H Apple πρόσφατα προχώρησε στην πρόσληψη ενός σημαντικού ονόματος στην βιομηχανία της ψηφιακής πραγματικότητας. Το όνομα αυτού Arthur van Hoff, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της startup ψηφιακής πραγματικότητας Jaunt η οποία υποστηρίζεται από την ίδια την Disney.
O Van Hoff ανέφερε την μετακίνηση του αυτή και στην θέση στου Senior Architect στην Apple μέσω του λογαριασμού του στο LinkedIn. Φυσικά ο ακριβής νέος του ρόλος δεν είναι γνωστός και ούτε πρόκειται να γίνει.
Ο Van Hoff ίδρυσε την Jaunt πίσω το 2013 και είχε και την θέση του chief technology officer μέχρι πριν από λίγους μήνες. Η Jaunt αρχικά είχε εστιάσει στην δημιουργία περιεχομένου ψηφιακής πραγματικότητας για το σινεμά. Έτσι δεν είναι τυχαίο εξάλλου που η startup αυτή κατάφερε να πάρει χρηματοδότηση ύψους $64 εκατομμυριών από εταιρείες όπως η Disney.
Το περασμένο καλοκαίρι η Apple αύξησε την ομάδα της ψηφιακής πραγματικότητας κάνοντας μιας σειρά από σημαντικές προσλήψεις.
Η εταιρεία φημολογείται πως δουλεύει ήδη πάνω σε ένα headset επαυξημένης πραγματικότητας με τον γνωστό αναλυτή για θέματα της Apple Ming Chi Kuo να αναφέρει πως η Apple μπορεί να ξεκινήσει την κατασκευή αυτού του headset κατά το 4ο τρίμηνο του 2019.
Το headset επαυξημένης πραγματικότητας αυτό θα βασίζεται πάνω στο iPhone για θέματα rendering και συνδεσμολογία και η μαζική του παραγωγή προβλέπεται να γίνει το 2ο τρίμηνο του 2020.