iPhone 8 – Ότι έχουμε ακούσει και δει μέχρι σήμερα σε ένα άρθρο

0
292

iPhone-8-concept-Armend-Lleshi-12

Το 2017 αποτελεί την 10η επέτειο του iPhone και όπως όλα δείχνουν η Apple ετοιμάζει κάτι μεγάλο για να γιορτάσει αυτή την περίσταση. Ήδη έχουμε μια σειρά από φήμες που δείχνουν εντυπωσιακά χαρακτηριστικά για το 2017 iPhone.

Σχεδιασμός

iPhone8-concept1

Αυτή την στιγμή η Apple φημολογείται ότι κάνει τεστ σε 10 διαφορετικά πρωτότυπα μοντέλα και έτσι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι θα δούμε τελικά.

Οι φήμες μιλάνε για έναν σημαντικό ανασχεδιασμό με μια edge-to-edge οθόνη που θα αγκαλιάζει την συσκευή και όπου χαρακτηριστικά όπως ο Touch ID αισθητήρας και η εμπρόσθια κάμερα θα βρίσκονται πίσω από αυτή. Αυτό σημαίνει πως και το Home Button θα αφαιρεθεί από την συσκευή μειώνοντας σημαντικά τα κάτω και πάνω πλαίσια.

Ο Ive θέλει εδώ και χρόνια να παρουσιάσει ένα iPhone που θα μοιάζει με ένα φύλλο γυαλί και ίσως φέτος να έρθουμε πιο κοντά σε αυτό το όραμα. Μην ξεχνάμε πως και η ασύρματη φόρτιση που φημολογείται επίσης χρειάζεται αυτό το υλικό για να είναι αποτελεσματική.

Με τον παραπάνω ανασχεδιασμό ίσως μείνουμε στις 5.5 ίντσες για το plus μοντέλο ή ακόμη να έχουμε και περισσότερες. Οι φήμες θέλουν την Apple να παρουσιάζει για πρώτη φορά μια εύκαμπτη OLED οθόνη αντί για τις LCD που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα κάτι που θα βοηθήσει την εταιρεία να μειώσει τον όγκο της συσκευής ακόμη περισσότερο.

Για το σασί πολλοί πιστεύουν πως η Apple θα αποχωρίσει από το αλουμίνιο που είχαμε στα iPhone 5, 5s, 6, 6s,7, 7s και SE, προς χάρη ενός γυάλινου σασί όπως είχαμε δει και στο iPhone 4.

Τουλάχιστον ένα τέτοιο μοντέλο θα με γυάλινο σασί θα πρέπει να περιμένουμε για το 2017. Σασί που περιμετρικά θα δένει με ένα αλουμινένιο ή από ανοξείδωτο ατσάλι πλαίσιο. Υπάρχουν επίσης πολλές έντονες φήμες που μιλάνε για 3 μοντέλα iPhone φέτος με μόνο ένα από αυτά να φέρνει τον ανασχεδιασμό που περιγράψαμε παραπάνω.

Ονομασία 

Ίσως για πρώτη φορά η Apple να μην παρουσιάσει ένα S μοντέλο και να πάμε απευθείας στο iPhone 8

2007 – iPhone
2008 – iPhone 3G
2009 – iPhone 3GS
2010 – iPhone 4 (new design)
2011 – iPhone 4s
2012 – iPhone 5 (new design)
2013 – iPhone 5s
2014 – iPhone 6 and iPhone 6 Plus (new design)
2015 – iPhone 6s and iPhone 6s Plus
2016 – iPhone 7 and iPhone 7 Plus
2017 – iPhone 8 and iPhone 8 Plus

Τα πρωτότυπα 2017 iPhones όπως είπαμε και παραπάνω ήδη κυκλοφορούν στις εγκαταστάσεις της Apple με αναφορές να κάνουν λόγο πως στο R&D εργαστήριο της Apple στο Ισραήλ οι εργαζόμενοι εκεί ονομάζουν την συσκευή ήδη iPhone 8.

Αντίσταση στο νερό 

Υπάρχουν πολλές αναφορές για το ότι το iPhone 8 θα έχει ένα πιστοποιητικό IP68 σε αντίθεση με το IP67 που ήρθαν τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Αυτό σημαίνει πως οι νέες συσκευές θα μπορούν να αντέξουν σε βάθος 1.5 μέτρου κάτω από νερό μέχρι και 30 λεπτά ενώ θα υπάρχει και πλήρη προστασία από την σκόνη.

Concepts

Μιας και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να έχουμε διαρροές εξαρτημάτων παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα πρώτα concepts που έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Οθόνη

iPhone-8-with-frameless-OLED-display-and-4K-camera-4-photos-video
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω τουλάχιστον ένα iPhone 8 μοντέλο θα έχει μια εύκαμπτη OLED οθόνη με την Apple να φέρετε να συνεργάζεται με την Samsung Display για αυτό τον σκοπό.
Εικάζεται πως η Samsung θα παρέχει 20 εκατομμύρια AMOLED οθόνες το μήνα όταν ξεκινήσει η παραγωγή τους και θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής αυτού του μοντέλου.

Η OLED τεχνολογία δεν χρειάζεται των οπίσθιο φωτισμό των LCDs οθονών και αυτό θα επιτρέψει στην Apple να κάνει ακόμη πιο λεπτή την συσκευή αλλά και πιο ελαφριά. Η OLED οθόνες επίσης είναι πιο εύκαμπτες κάτι το οποίο σημαίνει πως η Apple θα μπορεί να αγκαλιάσει το σασί της συσκευής με την χρήση της.

Στα αρνητικά οι OLED οθόνες έχουν μικρότερο κύκλο ζωής και είναι πιο ευαίσθητες στο υγρό στοιχείο.

Η Apple έχει ήδη χρησιμοποιήσει OLED οθόνες στα Apple Watch.

Επεξεργαστής

6a0120a5580826970c01bb09202572970d

Όλα δείχνουν πως η TSMC έχει ξεκινήσει την δημιουργία του A11 Chip με μια διεργασία 10-nanometers και κατά πάσα πιθανότητα αυτός θα είναι ο custom επεξεργαστής της Apple για τα 2017 iPhone.

O επεξεργαστής αναμένεται να είναι πιο γρήγορος και να κάνει καλύτερη διαχείριση ενέργειας προσφέροντας ακόμη καλύτερη αυτονομία.

Ασύρματη φόρτιση 

on-wireless-charging-case-image-001

Η Apple φημολογείτε ότι δουλεύει σε μια τεχνολογία απομακρυσμένης φόρτισης προσφέροντας κάτι νέο σε αυτή την μέθοδο. Υπάρχουν βέβαια αρκετά εμπόδια για κάτι τέτοιο όπως η εξασθένιση του σήματος ενέργειας μεταξύ πομπού και δέκτη.

Η Apple εδώ και καιρό προσλαμβάνει μηχανικούς με ειδικότητα στην ασύρματη φόρτιση κάτι το οποίο σημαίνει πως σίγουρα σαν χαρακτηριστικό σκέφτεται σοβαρά να το φέρει στο πολύ άμεσο μέλλον.

Η Lite-On Semiconductor φέρεται να είναι ο πρώτος προμηθευτής της Apple για chips για τον σκοπό αυτό ενώ και η Foxconn εικάζεται πως ήδη κάνει τεστ σε κάποια εξαρτήματα ασύρματης φόρτισης για επερχόμενο iPhone.

Δυνατά παίζει και το όνομα της Energous, εταιρείας που ήδη έχει παρουσιάσει μια τέτοια τεχνολογία με την ονομασία WattUp.

O αναλυτής της KGI Securities analyst Ming-Chi Kuo πιστεύει πως αυτό το χαρακτηριστικό κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει σε όλα τα νέα μοντέλα iPhone φέτος.

Βιομετρικά δεδομένα 

iris_scanner_eyeball

Ο Ming-Chi Kuo που είναι πάντα αξιόπιστος προβλέπει πως το iPhone 8 μπορεί να έχει ανεπτυγμένα βιομετρικά χαρακτηριστικά με αναγνώριση του προσώπου και του ματιού του χρήστη.

Ο Kuo επίσης πιστεύει πως η Apple θα παρουσιάσει μια νέα τεχνολογία Touch ID με τον αισθητήρα να βρίσκεται πίσω από την οθόνη μιας και θα βασίζεται σε ένα οπτικό σύστημα αναγνώρισης του δαχτύλου.

Όσο αφορά την αναγνώριση μέσω του ματιού του χρήστη υπάρχουν αναφορές πως ο προμηθευτής Xintec εργάζεται πάνω σε αυτό αλλά πως μάλλον δεν θα έχει έτοιμα τα chips για τα μοντέλα του 2017.

Αποθηκευτικό χώρος 

Το iPhone 8 αναμένεται να έχει μια NAND flash memory από την Samsung αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε τι βελτιώσεις θα φέρει.

Μηχανή Taptic 

18359-16955-7taptic-l

Μια βελτιωμένη Taptic μηχανή αναμένεται να ενσωματωθεί στα νέα μοντέλα με την Apple να φέρνει πιο συνθέτες δονήσεις με αυτή.

Η μηχανή αυτή ίσως είναι απαραίτητη για αφαίρεση του Home Button από το iPhone 8.

Κάμερα

hq720

Ο αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, πιστεύει πως το σύστημα διπλών φακών των 5.5 ιντσών iPhone 7 Plus θα συνεχίσει να υπάρχει και στα νέα μοντέλα.

Προβλέπει πως το νέο 4.7 ιντσών μοντέλο θα παραμείνει με μια κάμερα, το 5.5 ιντσών μοντέλο με μια διπλή κάμερα, ενώ το τρίτο OLED μοντέλο θα έχει και αυτό μια διπλή κάμερα αλλά με άγνωστα μέχρι στιγμής χαρακτηριστικά.

Όλα τα μοντέλα επίσης θα έρθουν με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας OIS.

Υπάρχουν κάποιες θολές φήμες που θέλουν την Apple σε ένα τουλάχιστον μοντέλο να παρουσιάζει ένα σύστημα διπλών φακών αλλά σε κάθετη διάταξη.

Ημέρα κυκλοφορίας

Apple-iPhone-7-Sales-How-Many-iPhones-Will-Apple-Sell-Apple-iPhone-6S-vs-iPhone-6-Sales-Will-The-Touch-ID-Fingerprint-In-Glass-D-546824

Σίγουρα όπως και τα τελευταία χρόνια αναμένουμε τα νέα iPhones τον Σεπτέμβριο του 2017.