, ένας ισχυρισμός του Ιανουάριο του 2023 από τον Kuo προβλέπει ότι το Mac mini του 2024 θα μοιάζει με τα προηγούμενα μοντέλα όσον αφορά τη σχεδίαση. Είναι πιθανό ότι η Apple θα μπορούσε να ομαδοποιήσει το Mac mini μαζί με άλλες ενημερώσεις Mac για μια ανακοίνωση WWDC.

  Τι δεν περιμένουμε

  Ενώ υπάρχουν λίστες με προϊόντα που θα μπορούσαν να κάνουν την εμφάνισή τους την άνοιξη, υπάρχει επίσης μια λίστα που είναι απίθανο να εμφανιστεί.

  Για αρχή, ενώ υπάρχουν πολλές φήμες ότι το iPhone SE 4 αποκτά στοιχεία όπως το κουμπί δράσης και νέο σχέδιο, οι φήμες λένε επίσης συνεχώς ότι η κυκλοφορία θα γίνει το 2025 και όχι το 2024.

  Υπάρχουν επίσης πολλά προϊόντα που κυκλοφόρησαν πολύ πρόσφατα για να είναι πιθανά υποψήφια για μια ενημερωμένη έκδοση γύρω στον Μάρτιο. Συγκεκριμένα οτιδήποτε εμφανίστηκε από το WWDC 2023 και μετά, καθώς είναι πολύ πρόσφατα και θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή αναταραχή στους αγοραστές.

  Οι ισχυρές δυνάμεις της Apple, το Mac Pro και το Mac Studio, είδαν τελευταία ενημέρωση στο WWDC 2023 για να προσφέρουν το τσιπ M2 Ultra. Κανένα από τα δύο δεν θα ταίριαζε καλά για μια κυκλοφορία τον Μάρτιο, κυρίως λόγω της διαφοράς χρόνου εννέα μηνών.

  Καθώς και τα δύο απαιτούν το M3 Ultra και την κατάστασή τους ως hardware με γνώμονα τις επιδόσεις, φαίνεται να είναι πιο κατάλληλοι για μια κυκλοφορία στο WWDC 2024, μια εποχή που είναι πιο πιθανό η Apple να κυκλοφορήσει τα απαιτούμενα τσιπ.

  Αν και μετά από μια καταστροφική κυκλοφορία, το Mac Pro μπορεί να παραλείψει εντελώς αυτήν την έκδοση.

  Έχουμε ήδη ένα M3 iMac 24 ιντσών, αλλά υπήρξαν φήμες για ένα μεγαλύτερο μοντέλο στο δρόμο. Ωστόσο, οι φήμες αναφέρουν ότι ένα μοντέλο 32 ιντσών θα φτάσει αργότερα το 2024, ή πιο πιθανό, το 2025.

  Οι ενημερώσεις HomePod είναι επίσης εξ ολοκλήρου μια πιθανότητα για κυκλοφορία, αλλά δεν υπάρχει καμία σημαντική κάλυψη φημών εδώ και πολλούς μήνες, για το HomePod και το HomePod mini.

  Υπήρχε μια φήμη για ένα HomePod με οθόνη επτά ιντσών που θα φτάσει το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με τον Kuo. Ωστόσο, δεν υπήρξε τόσο συγκεκριμένη δραστηριότητα φημών μετά την πρόβλεψη του Μαρτίου 2023.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.