Σαν ταινία μονοπώλησε τις ειδήσεις ανά τον κόσμο, όχι για τις ερμηνείες της ή την σκηνοθεσία της όσο για το γεγονός πως σύμφωνα με πολλούς αποτέλεσε την αφορμή για το μεγαλύτερο hack της Sony στην ιστορία της. Μάλιστα εμφανίστηκαν ακόμη και τρομοκρατικές απειλές στην περίπτωση που η ταινία έκανε πρεμιέρα σε σινεμά. Από την μια το hack της Sony ήταν τόσο σοβαρό που δύσκολο θα έλεγε κανείς πως έγινε για να διαφημιστεί μια ταινία. Από την άλλη πολλοί ήταν εκείνοι που όχι άδικα, αναρωτιόντουσαν αν η εν λόγω ταινία, η οποία μάλιστα μπαίνει και στην κατηγορία της πολιτικής σάτιρας ήταν ικανή για τόσο σοβαρές εμπλοκές πολιτικές και όχι μόνο που άγγιξαν ακόμη και τον Λευκό Οίκο.
Κατηγορία: Comedy
Σκηνοθέτης: Evan Goldberg, Seth Rogen
Σεναριογράφος: Dan Sterling (screenplay), Seth Rogen (story)
Βασικό cast: James Franco, Seth Rogen, Randall Park
Σύνοψη
Ο Dave Skylark και ο παραγωγός Aaron Rapoport είναι οι υπεύθυνοι μιας εκπομπής για διασημότητες με την ονομασία “Skylark Tonight.” Όταν μαθαίνουν πως ο μεγάλος τους fan, δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un, θέλει να του πάρουν συνέντευξη τους πλησιάζει η CIA. Ο λόγος είναι να μετατρέψουν το ταξίδι τους στο Pyongyang σε μια αποστολή δολοφονίας του δικτάτορα.
Κριτική
Από την μια μέρα στην άλλη η ταινία κουβαλάει από πίσω της πολλά διαπλεκόμενα και είναι πολύ εύκολο το να χαθεί κάποιος σε όλο το buzz που έχει δημιουργηθεί και να χάσει την ουσία της ίδιας της ταινίας. Ποια είναι λοιπόν η ουσία της; Πως έχουμε μια περίεργη μίξη κωμικών στιλ με μια περίεργη ερμηνεία από τον Franco μέσα σε ένα σενάριο πολιτική φαντασίας που θα σας φέρει στο μυαλό ταινίες όπως τα Superbad και This Is The End.
Η σκηνοθεσία της έχει ανατεθεί στο Superbad duo Evan Goldberg και Seth Rogen, με το The Interview να μοιάζει περισσότερα σαν μια σειρά κωμική πάρα μια ταινία. Από την φωτογραφία μέχρι και τα σκηνικά η αίσθηση που έχει κάποιος είναι πως η ταινία θα ήταν ιδανική για κάποιο πρόγραμμα τηλεόρασης. Η μόνη εξαίρεση είναι μερικές σκηνές όπου φαίνεται να έχουν μεγαλύτερο budget – για παράδειγμα αυτή στο τέλος – όπου κάποιος μπορεί να πει πως γίνονται στα επίπεδα μιας ταινία σινεμά και όχι τηλεόρασης.
Ως ταινία κωμωδίας οι σκηνοθέτες μάλλον δοκίμασαν τα πάντα σε αυτή την ταινία για να δουν ποιο θα είναι το καλύτερο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε κάποιες σκηνές με πολύ καλό χιούμορ που θα σας κάνουν να γελάσετε αλλά μέχρι εκεί.
Η παρωδία της Νότιας Κορέας με τον παράφρον δικτάτορα χάνει και γίνεται πολύ άσχημη κάθε φορά που προσπαθεί να προσφέρει στον θεατή σάτιρα και δεν δένει με την υπόλοιπη κατεύθυνση της ταινίας. Υπάρχουν σημεία που οι ατάκες αν και φαίνεται πως είχαν δημιουργηθεί για να προκαλέσουν το γέλιο σας, δεν θα σας κάνουν καμία απολύτως αίσθηση.
Ο Franco και ο Rogen για όσο είναι μαζί στην σκηνή δείχνουν πως έχουν πολύ καλή χημεία και θα σας κάνουν να γελάσετε με τους χαρακτήρες που υποδύονται. Όταν όμως η ταινία τους χωρίζει , κάτι που γίνεται από το δεύτερο μισό της ταινίας τότε το αποτέλεσμα δεν είναι σε καμιά περίπτωση το ίδιο ικανοποιητικό και αστείο.
Οι συμπρωταγωνιστές Randall Park (Veep) και Diana Bang (Bates Motel) δεν τα πάνε καθόλου άσχημα και πιάνουν καλές ερμηνείες. Υπάρχουν όμως και ανερχόμενα αστέρια σε αυτή την ταινία όπως οι Lizzy Caplan (Masters of Sex), Timothy Simons (Veep), και Anders Holm (Workaholics) στα οποία δεν δίνετε σχεδόν καθόλου χρόνος για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να προσφέρουν αυτό το κάτι παραπάνω στην ταινία που τελικά μάλλον το ήθελε.
Συμπέρασμα
Προσωπικά σπάνια θα με εντυπωσιάσει μια κωμωδία, και τις περισσότερες φορές προσπερνάω πολλές. Στο The Interview η ιδέα ήταν περισσότερο να δούμε αν άξιζε όλο αυτό τον ντόρο που έγινε γύρω από αυτή ή όχι. Τελικά το συμπέρασμα είναι πως το πιο αστείο στοιχείο της ταινίας θα είναι οι εκφράσεις των ανθρώπων που την είδαν που στο τέλος θα αναρωτιούνται “Τελικά όλος αυτός ο κακός χαμός έγινε για αυτό; Πλάκα μου κάνεις”.
Σήμερα διαβάσαμε πως το TorrentFreak αναφέρει πως 750,000 άνθρωποι έχουν παράνομα κατεβάσει την ταινία. Από τις λίγες φορές που δεν τους αδικούμε.