Ο βασικός συνεργάτης της Apple η Foxconn αναφέρει πως έχει ξεκινήσεις τις εργασίες για την προέκταση των εργοστασίων της και εκτός Κίνας καθώς αναζητά τρόπους για να επανέλθει η παραγωγή στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ο Coronavirus δεν έχει εξαλειφθεί σε καμιά περίπτωση και έτσι ο προμηθευτής της Apple έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία με πολύ προσοχή ξεκινάει σιγά σιγά εκ νέου τις παραγωγικές της μονάδες στην Κίνα.

“Η Foxconn που έχει πελάτες όπως η Apple και η Huawei αναφέρει πως έχει πλάνα για δημιουργία εργοστασίων σε χώρες όπως το Βιετνάμ, η Ινδία και το Μεξικό έτσι ώστε η παραγωγή της να επανέλθει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και μειώνοντας έτσι το ποσοστό παραγωγής που έχει ήδη χαθεί εξαιτίας του Coronavirus. Η εταιρεία αναφέρει πως η εξάπλωση του ιού θα έχει αρνητική επίπτωση στην κερδοφορία της χωρίς όμως να αναφέρει κάποιο νούμερο.”

Η Foxconn δεν ανέφερε κάποιους στόχους. Πρόσφατα είχαμε την είδηση πως η παραγωγή των επερχόμενων iPhone 12 είναι σε παύση αλλά η Apple μάλλον θα ακολουθήσει το πλάνο παρουσίασης τους ακόμη και αν βγουν στην αγορά σε περιορισμένα κατά πολύ τεμάχια.