15.6 C
Athens
Thursday, November 30, 2023
More

  Η μικρότερη αλλαγή στο iPhone 15 Pro Max είχε τη μεγαλύτερη επίδραση σε εμένα

  Για τις τελευταίες τρεις γενιές iPhone, η Apple έκανε τα μοντέλα Pro βαρύτερα και λιγότερο εργονομικά με αντάλλαγμα την ομορφιά. Δυστυχώς, σε ένα smartphone, ο τρόπος που νιώθεις στο χέρι σου είναι, για κάποιο λόγο, εντελώς υποτιμημένος στην πλειοψηφία των χαρακτηριστικών.

  Σπάνια θα δείτε έναν reviewer να τονίζει την αίσθηση και το βάρος μιας συσκευής ως λόγο για αναβάθμιση, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι η αίσθηση της τεχνολογίας που χρησιμοποιείτε είναι εξίσου σημαντική με το τι σας επιτρέπει να επιτύχετε.

  Όταν σκέφτομαι ένα νέο smartphone, το βάρος και η αίσθηση είναι τόσο σημαντικά για μένα όσο η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η οθόνη και η κάμερα — ίσως ακόμη περισσότερο.

  Γι’ αυτό το iPhone 15 Pro Max είναι η πιο σημαντική αναβάθμιση στο iPhone εδώ και πολύ καιρό, στα μάτια μου και για αυτό ήταν το πρώτο που σχολιάσαμε και στον αναλυτικό βίντεο unboxing και review μας.

  Ήταν η άνεση που νιώσαμε κρατώντας το.

  Είμαι κάτοχος του iPhone 15 Pro Max για δύο εβδομάδες και είναι το πρώτο μου Pro Max μετά από καιρό που θα κρατήσω τελικά.

  Το τελευταίο μεγάλο iPhone που αγόρασα ήταν το XS Max και έκτοτε έχω στην κατοχή μου τα μικρότερα μοντέλα Pro 6,1 ιντσών. Επέλεξα το μικρότερο μοντέλο για τόσο καιρό, επειδή τα iPhone Pro από ανοξείδωτο ατσάλι, τουλάχιστον στα χέρια μου, ήταν τόσο άβολα στη χρήση που δεν υπήρχε η σκέψη να αποκτήσω το τεράστιο μοντέλο 6,7 ιντσών καθώς και για τους λόγους που ήδη έχω αναφέρει στα review τους.

  Επιλέγοντας το μικρότερο Pro κάθε χρόνο μέχρι και φέτος, είχα αρνηθεί στον εαυτό μου καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και μεγαλύτερη οθόνη. Και ακόμη και τότε, τα iPhone 6,1 ιντσών εξακολουθούσαν να αισθάνονται βαριά και, σε συνδυασμό με τις αιχμηρές άκρες των iPhone 12, 13 και 14 Pro, κάποιες φορές ενοχλητικά στη χρήση.

  Και να τονίσουμε εδώ πως καλώς ή κακός έχω μεγάλες παλάμες και έτσι ούτε το μέγεθος του χεριού μου ήταν και είναι απαγορευτικό για με συσκευή με μεγαλύτερες ίντσες.

  Τι κάνουν διαφορετικά τα μοντέλα iPhone 15 Pro και γιατί τελικά το iPhone 15 Pro Max με εντυπωσίασε τόσο κρατώντας το; Πρώτον, η πιο εμφανής αισθητική διαφορά είναι η εξέλιξη από ένα πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι σε τιτάνιο ποιότητας 5, το οποίο από μόνο του επιτρέπει ένα ελαφρύ και πιο στιβαρό εξωτερικό περίβλημα.

  Η Apple εισήγαγε επίσης για πρώτη φορά στην εν λόγω βιομηχανία μια θερμομηχανική διαδικασία για τη συγχώνευση του εξωτερικού κελύφους από τιτάνιο με μια υποδομή αλουμινίου. Με αυτόν τον τρόπο, η ισορροπία βάρους των iPhone 15 Pro και Pro Max φαίνεται πιο ομοιόμορφη αντί να κατανέμεται παράξενα στο εξωτερικό της συσκευής όπως οι προκάτοχοί της.

  Σε συνδυασμό με τις νέες άκρες, η φετινή σχεδίαση του iPhone είναι εκθετικά καλύτερη και πιο άνετη από ό,τι φαίνεται αρχικά.

  Μπορεί να νομίζετε ότι σκέφτομαι υπερβολικά τα πράγματα, αλλά ορκίζομαι ότι δεν το κάνω. Ο τρόπος με τον οποίο είναι ισορροπημένο το βάρος σε αυτά τα νέα iPhone σημαίνει ότι ανεξάρτητα από την πτώση βάρους κατά 10% από τα 14 Pro και Pro Max χάρη στο τιτάνιο, τα iPhone αισθάνονται επίσης ελαφρύτερα από τα 11 Pro και Pro Max, παρόλο που είναι στην πραγματικότητα βαρύτερα.

  Η Apple υπερηφανεύεται για τη σχεδίαση και το ήθος της ενώ παράλληλα στοχεύει να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι χρειάζονται ένα iPhone επειδή φαίνεται πολύ ωραίο.

  Τις τελευταίες γενιές, ο πραγματικός σχεδιασμός του προϊόντος φαινόταν σαν μια εκ των υστέρων σκέψη, καθώς η Apple πιέζει να έχει το πιο ισχυρό υλικό στον χώρο των smartphone.

  Η εταιρεία πέτυχε τους στόχους της να πάρει το iPhone και να το κάνει πιο ισχυρό από τους ανταγωνιστές της στο Android, κάτι που σίγουρα δεν συνέβαινε τη δεκαετία του 2010. Ωστόσο, κάνοντάς το αυτό, φαινόταν να έχει ξεχάσει πόσο σημαντικός ήταν πραγματικά ο σχεδιασμός του iPhone.

  Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που μπορώ να πω ότι αυτό δεν είναι πλέον πρόβλημα με τα iPhone 15 Pro και Pro Max. Κάνοντας τα μοντέλα Pro να αισθάνονται καλύτερα στο χέρι, η Apple έχει ξεκλειδώσει τη δυνατότητα για χρήστες όπως εγώ να επιλέξουν μια μεγαλύτερη συσκευή.

  Αυτό σημαίνει περισσότερα χρήματα για αυτούς, περισσότερα χαρακτηριστικά για μένα και έναν καταναλωτή που αποφασίζει με βάση το τι θέλει χωρίς να ανησυχεί για την εργονομία της συσκευής σε καθημερινή χρήση.

  Τώρα που μπορώ να χειριστώ μια μεγαλύτερη συσκευή, μπορώ επιτέλους να ωφεληθώ από όλες τις δυνατότητες που μπορεί να παρέχει το Pro Max. Έχω διάρκεια ζωής της μπαταρίας όλη την ημέρα, επομένως δεν χρειάζεται να φορτίζω το τηλέφωνό μου όλη την ημέρα, έχω μια τεράστια οθόνη για να παρακολουθώ το YouTube και να κάνω δουλειά όταν λείπω από το γραφείο μου και πολλά ακόμη.

  Η αναβάθμιση του iPhone επειδή το νέο είναι πιο ελαφρύ και πιο άνετο θα έκανε τους περισσότερους φίλους μου να μην με πιστέψουν ότι θα το έλεγα και θα μου επέστρεφαν πως απλά προτίμησε αυτό με τις καλύτερες προδιαγραφές.

  Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάει κανένας πως και το βάρος και ο παράγοντας μορφής και έτσι είναι μια προδιαγραφή, εξίσου σημαντική με τον επεξεργαστή, τη μνήμη RAM και την κάμερα.

  Έτσι, ενώ μπορεί να βλέπετε διαφημίσεις για τα νέα iPhone και να νομίζετε ότι φαίνονται ίδια και είναι απλώς μια επαναληπτική ενημέρωση – δεν είναι. Υπάρχουν πραγματικές, απτές αλλαγές εδώ και για όσους από εσάς σαν εμένα αποφεύγουν συνεχώς μεγαλύτερες συσκευές, τώρα είναι η ώρα για μια σημαντική αναβάθμιση στο καλύτερο iPhone που έχει να προσφέρει η Apple μέχρι σήμερα.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.