Το Νοέμβριο που μας πέρασε, η Microsoft πήρε τη μεγάλη απόφαση να μειώσει τον αποθηκευτικό χώρο εκείνων των χρηστών που χρησιμοποιούν το 1TB αποθηκευτικού χώρου και κυρίως για τους χρήστες Office 365 Home, Personal και University subscribers, ξεκινώντας από τις αρχές του 2016. Ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος του OneDrive, επίσης θα μειωθεί από τα 15GB στα 5GB, ενώ το bonus των 15GB χώρου για το camera roll θα σταματήσει να υφίσταται.

Παρά το γεγονός πως η Microsoft είχε ήδη λάβει την απόφασή της για το συγκεκριμένο θέμα, οι πελάτες της δημιούργησαν μια online εκστρατεία με ονομασία “give us back our storage” με περισσότερες από 70,000 ψήφους. H συγκεκριμένη εκστρατεία οδήγησε την εταιρεία στην αναθεώρηση της απόφασής της και παρουσίασε μια νέα προσφορά για τους πελάτες του OneDrive, οι οποίοι μπορούν να κρατήσουν τα 15GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου + 15GB αποθηκευτικού χώρου για την λειτουργία Camera Roll.

OneDrive-Keep-Free-Storage-800x372

 

O Group Program Manager της Microsoft, Douglas Pearce, ανέφερε τα εξής:

In November we made a business decision to reduce storage limits for OneDrive. Since then, we’ve heard clearly from our Windows and OneDrive fans about the frustration and disappointment we have caused. We realize the announcement came across as blaming customers for using our product. For this, we are truly sorry and would like to apologize to the community. […] 

In addition, for our biggest fans who have been loyal advocates for OneDrive, we are adding a new offer that lets you keep your existing 15 GB of free storage when the changes happen next year. If you also have the 15 GB camera roll bonus, you’ll be able to keep that as well. From now until the end of January, you can sign up to keep your storage at the link below.

Οι πελάτες οι οποίοι θα πάρουν μέρος εδώ μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2016, θα είναι σε θέση να κρατήσουν το δωρεάν αποθηκευτικό χώρο των 15GB + 15GB για την Camera Roll, ακόμη και όταν η Microsoft μειώσει το χώρο των χρηστών του OneDrive στα 5GB. Οι πελάτες που χρησιμοποιούν περισσότερα από 5GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου, θα λάβουν επίσης και κάποιο Office 365 Personal Subscription με 1TB αποθηκευτικού χώρου για 12 μήνες.

Η απόφαση της Microsoft για τη διακοπή της χρήσης των unlimited plans προήλθε μετά από έρευνα που έγινε σε αρκετούς λογαριασμούς και παρατηρήθηκε πως αρκετοί χρήστες είχαν μέχρι και 75TB online αποθηκευτικού χώρου, όπου αποθήκευαν ταινίες, έκαναν back up αρκετούς υπολογιστές και γενικότερα έκαναν αλόγιστη χρήση του Cloud χώρου που είχε η Microsoft.

Σχολιασμός στο φόρουμ