Ο πάντα αξιόπιστος αναλυτής για τα θέματα της Apple Ming-Chi Kuo κυκλοφόρησε την νέα του αναφορά για τις πωλήσεις των iPhone 11 και iPhone 11 Pro τονίζοντας πως η ζήτηση για τα νέα μοντέλα της Apple είναι μεγαλύτερη από ότι είχε προβλεφθεί.

Ο Kuo πιστεύει πως την μεγαλύτερη ζήτηση την συγκεντρώνουν οι νέοι χρωματισμοί: Το midnight green για τα iPhone 11 Pro και οι green και purple χρωματισμοί για τα iPhone 11 μοντέλα. Επίσης προειδοποιεί πως κάποια προβλήματα στο γυαλί για το midnight green χρωματισμό σημαίνει πως η διαθεσιμότητα του θα είναι αρχικά πολύ περιορισμένη.

Ο αναλυτής αναφέρει πως η ζήτηση για το πιο ακριβό iPhone 11 Pro είναι μεγαλύτερη στην αγορά της Αμερικής ενώ στην αγορά της Κίνας το ενδιαφέρον έχει πέσει στην πιο οικονομική iPhone 11 σειρά.

Ο Kuo θεωρεί ότι η αυξημένη ζήτηση οφείλεται στα προγράμματα trade-in και zero-interest payments που εισήγαγε φέτος η Apple. Επιπλέον παράγοντας είναι τα νέα χρώματα, η ανταγωνιστική τιμή της βασική έκδοσης του iPhone 11 που είναι στα $699 ή 869 ευρώ και τα νέα χαρακτηριστικά, όπως η βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η ευρυγώνια κάμερα και η καταγραφή βίντεο 4K.

Αν και τα 869 ευρώ μπορεί να μην φαίνονται ανταγωνιστικά στους κατόχους Android συσκευών, ο Kuo θεωρεί ότι η τιμή αυτή θα κάνει τους κατόχους των iPhone 6, iPhone 6s και iPhone 7 να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.

Με βάση τα παραπάνω προβλέπει πως οι αποστολές για τα νέα αυτά iPhones για το 2019 θα κυμανθούν μεταξύ 70-75 εκατομμύρια συσκευές με την αρχική πρόβλεψη να ήταν 65-70 εκατομμύρια συσκευές.