Οι φωτεινές οθόνες με υψηλή ανάλυση και ευρύ οπτικό πεδίο απλώς διευκολύνουν τους άλλους να δουν το περιεχόμενο σας— αλλά η Apple εργάζεται σε νέα τεχνολογία οθόνης για iPhone και Mac για να το κάνει πολύ πιο δύσκολο.
Κάθε ανακοίνωση της Apple σχετικά με μια οθόνη, όπως η οθόνη Studio, και κάθε φήμη για οποιαδήποτε νέα οθόνη, επικεντρώνεται πάντα στην ποιότητα της εικόνας. Μερικές φορές υπάρχουν άλλα προβλήματα, όπως η ύπαρξη μιας κάμερας web ενσωματωμένη στην οθόνη του Studio.
Από κάθε άποψη, εκτός από την τιμή, οι οθόνες της Apple συνεχίζουν να βελτιώνονται, και μάλιστα εντυπωσιακά. Αυτό που καμία οθόνη της Apple δεν κάνει μέχρι στιγμής είναι να βεβαιωθεί ότι μόνο ο χρήστης μπορεί να δει σωστά αυτήν την υπέροχη ποιότητα εικόνας.
Αυτήν τη στιγμή, οι υπάρχουσες οθόνες της Apple – είτε LCD είτε OLED – έχουν πολύ κοντά σε οπτικό πεδίο 170 μοιρών.
Η Apple έχει ερευνήσει τρόπους για να κρατήσει αυτές τις υπέροχες οθόνες ιδιωτικές.
Ένα ζευγάρι διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που χορηγήθηκαν πρόσφατα αποκαλύπτουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις της εταιρείας στο πρόβλημα.
Το ένα, που ονομάζεται απλά, “Ταινίες απορρήτου για καμπύλες οθόνες”, προτείνει την τοποθέτηση ενός στρώματος κάλυψης στην οθόνη. Είναι σαν μια πολωτική ταινία στο ότι σημαίνει ότι το φως μπορεί να βγει μόνο προς μία κατεύθυνση. Έτσι, ενώ ο χρήστης κάθεται στο σωστό σημείο μπροστά από την οθόνη, βλέπει την πλήρη ποιότητα αμφιβληστροειδούς και την πλήρη φωτεινότητα της οθόνης.
Αλλά όποιος προσπαθεί να κοιτάξει από έστω και ελαφρά προς τα αριστερά ή τα δεξιά του, δεν θα δει τίποτα απολύτως, ούτε πιθανότατα μια θολή εικόνα. Αυτό δεν θα εμποδίσει κανέναν να στέκεται ακριβώς πίσω από τον χρήστη και να κρυφοκοιτάζει πάνω από το κεφάλι του, και αυτό μπορεί να είναι πραγματικά ένα σοβαρό πρόβλημα εάν το κάθισμα κάποιου απέναντι από το γραφείο είναι ακριβώς έτσι τοποθετημένο.
Πάντα θα υπάρχει ένα ζήτημα απορρήτου που δεν μπορεί να ελεγχθεί από το υλικό και πρέπει να το προσέξει ο χρήστης. Αλλά αποδεικνύεται ότι η Apple έχει μια άλλη ιδέα, αν και φαινομενικά είναι μόνο για κανονικές επίπεδες οθόνες αντί για κυρτές.
Η ιδέα βρίσκεται στο δεύτερο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που χορηγήθηκε πρόσφατα, “Οθόνες με ρυθμιζόμενες γωνίες θέασης”, το οποίο έχει μια πιο λεπτή προσέγγιση από την τοποθέτηση ενός στρώματος φιλμ πάνω από την οθόνη. Α
ντίθετα, η Apple προτείνει την αλλαγή της ίδιας της γωνίας θέασης της οθόνης, πιθανώς κατά βούληση. Η ιδέα είναι ότι οι οθόνες θα μπορούσαν να έχουν αυτό που περιγράφεται ως “ηλεκτρικά ελεγχόμενο φίλτρο”, το οποίο θα επέτρεπε στον χρήστη να ελέγξει πόσο πολωμένη ή όχι είναι η οθόνη. Σε αυτήν την πρόταση, η υλοποίηση της ιδιωτικής ζωής ενσωματώνεται στην ίδια την οθόνη, με τη μορφή μιας σειράς στρωμάτων.
Όπως προτείνεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, μια οθόνη που χρησιμοποιεί τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να έχει ένα επιπλέον στρώμα υγρού κρυστάλλου ανάμεσα σε αυτά τα πολωτικά στρώματα. Αυτό το στοιχείο υγρών κρυστάλλων θα μπορούσε να διαθέτει ένα φίλτρο χρώματος, επιτρέποντας σε εικόνες με συγκεκριμένα χρώματα να περιορίζονται μόνο στον χρήστη της οθόνης. Αυτή η απόκρυψη ορισμένων μόνο χρωμάτων φαίνεται λιγότερο πρακτική από την απόκρυψη μιας ολόκληρης οθόνης.
Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Apple συνεχίζει να εξετάζει τρόπους αλλαγής του τρόπου με τον οποίο οι οθόνες εμφανίζουν πληροφορίες.
Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε Facebook, Twitter, Instagram, και YouTube