Διέρρευσαν οι διαστάσεις των μοντέλων 5.5 και 4.7 ιντσών για το iPhone 6 μέσα από το εργοστάσιο της Foxconn(!)

Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων IGen.fr μόλις δημοσίευσαν αρκετές καινούργιες πληροφορίες για το επερχόμενο iPhone 6 της Apple, συμπεριλαμβανομένων των διαστάσεων για κάθε μοντέλο, πληροφορίες σχετικά με την προεξέχοντα κάμερα στο πίσο μέρος και των δύο συσκευών και πολλά ακόμη. Οι φωτογραφίες φαίνεται να είναι από το εσωτερικό του εργοστασίου Foxconn, όπως το 5.5 ιντσών iPhone 6 αλλά και το 4.7 ιντσών iPhone 6 με ονομασίες Ν56 και N61 αντίστοιχα.

 

Οι πληροφορίες δείχνουν ότι η τελική έκδοση του 5.5 ιντσών θα έχει 158 χιλιοστά μήκος, 78 χιλιοστά πλάτος και 7,1 χιλιοστά πάχος (7,7 με την προεξέχον κάμερα) και βάρος που αξίζει τα 184,6 γραμμάρια. Επίσης, οι πληροφορίες δείχνουν ότι υπήρχε ένα πρωτότυπο το οποίο διατηρούσε το ίδιο μήκος και πλάτος αλλά ηταν 7,0 χιλιοστά πάχος και ζύγιζε 168,5 γραμμάρια.

 

1

Οι υποτιθέμενες μετρήσεις για το 5.5 ιντσών iPhone 6

Εν τω μεταξύ, το 4.7 ιντσών iPhone 6 λέγεται ότι θα έχει 138 χιλιοστά μήκος, 66 χιλιοστά πλάτος και πάχος 6,9 χιλιοστών καθώς και το βάρος της συσκευής δεν είναι εισηγμένες. Για την σύγκριση, το iPhone 5s είναι 123×58 και 7,6 χιλιοστά το πάχος του.

2

Μια σύγκριση των 5.5 ιντσών και το 4.7 ιντσών όπως και με το iPhone 5s

Μια πηγή η οποία ασχολείται με την έκδοση των 5.5 ιντσών υποστηρίζει ότι θα διαθέτει μια μπαταρία χωρητικότητας 2915 mAh, η οποία είχε διαρρεύσει νωρίτερα αυτό τον μήνα. Η πηγή δεν διευκρινίζει αν η μεγαλύτερη συσκευή θα είναι εξοπλισμένη με την οθόνη ζαφειριού, ωστόσο, η Apple φέρεται να αποσταλεί 28 containers τα οποία περιλαμβάνουν τις οθόνες από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο εργοστάσιο της Foxconn. Είναι πιθανό ότι οι οθονες αυτές θα μπορούσαν να αποστέλονται από την GT Advanced Technologies, με την οποία η Apple συνεργαζεται για την παραγωγή οθονών με ζαφείρι σε ένα εργοστάσιο στην Αριζόνα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν περεταίρω στοιχεία ώστε να το επαληθεύουν αυτό.

 3

Μια σχηματική αναπαράσταση η οποία δείχνει την προεξέχον κάμερα για κάθε μοντέλο iPhone 6 παράλληλα με αυτή του iPhone 5s.

 

Ειδικά για την προεξέχον κάμερα, και στις δύο συσκευές, όπως μπορούμε να διακρίνουμε στις φωτογραφίες, το μοντέλο με τις 5.5 ίντσες θα έχει ένα δακτύλιο κάμερας το οποίο θα προεξέχει από 0,67 έως 0,77 χιλιοστά, ενώ το 4.7 ιντσών θα προεξέχει 0,77 χιλιοστά. Και τα δύο προεξέχοντα δαχτυλίδια φαίνεται να είναι παρόμοια με εκείνα της πέμπτης γενιάς iPod Touch, αν και είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή σε ποιο συγκεκριμένο σκόπο εξυπηρετούν. Το σχηματικό του προεξέχοντος δακτυλίου της κάμερας των 5.5 ιντσών είχε εντοπισθεί πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο, αρχικά ερμηνεύτηκε να είναι για το μοντέλο των 4.7 ιντσών.

 

Τέλος, η πηγή σημειώνει ότι το iPhone 6 διαθέτει ένα cut-out λογότυπο στο πίσω μέρος του, το οποίο λέγεται ότι είναι κατασκευασμένο από ένα πολύ ανθεκτικό υλικό και αυτή η πληροφορία συμπίπτει με αυτές των προηγούμεων διαρροών. Επιπλέον, φημολογείται ότι το πίσω μέρος της συσκευής θα χρησιμοποιείτε πια ως εκλεπτυσμένη κεραία. Επιπροσθέτως, είχε αναφερθεί ότι η Apple εργάζεται πάνω σε ένα καινούργιο βύσμα ακουστικών 2,5 χιλιοστών για το iPhone 6, ωστόσο η ιδέα αυτή αππορίφθηκε λόγω του φόβου των καταγγγελιών σχετικά με την συμβατότητα.

 

Τα πιστοποιητικά εξετάσεων για τα δύο μοντέλα είχαν λάβει χώρα την περασμένη εβδομάδα, με την μαζική παραγωγή να αρχίζει σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτή την εβδομάδα. Η Apple φέρεται να έχει παραγγείλει 40 εκατομμυρία μονάδες των 4,7 ιντσών για το υπόλοιπο του 2014 και έχει ως στόχο να φτάσει τα 100 εκατομμύρια συσκευές μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αναφέρθηκε επίσης ότι η έναρξη της έκδοσης των 5,5 ιντσών μπορεί να καθυστερήσει μέχρι τον επόμενο χρόνο αν και τα δύο μοντέλα έχουν προγραμματιστεί να εισαχθούν ταυτόχρονα.

 

Η Apple θα αποκαλύψει το iPhone 6 στην εκδήλωσή της, Τρίτη 9 Σπετεμβρίου. Εκτός από ένα εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, όπως προαναφερθήκαμε, τα δύο μοντέλα της συσκευής θα διαθέτουν έναν πιο γρήγορο επεξεργαστή Α8, βελτιωμένη κάμερα και άλλα. Το AppleWorldHellas, θα μεταδίδει λεπτό προς λεπτό την παρουσίαση της Apple και με πολλές εκπλήξεις.

Σχολιασμός στο forum