22.9 C
Athens
Monday, October 2, 2023
More

  Η Apple ανακοινώνει το tvOS 17, συμπεριλαμβανομένου του FaceTime και του Νέου Κέντρου Ελέγχου #WWDC23

  Η Apple ανακοίνωσε σήμερα το tvOS 17 που φέρνει το FaceTime στο Apple TV 4K για πρώτη φορά, περιλαμβάνει ένα νέο Κέντρο Ελέγχου και σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το iPhone σας για να εντοπίσετε το Siri Remote.

  Το Κέντρο Ελέγχου εμφανίζει τώρα την κατάσταση του συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της ώρας και του ενεργού προφίλ, και επεκτείνεται με άλλες χρήσιμες λεπτομέρειες με βάση την προσωπική δραστηριότητα του χρήστη.

  Οι χρήστες θα μπορούν να εκκινήσουν το τηλεχειριστήριο της Apple TV μέσα στο Κέντρο Ελέγχου στο iPhone για να βρουν το τηλεχειριστήριο Siri (2ης γενιάς ή μεταγενέστερο). Καθώς οι χρήστες πλησιάζουν στο τηλεχειριστήριο, ένας κύκλος στην οθόνη μεγαλώνει σε μέγεθος για να καθοδηγεί την κίνησή τους.

  Οι χρήστες Apple TV 4K μπορούν να επωφεληθούν από τη νέα εφαρμογή FaceTime στο Apple TV και να ξεκινήσουν κλήσεις απευθείας από την Apple TV ή να ξεκινήσουν κλήσεις σε iPhone ή iPad και να τις μεταφέρουν κατόπιν στην Apple TV. Το FaceTime στην Apple TV εκμεταλλεύεται την υποστήριξη Continuity Camera για ασύρματη σύνδεση με το iPhone ή το iPad του χρήστη και αξιοποιεί την κάμερα και το μικρόφωνο της συσκευής για να φέρει κοντά τους συμμετέχοντες στην τηλεόραση.

  Το Centre Stage κρατά τους πάντες στο δωμάτιο στην οθόνη, ακόμα και όταν κινούνται, ενώ οι νέες αντιδράσεις που βασίζονται σε χειρονομίες επιτρέπουν στους καλούντες να χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να δημιουργήσουν εφέ στην οθόνη, όπως καρδιές ή πυροτεχνήματα. Η εισαγωγή του Split View για την Apple TV‌ επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν να παρακολουθούν εκπομπές ή ταινίες μαζί κατά τη διάρκεια μιας περιόδου λειτουργίας SharePlay, ενώ βλέπουν επίσης όλους τους χρήστες στην κλήση FaceTime.

  Η Apple λέει ότι οι εφαρμογές τηλεδιάσκεψης όπως το Webex από τη Cisco και το Zoom θα κυκλοφορήσουν στο tvOS αργότερα φέτος, φέρνοντας τις δυνατότητες επικοινωνίας τους στο Apple TV 4K. Επιπλέον, το Apple Music Sing – το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να τραγουδούν μαζί με τα αγαπημένα τους κομμάτια – θα ενσωματώσει την κάμερα Continuity, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βλέπουν τον εαυτό τους στην οθόνη και να προσθέτουν διασκεδαστικά φίλτρα.

  Υπάρχουν επίσης βελτιώσεις στις προφυλάξεις οθόνης, ώστε οι χρήστες να μπορούν πλέον να βλέπουν τις επιμελημένες αναμνήσεις από την προσωπική τους βιβλιοθήκη, την κοινόχρηστη βιβλιοθήκη τους ή και τα δύο στη μεγάλη οθόνη. Οι εναέριες προφυλάξεις οθόνης θα διαθέτουν επίσης μια συλλογή από νέες τοποθεσίες, όπως η Monument Valley της Αριζόνα και τα παράκτια κόκκινα ξύλα της Καλιφόρνια.

  Οι πρόσθετες λειτουργίες που έρχονται στο tvOS 17 περιλαμβάνουν:

  • Βελτιώστε τον διάλογο, ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να ακούν πιο καθαρά τι λέγεται για εφέ, δράση και μουσική σε μια κίνηση ή μια τηλεοπτική εκπομπή (Απαιτείται Apple TV‌ 4K και HomePod 2ης γενιάς).
  • Υποστήριξη Dolby Vision 8.1, προσφέροντας στους χρήστες Apple TV‌ 4K μια πιο κινηματογραφική οπτική εμπειρία με δυναμικά μεταδεδομένα.
  • Βελτιώσεις Apple Fitness+, συμπεριλαμβανομένων των “Προσαρμοσμένων προγραμμάτων”, ένας νέος τρόπος για τους χρήστες του Fitness+ να λαμβάνουν ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα προπόνησης ή διαλογισμού με βάση την ημέρα, τη διάρκεια, τον τύπο προπόνησης και άλλα.
  • “Στοίβες”, που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν πολλαπλές προπονήσεις και διαλογισμούς για να κάνουν απρόσκοπτα πλάτη με πλάτη.
  • “Audio Focus”, που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να δώσουν προτεραιότητα στην ένταση της μουσικής ή τις φωνές των εκπαιδευτών.
  • Υποστήριξη VPN τρίτων, η οποία επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές VPN για την Apple TV.
  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.