13.7 C
Athens
Friday, January 27, 2023

iCloud Shared Photo Library: Δείτε πώς λειτουργεί στο iOS 16

Η Apple κυκλοφόρησε μια σημαντική νέα δυνατότητα στην εφαρμογή Φωτογραφίες με το iOS 16.1 που καθιστά πολύ πιο εύκολη την κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο με αγαπημένα πρόσωπα. Πέρα από τη λειτουργία Κοινόχρηστων άλμπουμ που είναι διαθέσιμη εδώ και χρόνια, η Κοινόχρηστη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud σάς επιτρέπει να μοιράζεστε αυτόματα ή μη αυτόματα ολόκληρη ή μερική βιβλιοθήκη φωτογραφιών, καθώς και απευθείας από την κάμερά σας.

Δείτε πώς το περιγράφει η Apple:

«Το iCloud Shared Photo Library δίνει στις οικογένειες έναν νέο τρόπο να μοιράζονται απρόσκοπτα φωτογραφίες με μια ξεχωριστή βιβλιοθήκη iCloud στην οποία μπορούν να συνεργαστούν, να συνεισφέρουν και να απολαύσουν έως και έξι χρήστες. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να μοιραστούν υπάρχουσες φωτογραφίες από τις προσωπικές τους βιβλιοθήκες ή να μοιραστούν με βάση την ημερομηνία έναρξης ή τα άτομα στις φωτογραφίες. Ένας χρήστης μπορεί επίσης να επιλέξει να στέλνει φωτογραφίες στην Κοινόχρηστη βιβλιοθήκη αυτόματα χρησιμοποιώντας μια νέα εναλλαγή στην εφαρμογή Κάμερα. Επιπλέον, οι χρήστες θα λαμβάνουν έξυπνες προτάσεις για να μοιραστούν μια φωτογραφία που περιλαμβάνει συμμετέχοντες στην Κοινόχρηστη βιβλιοθήκη φωτογραφιών. Κάθε χρήστης στην Κοινόχρηστη βιβλιοθήκη φωτογραφιών έχει πρόσβαση να προσθέσει, να διαγράψει, να επεξεργαστεί ή να κάνει like τις κοινόχρηστες φωτογραφίες ή βίντεο, τα οποία θα εμφανίζονται στις Αναμνήσεις και στις Επιλεγμένες φωτογραφίες κάθε χρήστη, ώστε όλοι να μπορούν να ξαναζήσουν πιο ολοκληρωμένες οικογενειακές στιγμές».

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας με iOS 16.1 (ή iPad σε iPadOS 16.1)
  • Σύρετε προς τα κάτω και επιλέξτε Φωτογραφίες
  • Στην ενότητα Κοινόχρηστη βιβλιοθήκη, πατήστε Ρύθμιση
  • Τώρα πατήστε Ξεκινήστε
  • Επιλέξτε εάν θέλετε να προσκαλέσετε άλλους τώρα ή αργότερα
  • Επιλέξτε τι θέλετε να συμπεριλάβετε στην Κοινόχρηστη βιβλιοθήκη
  • Εάν θέλετε, κάντε προεπισκόπηση της Κοινόχρηστης βιβλιοθήκης
  • Στείλτε τις προσκλήσεις σας για να συμμετάσχουν και άλλοι
  • Επιλέξτε εάν θέλετε αυτόματη ή μη αυτόματη κοινή χρήση από την Κάμερα
  • Πατήστε Τέλος και είστε έτοιμοι!

Σημείωση: Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να λειτουργήσει πλήρως.

Τώρα στην εφαρμογή Κάμερα, θα δείτε ένα εικονίδιο δύο ατόμων που μπορείτε να πατήσετε για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την άμεση κοινή χρήση στην Κοινόχρηστη βιβλιοθήκη.

Στην καρτέλα Βιβλιοθήκη της εφαρμογής Φωτογραφίες, τώρα θα έχετε μερικές επιλογές αφού ενεργοποιήσετε το iCloud Shared Photo Library. Η προεπιλογή θα είναι η προβολή “Και οι δύο βιβλιοθήκες”.

Μπορείτε όμως να προβάλετε την Προσωπική και την Κοινόχρηστη βιβλιοθήκη σας μεμονωμένα και να απενεργοποιήσετε το Κοινή χρήση βιβλιοθήκης, αν θέλετε.

Εάν προσκαλέσετε κάποιον σε μια Κοινόχρηστη βιβλιοθήκη που δεν είναι σε iOS 16.1, θα δει ένα μήνυμα για την αναβάθμιση του λογισμικού του:

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.