19.4 C
Athens
Sunday, February 25, 2024
More

  ‘Lisey’s Story’ Review: Η μίνι σειρά του Stephen King στην Apple TV+ ξεκινάει δυναμικά αλλά έχει τα θέματα της

  Πίσω από κάθε μεγάλο άντρα υπάρχει πάντα μια υπέροχη γυναίκα λέει σοφά ο λαός και έτσι όταν ο Stephen King έγραψε το Lisey’s Story το αφιέρωσε στην γυναίκα του Tabitha. Αν και ο King υποστηρίζει πως το βιβλίο αυτό δεν αντικατοπτρίζει την δική του ζωή πάρα αυτά αφήνει να εννοηθεί πως αφορά την γυναίκα του. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει επίσης πως για χρόνια ήθελε να μεταφέρει αυτό το βιβλίο στην μικρή οθόνη.

  Τελικά η επιθυμία του King πραγματοποιήθηκε μέσω της Apple TV+ υπηρεσίας προσφέροντας μας μια σειρά που ξεκινάει πολύ δυνατά αλλά σιγά σιγά δυστυχώς χάνει σε πολλά σημεία την μαγεία της. Ίσως γιατί αποφασίστηκε αυτό το βιβλίο να επεκταθεί άσκοπα κατά την γνώμη μας σε 8 επεισόδια.

  Όταν γνωρίσουμε την Lisey (Lee-See) Landon (Julianne Moore), αυτή θρηνεί για τον χαμό του άντρα της Scott (Clive Owen) που έχει φύγει από την ζωή εδώ και 2 χρόνια. Ο Scott ήταν ένα διάσημος συγγραφές και η Lisey πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της στην σκιά του. Τώρα με τον Scott να μην υπάρχει η Lisey έρχεται σε επαφή με μια νέα πραγματικότητα. Η ίδια δεν έχει μια καθημερινότητα και έτσι περνάει χρόνο στο σπίτι της ή κάνει επισκέψεις στις αδελφές της Darla (Jennifer Jason Leigh) και Amanda (Joan Allen) που έχει ψυχολογικά προβλήματα.

  Όταν ο Scott πέθανε ξαφνικά (το πως πέθανε παραμένει ένα μυστήριο για το μεγαλύτερο μέρος της σειράς) άφησε πίσω του μια σειρά από ακυκλοφόρητο υλικό. Ένας καθηγητής πανεπιστήμιου Dashmiel (Ron Cephas Jones) θέλει να έχει στην κατοχή του αυτό το υλικό με την Lisey να αρνείται κατηγορηματικά. Ο καθηγητής καλεί τον Jim Dooley (Dane DeHaan) να τον βοηθήσει έτσι ώστε να πείσει την Lisey να του δώσει την ακυκλοφόρητη δουλειά του άντρα της χωρίς να γνωρίζει πόσο επικίνδυνος είναι αυτός από πολλές απόψεις.

  Μέσα σε όλα αυτά η αδελφή της Lisey, Amanda παθαίνει ένα νευρικό κλονισμό και καταλήγει σε ένα ψυχιατρεία κατατονική. Όλα αυτά ξεκινούν να ξυπνούν αναμνήσεις στην Lisey που είχε καλά κρυμμένες στο μυαλό της.

  Κάπου εδώ ο σκηνοθέτης της σειράς Pablo Larraín θα ξεκινήσει τα flashback και ομολογουμένως η δουλειά που κάνει είναι άριστη.

  Τα πρώτα λοιπόν δύο επεισόδια πραγματικά θα σας κερδίσουν και μάλιστα με μεγάλη ευκολία.

  Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός πως ο King και ο Larraín θα ήταν καλύτερο να κάνουν την μίνι αυτή σειρά με 4 επεισόδια ή ακόμη καλύτερα να παρουσιάσουν μια ταινία και όχι να έχουμε 8 επεισόδια. Μέρος του να δει κάποιος το Lisey’s Story έχει να κάνει με την μυθολογία του βιβλίου και κάπου στα 8 συνολικά επεισόδια πράγματα επαναλαμβάνονται.

  Η μυθολογία αφορά την τοποθεσία Boo’ya Moon και ότι συνεπάγεται με αυτή – είναι γνωστό πως ο King συνδυάζει το πραγματικό με το φανταστικό. Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα γιατί θα δώσουμε πολλά spoilers.

  Το θέμα όμως είναι πως πως μετά τα 2 πρώτα επεισόδια θα έχουμε για παράδειγμα ένα ολόκληρο που θα είναι μόνο με flashbacks που θα δείξουν κάτι στην Lisey που όμως είναι σίγουρο πως το γνώριζε ήδη και η ιστορία ως τώρα το έχει εδραιώσει και στον θεατή ως γνώση.

  Ο King με τον Larraín λοιπόν μας λένε μια μεγάλη ιστορία χωρισμένη σε 8 μέρη αλλά όχι με την σωστή συνοχή και ένταση που μάλιστα κάποιες φορές φέρνουν και μονοτονία. Ένα άλλο λάθος είναι πως η σειρά παρά το γεγονός πως λέγεται Lisey’s Story αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο στο να μας παρουσιάσει την τραυματική παιδική εμπειρία του Scott…. ενώ τα μυστήρια που πρέπει να λύσει η Lisey δεν είναι τελικά δικά της αλλά του Scott.

  To καστ της σειράς δεν τα πάει άσχημα στις ερμηνείες του αν και υπάρχουν στιγμές που ακόμη και η Moore φαίνεται κάπου να το χάνει….

  Αξίζει τον χρόνο σας; Η απάντηση είναι πως ναι αν και θα χρειαστεί να δείξετε λίγο υπομονή σε κάποια επεισόδια. Πραγματικά αν η εξιστόρηση γινόταν μέσω λιγότερων επεισοδίων θα μιλούσαμε για μια από τις καλύτερες μεταφορές βιβλίου του King στην τηλεόραση.

  Το Lisey’s Story κάνει επίσημη πρεμιέρα αύριο Παρασκευή, 4 Ιουνίου, 2021, με δύο επεισόδια και μετά θα έχουμε από ένα επεισόδιο κάθε εβδομάδα.

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.