25.3 C
Athens
Saturday, April 13, 2024
More

  Καλοκαίρι, θάλασσα και iPhone – Τι πρέπει να προσέξετε

  Το καλοκαίρι είναι μία περίοδος που συνδυάζεται με πολύ ήλιο και θάλασσα. Αυτά τα δύο όμως χαρακτηριστικά του καλοκαιριού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για το κινητα τηλέφωνα smartphones και άρα και για το αγαπημένο σας iPhone.

  Τα περισσότερα ατυχήμα στα κινητά τηλέφωνα γίνονται την περίοδο του καλοκαιριού. Συνήθως ατυχήματα που έχουν να κάνουν με πτώσεις, υγρασία και θερμοκρασίες.

  Παρόλο που τα iPhones έχουν εκσυχρονιστεί και η Apple χρησιμοποιεί διαφόρους μεθόδους στεγανοποίησης, δεν θα πρέπει να γελιέστε μιας και η ίδια η εταιρεία ΔΕΝ μπορεί να προσφέρει εγγύηση ότι το τηλέφωνο δεν θα πάθει κάποια βλάβη από το νερό.

  Το νερό ειδικά το θαλασσινό έχει διαβρωτικές ικανότητες. Ακόμη και αν το iPhone σας έχει αδιαβροχοποίηση IP68 η διάβρωση στο νερό είναι αναπόφευκτη.

  Πέρα από το γεγονός ότι η υγρασία μπορεί να εισχωρήσει, από την υποδοχή του ακουστικού, του μικροφώνου και της φόρτισης μέσα στην πλακέτα, μπορεί η υγρασία να μείνει πάνω στο εξωτερικό περίβλημα της συσκευής και να το χαλάσει.

  Εκτός από το νερό ο επόμενος κίνδυνος για το κινητό τηλέφωνο είναι η άμμος. Η άμμος είναι τόσο σκληρή που αν μείνουν κόκκοι πάνω στο κινητό και προσπαθούσε με κάποιο πανάκι να την καθαρίσουμε μπορεί να χαράξει το τζάμι.

  Ο τρίτος κίνδυνος που παραμονεύει είναι η υψηλές θερμοκρασίες των επιφανειών. Μην αφήνετε την συσκευή σας πάνω στην άμμο, σε ψάθες ή σε επιφάνειες που έχουν υψηλές θερμοκρασίες. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να ραγίσει την οθόνη ή να φουσκώσει την μπαταρία και να σπάσει την πλάτη του κινητού ή την οθόνη.

  Υπάρχουν μερικά tips που αν τα ακολουθήσουμε θα μπορέσουμε να προστατέψουμε το smartphone στις παραλίες και την θάλασσα δίχως να προκύψει κάποιο ατύχημα.

  • Βάλτε στο iPhone σας tempered glass. Ακόμη κι αν δεν το βολεύεστε θα πρέπει την περίοδο του καλοκαιριού να το χρησιμοποιήσετε. Θα αποφύγετε γρατζουνίες στην οθόνη και ξεθώριασμα ή θόλωμα του μπροστινού μέρους και υγρασία στην επιφάνεια της οθόνης
  • Χρησιμοποιείστε αδιάβροχες θήκες όταν πηγαίνετε στην παραλία. Υπάρχουν θήκες που είναι απλά αδιάβροχα πουγκιά ή και άλλες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας με μεγάλη άνεση και την καλύτερη δυνατή προστασία.
  • Να μην αφήνετε το iPhone σε σημεία που μπορεί να βραχεί. Ψάθες κοντά στην θάλασσα, μέσα σε τσάντες κοντά στο κύμα κτλ.
  • Μην χρησιμοποιείτε το iPhone σας όταν έχετε στα χέρια άμμο ή αντιηλιακό. Σκουπίστε τα χέρια σας με κάποιο υγρό μαντηλάκι και χρησιμοποιήστε κατόπιν την συσκευή σας.
  • Εάν φορτίζετε το iPhone σας με power bank στην παραλία, να το έχετε σε στεγνό μέρος και σε σκιά.
  • Μαγιό χωρίς τσέπες. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξεχάσετε το κινητό σας τηλέφωνο στην τσέπη και θα μπείτε στην θάλασσα. Κάθε χρόνο μόνο στα καταστήματά μας, είναι δεκάδες τα περιστατικά,  που μπήκαν μέσα στην θάλασσα με το κινητό στην τσέπη.

  Η συνεχής έκθεση του κινητού μας στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στην συσκευή. Τα iPhones είναι κατασκευασμένα να δουλεύουν κάτω από φυσιολογικές θερμοκρασίες. Εάν το iPhone μας το έχουμε εκτεθειμένο για αρκετές ώρες σε υψηλές θερμοκρασίες της παραλίας και επίσης και στον ήλιο, μπορούν να προκληθούν τα παρακάτω προβλήματα:

  • Φούσκωμα της μπαταρίας και σπάσιμο του καπακιού στο πίσω μέρος ή της οθόνης
  • Ράγισμα του τζαμιού της οθόνης από υψηλή θερμοκρασία
  • Ξεθώριασμα της φωτεινότητας της οθόνης και των αλλοίωση της απεικόνισης των χρωμάτων
  • Στρέβλωση των πλαστικών σημείων της συσκευής ιδίως της πλάτης του κινητού εάν είναι πλαστική
  • Ράγισμα της πλάτης της συσκευής εάν είναι κατασκευασμένο από τζάμι
  • Αλλοίωση ακουστικού ή ηχείου

  Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν;

  • Τοποθετείστε το iPhone μέσα σε τσάντα κάτω από ομπρέλα, όταν δεν τα χρησιμοποιείτε και μην το αφήνετε εκτεθειμένο στον ήλιο.
  • Να χρησιμοποιείτε την συσκευή σε μέρος που έχει σκιά κι όχι κόντρα στον ήλιο.
  • Να μην ανεβάζετε στο full την φωτεινότητα γιατί σε συνδυασμό με τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας η οθόνη μπορεί να βγάλει κίτρινα στίγματα ή γραμμές πέρα ότι καταπονείτε απίστευτα την μπαταρία της συσκευής
  • Αν χρησιμοποιείτε power bank για να φορτίζετε το κινητό, μην το αφήνετε πάνω σε ζεστές επιφάνειας ή εκτεθειμένο στον ήλιο κατά την διάρκεια της φόρτισης

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.