Το Houdini “semi-jailbreak” για το iOS 10.x κυκλοφόρησε

0
440

qqJMT

Ο προγραμματιστής και hacker Abraham Masri επέστρεψε σήμερα με κάτι που λίγοι περιμέναμε να δούμε. Η νέα του δουλειά μπορεί καλύτερα να περιγραφεί ως ένα “semi-jailbreak” εργαλείο. To όνομα αυτού του εργαλείου είναι Houdini και πετυχαίνει κάποια αποτελέσματα ενός jailbreak αποφεύγοντας παράλληλα με έξυπνο τρόπο τις περισσότερες δυσκολίες ενός πλήρους jailbreak εργαλείου.

Το Houdini χρησιμοποιεί το triple_fetch sandbox escape το οποία ανακαλύφτηκε από τον προγραμματιστή Ian Beer και φέρνει με αυτό τον τρόπο κάποιες αλλαγές και tweaks που για να τις κάνει κάποιος θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε jailbreak την συσκευή του.

Φυσικά επειδή το Houdini δεν μπαίνει στο Kernel του iOS και έτσι δεν αποκτάει δικαιώματα φακέλων αυτόματα έχουμε λιγότερες τροποποιήσεις από ότι θα βλέπαμε σε ένα jailbreak εργαλείο.

Έτσι λοιπόν με απλά λόγια έχουμε κάτι σαν ένα υβριδικό jailbreak που συναντάμε για πρώτη φορά.

Το Houdini καλύπτει όλες τις 64 bit συσκευές που έχουν εγκατεστημένο το iOS 10.0-10.3.2.

Στο site του Houdini εδώ θα βρείτε και το .ipa αρχείο για να το κάνετε λήψη και να πειραματιστείτε ενώ αναγράφεται ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη δουλεία δεν παρουσιάζεται ως αντικαταστάτης ενός jailbreak και ούτε είναι:

“This is not meant to be a jailbreak replacement nor is this a full jailbreak. It will never be. Although it is safe to use, I am not responsible for any mess up. Also, some features might not work in beta.”

Αν λοιπόν έχετε μείνει σε μια έκδοση iOS 10.x δεν έχετε κάνει ήδη jailbreak την συσκευή σας και έχετε όρεξη για να πειραματιστείτε προχωρήστε με αυτό το νέο και ιδιαίτερο εργαλείο.